Hier is de reden Waarom Uw Gadgets Langzamer in de Tijd

64
Beeld: Alex Cranz/Gizmodo

Het is een waarheid die universeel erkend wordt dat als gadgets ouder worden, ze vertragen—uw 3-jaar oude laptop of telefoon is niet van plan om dezelfde lente in de stap zoals het deed toen u voor het eerst unboxed. Maar wat zijn de factoren die ervoor zorgen dat dit onvermijdelijke traagheid? Is uw kostbare toestel heel eenvoudig te dragen?

Gadget vertragingen zijn meestal niet alleen het gevolg van één oorzaak (Apple ‘ s recente batterij probleem omdat het een zeldzame uitzondering), maar er zijn diverse factoren samen te werken, wat is de reden waarom het probleem varieert tussen de apparaten (zelfs van hetzelfde merk en model) en kan worden verminderd voor zover het in sommige gevallen. Zowel de hardware als de software kunnen lijden, en daarom is een complete reset niet per se het oplossen van al uw problemen snelheid.

Software vertragingen

Elke keer als Apple, Microsoft of Google druk met een nieuwe OS update, het omvat doorgaans meer krachtige functies en meer krachtige apps. Op hetzelfde moment, oudere en minder efficiënte code kunnen over het hoofd gezien en links achter. Het cumulatieve effect is dat je telefoon of laptop is, dat je moet harder werken om hetzelfde resultaat te halen, omdat er meer eisen komen er op gezet.

Het is hetzelfde verhaal met apps van derden te zijn, als ontwikkelaars hun code te profiteren van nieuwe hardware en tack op extra functies—een extra instant messaging onderdeel hier, een nieuwe AR-filter er—terwijl de hardware blijft ongewijzigd.

Neem een kijkje op iTunes, als je kunt staan. Het is regelmatig had meer en meer mogelijkheden ingedrukt, terwijl vooral proberen hetzelfde werk te doen, is het altijd te doen had in het verleden, het rippen van Cd ‘ s om muziek te streamen vanaf het web. Het moet geen verrassing zijn dat een toepassing als deze geleidelijk lijkt te krijgen langzamer na verloop van tijd, zelfs als je niet aan het opbouwen van een groter media-bibliotheek.

Afbeelding: Screenshot

Als de nieuwste en beste smartphones en laptops hebben een betere hardware-mogelijkheden, dan is de ontwikkelaars zijn onvermijdelijk gaat om te profiteren van hen door de invoering van meer geavanceerde functies, of door het optimaliseren van hun code. Dat is prima als je het hebt opgepikt een flagship toestel in de laatste 12 maanden, maar geleidelijk, oudere apparaten strijd te houden met de wijzigingen in de code en uiteindelijk achter volledig.

En alles wordt steeds bijgewerkt op verschillende tijdstippen, waardoor er een effect is ook wel bekend als software entropie: Bepaalde delen van de code (zoals Api ‘ s ingebouwd in het OS) te laten ruimte voor verschillende manieren van andere apps zou willen om te communiceren met hen, en vergoedingen voor een steeds groter scala van hardware en andere apps. Hoe meer apps en ontwikkelaars die deelnemen, hoe meer inefficiënties verschijnen, dat is een van de voordelen van het nemen van een meer beheerste aanpak voor het besturingssysteem en apps, zoals Apple dat doet.

Voordat je een level alle schuld bij de ontwikkelaars van de software, je bijdrage aan dit zelf ook. Als u telefoon-apps en desktop-applicaties, die u toevoegt aan hun complexiteit met uw gebruikers-gegevens, uw instellingen voorkeuren, uw opgeslagen bestanden, enzovoort. Een podcast-app die u hebt geconfigureerd en gevuld met inhoud naar meer ruimte en meer systeembronnen dan toen het voor het eerst werd geïnstalleerd.

Bijvoorbeeld, de meeste van ons zijn voortdurend toevoegen van meer extensies voor browsers, en het instellen van meer programma ‘ s te starten op hetzelfde moment als Windows of macOS, en dit alles verhoogt de druk op de hardware die op een keer liep zo snel.

Het grote aantal apps en bestanden maakt een verschil: Of computer, tablet of telefoon, geen apparaat houdt te weinig opslagruimte. In algemene termen betekent dit minder elleboog kamer voor de OS voor het verwerken van de apps die u hebt geopend, en de bestanden die u nodig hebt om op te slaan, en dat kan leiden tot verminderde prestaties en uiteindelijk ook regelmatig vastloopt wanneer het bedrag van de vrije ruimte echt beperkt is.

