Alle Vervelende Technische Klusjes die Je Moet Doen Wanneer Je Tijd Hebt

63
Afbeelding: Google

Net als uw auto, of uw keuken, uw tech apparaten zal draaien het beste wanneer ze goed wordt onderhouden en dat betekent dat het vinden van tijd om te doen al die low-level onderhoud taken die niet leuk is, maar altijd alles stabiel en glad, en voorkom problemen in de toekomst.

Of je hebt vijf minuten, of vijftig, te sparen, hier zijn enkele technische klusjes aan te pakken in uw vrije tijd.

Update uw software

Afbeelding: Screenshot

Er is nooit een goede tijd voor een update—niemand zit op een laptop, niets doen en hopen op een Windows Update-bericht moet komen, maar deze kleine incrementele software-patches zijn essentieel voor de goede en veilige werking van uw apparatuur.

U kunt controleren of er updates via Systeem en Systeem update in Instellingen voor de Android app, via Algemene en Software-Update in de iOS-Instellingen-app, via Update & Security en Windows Update in de Windows-Instellingen-app, en via de Updates tabblad in de App Store-App op macOS. In de tussentijd, ga dan voor een wandeling.

Ruimte vrijmaken

Afbeelding: Screenshot

Niets brengt een telefoon of de laptop op de knieën sneller dan een tekort aan opslag ruimte, als de OS zal moeten werken extra hard om te proberen en een plaats voor alles en bewaren van uw gegevens. Het verwijderen van oude en overbodige bestanden, is een eenvoudig werk dat je kunt doen.

Op uw telefoon kan dit betekenen apps verwijderen die u niet langer gebruikt of verwijderen screenshots, en je kunt ook nog wat extra hulp en suggesties van de smart storage functies in Android (onder Instellingen en vervolgens Opslag) en iOS (onder Instellingen en vervolgens uw Apple ID, iCloud en het Beheer van de Storage).

Windows en macOS zijn tools om een handje te helpen met dit. Op Windows, zoek op “schijfopruiming” van de taakbalk en klik erop wanneer het verschijnt; op macOS, open het Apple – menu op Over Deze Mac, Opslagen Beheren.

Scan naar problemen

Afbeelding: Screenshot

Uw antivirus programma moet worden uitgevoerd in de achtergrond te houden u beschermd tegen de meeste van de dreigingen die op je weg komen, maar je moet nog steeds doen een grondige scan elke keer in een tijdje—controleer of uw programma ‘ s support-sectie voor details. Met Windows Defender is ingebouwd in Windows 10, op Virus en bescherming tegen bedreigingen, dan Geavanceerde scan, daarna Volledige scan en Scan nu.

Dit geldt voor de vaste schijf problemen. In Windows 10, klik met de rechtermuisknop op de vaste schijf in de Verkenner, kies Eigenschappen en open het Tools tabblad. Klik op Controleren onder foutcontrole op weg naar het uitvoeren van een scan.

In macOS, voer de Disk Utility tool van Spotlight en selecteer vervolgens uw belangrijkste rijden en pick – Eerste Hulp van de lijst van items aan de bovenkant. Klik op Uitvoeren wanneer u wordt gevraagd. Met zowel de Windows-en mac os-hulpprogramma ‘ s, u krijgt een grondige scan van de harde schijf, met reparaties uitgevoerd waar dat mogelijk is.

Uw foto ‘ s geordend

Afbeelding: Apple

We zijn allemaal nog steeds onophoudelijk breuk weg met onze smartphones, maar hebben we ooit iets doen met de foto ‘ s die we nemen? Besteed wat tijd aan het zoeken naar achteren door uw foto ‘geschiedenis in Google Foto’ s of Apple Foto ‘s of wat foto’ s service die u wenst, kunt u zich te ontdoen van de rommel en het herontdekken van enkele oude favorieten.

Natuurlijk zijn de foto services van Apple en Google nu over de tools voor oppervlakte van uw beste foto ‘s en video’ s automatisch, dus ga naar de Assistent (Google) of de Herinneringen sectie (Apple) om te zien wat de meester algoritmen hebben opgegraven.

Update uw router

Afbeelding: Screenshot

Uw router is de toegangspoort tot uw thuisnetwerk, en met exploits zoals KRACK rond wilt u ervoor zorgen dat het zo goed beschermd zijn als mogelijk. Een van de beste manieren om dat te doen is om te houden van uw router bijgewerkt met de nieuwste firmware, maar het proces is meestal onnodig ingewikkeld.

Ga naar de support-pagina ‘ s op de website van de fabrikant van uw router of Internet Service Provider en je moet vinden van de firmware download links ergens—als u deze updates zijn gepubliceerd sinds u de eerste configuratie van uw router, dan wil je aan ze hebt geïnstalleerd. Instructies moeten worden gegeven, maar meestal moet u zich aanmelden bij de router de instellingen van schermen patch toe te passen.

Bijvoorbeeld, u vindt Linksys downloads hier en Netgear downloads hier. U kunt uitbreiden van het zelfde principe van de firmware voor al uw Internet van Dingen en smart home gear, hoewel de updates voor deze apparaten worden vaak efficiënter afgehandeld via een app op uw telefoon.

Verplaatsen naar de cloud

Afbeelding: Screenshot

Afhankelijk van hoe lang je al rond op de planeet, kunt u een groot aantal bestanden opgestapeld van voor streaming en cloud-diensten nam: MP3-bestanden, bijvoorbeeld, of gescande foto ‘ s of films.

Een ander werk dat u kunt doen wanneer u hebt een reserve tien minuten of tien uur (afhankelijk van de grootte van uw gegevens afstanden) is om al deze bestanden op uw lokale vaste schijven en in de cloud voor een gemakkelijke toegang.

Google Play Music, bijvoorbeeld, kunt u het uploaden van maximaal 50.000 lokale bestanden gratis, klaar om te streamen naar al uw apparaten, terwijl de wil van Dropbox, OneDrive, iCloud, Google Drive werkt goed voor foto ‘ s of elk ander type bestand.

Uw draden ontwarren

Afbeelding: Wellen

De massa van de draden te verbergen achter uw monitor of TV-toestel is misschien niet de meest urgente onderhoud van de baan die je kunt vinden, maar het hebben van een georganiseerde bekabeling systeem kunt echt met een snelheid tot de taken van het oplossen van problemen of het opnieuw installeren van apparaten, en is waarschijnlijk de voorkeur van een (brand) veiligheid perspectief.

U kunt creatief met uw eigen kabel management systeem of bij gebruik van sommige goedkope mouwen of op de stickers om de klus te klaren. Je zou zelfs kunnen vinden kunt u sloot een paar overbodige of dubbele kabels langs de weg.

Reinig uw gadgets

Beeld: John Ward/Flickr/CC-BY 2.0

Het schoonmaken van uw gadgets is misschien nog maar marginaal meer plezier dan het schoonmaken van de badkamer, maar de telefoon, het toetsenbord en de andere stukken van de hardware zijn bedekt met bacteriën, dus het is de moeite waard om te verfrissen ze elke zo vaak.

Microfiber doeken, een zeer kleine hoeveelheid water, perslucht, en (in sommige gevallen) een beetje wrijven alcohol zijn de materialen die u nodig hebt, maar je moet altijd een check-up online voor specifieke details—het toetsenbord van uw computer, bijvoorbeeld, kan een meer rigoureuze schoonmaak dan uw gloednieuwe iPhone-X.

SHARE