Her er Hvorfor Dine Gadgets Blive Langsommere Over Tid

95
Billede: Alex Cranz/Gizmodo

Det er en sandhed, der er almindeligt anerkendt, at kvalitet bliver ældre, de bremse—din 3 år gamle laptop eller telefon vil ikke have den samme foråret i trin, som det gjorde, da du første destinationsarrayet det. Men hvad er de faktorer, der forårsager denne uundgåelige træghed? Er din dyrebare enhed ganske enkelt at bære ud?

Gadget afmatning er typisk ikke kun er et resultat af en årsag (Apple ‘ s seneste batteri problem at være en sjælden undtagelse), men snarere flere faktorer, der arbejder sammen, hvilket er grunden til, at problemet varierer mellem enheder (endda af samme mærke og model) og kan afhjælpes i et omfang, i nogle tilfælde. Både hardware og software kan lide, hvilket er grunden til en komplet nulstilling vil ikke nødvendigvis løse alle dine problemer med hastigheden.

Software afmatning

Hver gang Apple, Microsoft eller Google ud med en ny opdatering af OS, er det typisk indeholder flere effektive funktioner og mere magtfulde apps. På samme tid, ældre og mindre effektiv kode, der kan få overset og efterladt. Den kumulative effekt er, at din telefon eller bærbare computer, er nødt til at arbejde hårdere for at få de samme resultater, som flere krav bliver placeret på det.

Det er den samme historie med tredjeparts-apps, som udviklere at opdatere deres kode til at drage fordel af nyere hardware og tack på ekstra funktioner—en ekstra instant messaging-komponent her, et nyt AR-filter, der—mens din hardware forbliver uændret.

Tag et kig på iTunes, hvis du kan stå til. Det er regelmæssigt havde mere og mere kapacitet skubbet til det, mens i vid udstrækning forsøger at gøre det samme job, det er altid haft at gøre i fortiden, rippe Cd ‘ er til streaming af musik fra internettet. Det bør ikke være en overraskelse, at et program som dette gradvist synes at blive langsommere over tid, selv hvis du ikke opbygger en større og større medier bibliotek.

Billede: Screenshot

Hvis den nyeste og bedste smartphones og bærbare computere har bedre hardware kapaciteter, så udviklere er uundgåeligt kommer til at drage fordel af dem ved at indføre mere avancerede funktioner, eller ved at optimere deres kode. Det er fint, hvis du har samlet op et flagskib enhed i de sidste 12 måneder, men efterhånden ældre enheder, der kæmper for at holde trit med ændringer i koden og i sidste ende bliver efterladt helt.

Og alt bliver opdateret på forskellige tidspunkter, hvilket medfører en effekt, også kendt som software-entropi: Visse dele af koden (såsom Api ‘ er indbygget i OS) med at efterlade plads til forskellige måder andre apps måske ønsker at interagere med dem, og tage højde for et stadigt stigende udbud af hardware og andre apps. Flere apps og udviklere, der deltager, jo mere ineffektivitet synes, der er en af fordelene ved at tage en mere kontrolleret tilgang til operativsystemet og programmer, som Apple gør.

Før du niveau hele skylden på software-udviklere, og du bidrager til dette dig selv også. Når du bruger telefonen, apps og programmer, du kan tilføje til deres kompleksitet med dit bruger-data, dine indstillinger og præferencer, dine gemte filer, og så videre. En podcast app, som du har konfigureret og fyldt op med indhold, der kommer til at optage mere plads og flere system ressourcer end det gjorde, da det blev installeret første gang.

For eksempel, de fleste af os er løbende at tilføje flere udvidelser til vores browsere, og oprette flere programmer til at starte på samme tid som Windows eller macOS, og alt dette øger presset på den hardware, der engang kørte så hurtigt.

Det store antal af apps og filer, der gør en forskel for, Om computer, tablet eller telefon, ingen enhed, der kan lide at løbe tør for lagerplads. I bred forstand betyder det mindre albuerum for OS til at håndtere de apps, du har åbne, og de filer, du har brug for at gemme, og som kan føre til en langsom ydeevne og regelmæssig i sidste ende går ned, når mængden af ledig plads bliver virkelig begrænset.