Afbeelding: Screenshot

Nogmaals, zowel de applicaties en de gebruikers bijdragen. Toepassingen soms niet duidelijk tot tijdelijke, overbodige bestanden zo goed als ze zouden kunnen (door fouten of crashes, of gewoon slechte code), terwijl we allemaal regelmatig toevoegen stapels foto ‘s en video’ s om de interne opslag van onze gadgets. Moderne Os ‘ en hebben nog veel beter in het beheren van deze tijd, maar het is nog steeds een probleem, vooral als je klampt zich vast op oudere hardware.

Windows, bijvoorbeeld, zal gebruik maken van ruimte op de harde schijf als overloop opslag wanneer de RAM wordt vol—misschien als je aan het gamen bent of video ‘ s bewerken. Als die ruimte beperkt is, neemt de OS een langere tijd om te jongleren met alle gegevens die het nodig heeft om te jongleren, en het systeem vertragingen kan leiden.

Eindelijk, voor desktops en laptops, er is de beveiliging hoek. Als u hebt toegestaan virussen of malware stiekem op uw systeem, ze gaan gebruik maken van schijfruimte, geheugen en andere systeembronnen, en misschien opzettelijk proberen te saboteren sommige van uw andere programma ‘ s. Als je hebt gemerkt dat een ernstige daling van de prestatie, het is waarschijnlijk een goed idee om een volledige beveiliging van het systeem te scannen.

Hardware vertragingen

De meeste van de vertraging die u ziet op uw gadgets om de software steeds meer opgeblazen en meer verfijnde terwijl de hardware blijft hetzelfde, maar er is een aantal lichamelijke achteruitgang op te spelen, niet in het minst in lithium-ion batterijen.

De accu in uw laptop of smartphone zal na verloop van tijd—het is gewoon een natuurlijke eigenschap van de technologie. Op zijn eigen niet een directe invloed op de snelheid van uw apparaat, maar het betekent dat je begint steeds minder tijd tussen kosten, en dat is de reden waarom fabrikanten probleem richtlijnen op het verzorgen van uw batterij.

Nogmaals, het moet niet direct van invloed zijn op de prestaties, tenzij de producenten zijn het smoren van de CPU-snelheid te compenseren voor een veroudering van de batterij, als Apple onlangs toegelaten. Een batterij die op de weg kan ook leiden tot een eerlijk deel van de crashes, maar je apps moet nog worden uitgevoerd op dezelfde snelheid.

Afbeelding: Gizmodo

Ook de mechanische harde schijven. De traditionele, mechanische Hdd ‘ s zal meestal alleen vertraagt merkbaar recht alvorens het op te geven op het leven volledig, hoewel het waar is dat buggy code en stroomstoringen kan soms leiden tot beschadigingen die op hun beurt geven de OS meer werk te doen en kan invloed hebben op de prestaties. Als de drive wordt voortdurend gebruikt of uitgevoerd op een hoge temperatuur dan is het waarschijnlijk sneller mislukken, maar nogmaals het is niet zal worden een belangrijke factor in een geleidelijke vertraging van het systeem.

Voor solid-state drives en het flash-geheugen van uw mobiele apparaten, je bent alleen maar om te zien zijn de vertragingen als een gebrek aan ruimte is een probleem, zoals we al eerder. Als oudere harde schijven, ze niet geleidelijk ‘leeftijd’ of ‘slijtage’—ze hebben een eindige levensduur, maar over het algemeen moeten ze houden een respectabel niveau van prestaties tot het bereiken van het.

Ondertussen componenten zoals de CPU en het geheugen niet langzamer na verloop van tijd, of ten minste slechts door een zeer lichte, onmerkbare bedragen die je niet ziet tijdens de levensduur van uw apparaat. Deze onderdelen kunnen falen, maar voor zo lang als ze werken, ze werken op vrijwel hetzelfde niveau als uw apparaat is vertraagd, het is vrijwel zeker niet omdat de processor of het geheugen is geleidelijk aan slijt.

Afbeelding: AMD

Dit alles betekent de gebruikelijke tips zijn altijd van de beste methoden voor het houden van uw apparaat draait zo soepel mogelijk verloopt: Houd de vrije ruimte op uw gadgets als je kunt, het installeren van een paar toepassingen zijn die je kunt krijgen, houden deze apps zo slank als mogelijk, en de update zowel uw apps en het OS als je de kans krijgt.

Het opnieuw installeren van uw BESTURINGSSYSTEEM of het resetten van uw telefoon kan een groot verschil maken, omdat het snijdt de meeste van de factoren die we hierboven heb, maar tenzij je het herstellen van de originele OS die bij het apparaat is geleverd, is het nog steeds niet uitgevoerd als snappily, nog voordat u bent begonnen met het toevoegen van uw apps weer in.

Tenzij je houdt van je computer of telefoon in een ongerepte staat, nooit wijzigen of bijwerken of installeren iets, een geleidelijke vertraging is onvermijdelijk, zelfs als het kan beperkt worden tot een bepaalde mate.

SHARE