Billede: Screenshot

Igen, både apps og brugere bidrager. Ansøgninger, der nogle gange er ikke rydde op i midlertidige og overflødige filer så godt, som de kunne (på grund af fejl eller nedbrud, eller bare dårlig kode), samtidig med at vi tilføjer jævnligt stakke af fotos og videoer til det interne lager for vores gadgets. Moderne Styresystemer har fået meget bedre til at lede denne over tid, men det er stadig et problem, især hvis du klamrer sig til ældre hardware.

Windows, for eksempel, vil bruge harddisken som overflow-lagring, når RAM får fuld—måske når du er gaming eller video redigering. Hvis pladsen er begrænset, det tager OS længere tid til at jonglere med alle de data, det skal til at jonglere med, og system afmatning kan medføre.

Endelig, til stationære og bærbare computere, der er den sikkerhed vinkel. Hvis du har lov til virus eller malware til at snige sig ind på dit system, de kommer til at bruge op diskplads, hukommelse og andre ressourcer, og kan bevidst forsøger at sabotere nogle af dine andre programmer. Hvis du har bemærket en alvorlig nedgang i ydelse, er det nok en god idé at køre en fuld system scanning.

Hardware afmatning

De fleste af afmatning vil du se, om dine gadgets, er ned til den software, der bliver mere oppustet og mere sofistikerede, mens hardware forbliver den samme, men der er nogle fysiske nedbrydning, der er på spil, ikke mindst i lithium-ion-batterier.

Batterierne inde i din bærbare computer eller smartphone, vil nedbrydes over tid—det er bare en naturlig del af den teknologi. På sin egen, det bør ikke have direkte indflydelse på hastigheden på din enhed, men det vil betyde, at du begynder at få kortere tid mellem opladningerne, og det er derfor producenterne at udstede retningslinjer om at tage sig af dit batteri.

Igen, det burde ikke direkte påvirker ydelsen, medmindre producenterne er neddrosling af CPU-hastigheder for at kompensere for en aldrende batteri, som Apple for nylig indrømmet, at. Et batteri, der er på vej ud kan også forårsage sin rimelige andel af uheld, men din apps bør stadig kører med samme hastighed.

Billede: Gizmodo

Ligeledes mekaniske harddiske. Traditionelle, mekaniske Harddiske vil normalt kun vil aftage mærkbart lige før de giver op på liv fuldstændigt, selvom det er sandt, at fejlbehæftet kode og strømafbrydelser kan lejlighedsvis forårsage fordærv, som igen giver OS mere arbejde at gøre, og kan påvirke ydeevnen. Hvis dit drev er hele tiden bruges eller kører ved en høj temperatur, så er det sandsynligvis ikke hurtigere, men igen, det kommer ikke til at være en væsentlig faktor i en gradvis system afmatning.

Som for solid-state-drev og flash-hukommelse i dine mobile enheder, du kun kommer til at se afmatning, hvis mangel på plads er et problem, som vi allerede har nævnt. Som ældre harddiske, de ikke gradvist ‘alder’ eller ‘slides’—de har en begrænset levetid, men generelt bør de holde op på et respektabelt niveau af ydeevne, indtil de når det.

I mellemtiden, komponenter, som CPU og hukommelse vil ikke aftage over tid, eller i det mindste kun meget lille, umærkelige beløb, som du ikke vil se i løbet af din enhed. Disse komponenter kan mislykkes, men så længe de arbejder, de vil arbejde på stort set samme niveau—hvis din enhed er aftaget, er det næsten helt sikkert ikke, fordi processoren eller hukommelse, er efterhånden ved at være opbrugt.

Billede: AMD

Alle, som betyder, at de sædvanlige tips er altid de bedste metoder til at holde din enhed kører så glat som muligt, Holde så meget fri plads på din gadgets, som du kan installere så få programmer, som du kan slippe afsted med, med at holde de apps, så magert som muligt, og at opdatere både apps og OS, når du får chancen.

Geninstallation af dit OPERATIVSYSTEM eller nulstilling af din telefon, kan gøre en stor forskel, fordi det fjerner de fleste af de medvirkende faktorer vi har nævnt ovenfor, men medmindre du har gendannet de oprindelige OS, der fulgte med enheden, er det stadig ikke vil køre, som snappily, selv før du er begyndt at tilføje dine apps igen.

Medmindre du holde din computer eller telefon, i en uberørt tilstand, aldrig at ændre eller opdatere eller installere noget, en gradvis opbremsning er uundgåelig, selv om det kan være minimeret til en vis grad.

SHARE