Alle de Irriterende Tech Husarbeid Du Trenger å Gjøre Når Du Har Tid

64
Bilde: Google

Som din bil eller ditt kjøkken, din tech enheter vil kjøre best når de er vedlikeholdt på riktig måte—og som betyr å finne tid til å gjøre alle de lav-nivå vedlikeholdsoppgaver som ikke er mye moro, men kan holde alt stabil og jevn, og unngå problemer i fremtiden.

Om du har fem minutter, eller femti til overs, her er noen tech husarbeid å takle i fritiden.

Oppdater programvaren

Bilde: Skjermdump

Det er aldri en god tid for en oppdatering—ingen sitter på en laptop som ikke gjør noe, og håper på en Windows Update-meldingen skal vises—men disse små inkrementelle programrettelser som er avgjørende for jevn og sikker drift av enhetene dine.

Du kan sjekke for oppdateringer gjennom Systemet og System update i Android-appen Innstillinger, gjennom Generelle og Programvare Oppdatering av iOS-appen Innstillinger, gjennom Oppdatering Og Sikkerhet og Windows Update i Windows-Innstillinger-appen, og gjennom Oppdateringer – fanen i App Store app på macOS. I mellomtiden, kan du gå for en spasertur.

Frigjøre plass

Bilde: Skjermdump

Ingenting bringer en telefon eller laptop til sine knær raskere enn en mangel på lagringsplass, som OS er nødt til å jobbe ekstra hardt for å prøve og finne plass til alt og holde inne av dine data. Sletting av gamle og overflødige filer er en enkel jobb du kan gjøre enhver tid.

På telefonen kan det bety å avinstallere programmer du ikke lenger bruker eller slette skjermbilder, og du kan også få litt ekstra hjelp og forslag fra smart oppbevaring funksjoner i Android (under Innstillinger og deretter Lagring) og iOS (under Innstillinger deretter din Apple-ID, iCloud og Administrere Lagring).

Windows og macOS har verktøy til å låne en hånd med dette også. På Windows, søk etter “diskopprydding” fra oppgavelinjen, og starte den når den vises på macOS, åpne Apple – menyen og deretter klikker du Om Denne maskinen, Lagring, og Administrere.

Søk etter problemer

Bilde: Skjermdump

Antivirusprogrammet bør kjøre i bakgrunnen for å holde deg beskyttet mot de fleste av de truslene som kommer din vei, men du bør likevel være å gjøre en grundig skanning hver gang på en stund—sjekk programmet for støtte-delen for mer informasjon. Med Windows Defender, bygget inn i Windows 10, klikk Virus og sikkerhet, klikk Avansert søk, klikk Fullstendig søk og Søk nå.

Dette gjelder harddisk problemer, så vel. I Windows 10, høyre-klikk på harddisken i File Explorer, og velg deretter Egenskaper og åpne opp Verktøy – fanen. Klikk på Sjekk under feilkontroll overskriften for å kjøre en scan.

I macOS, kjør Disk Utility tool fra Rampelyset og velg deretter din viktigste stasjonen og plukke førstehjelp fra listen over elementer på toppen. Klikk Kjør når du blir bedt om det. Med både Windows og macOS verktøy, kan du få en grundig skanning av harddisken, med reparasjoner utføres der det er mulig.

Få på bildene dine

Bilde: Apple

Vi er alle fortsatt ustanselig smetter unna med våre smarttelefoner, men trenger vi noen gang gjøre noe med bildene som vi tar? Tilbringe litt tid på å søke tilbake gjennom bildet historie i Google Bilder eller Apple Bilder eller hva som helst bilde tjenesten du foretrekker, og du kan bli kvitt rotet og gjenoppdage noen gamle favoritter.

Selvfølgelig bildet tjenester fra både Apple og Google nå inkluderer verktøy for å bringe opp dine beste bilder og videoer automatisk, så hodet til Assistent (Google) eller Minner delen (Apple) for å se hva som master algoritmer har gravd opp.

Oppdatere ruterens

Bilde: Skjermdump

Ruteren er inngangsporten til hjemmenettverket, og med bedrifter som KRACK rundt deg vil sørge for at den er så godt beskyttet som mulig. En av de beste måtene å gjøre det på er å holde ruteren oppdatert med den nyeste firmware, selv om prosessen er vanligvis unødvendig komplisert.

Hode til support sider på nettstedet til produsenten av ruteren eller Internett-Tjenesteleverandøren, og det bør du finne firmware koblinger for å laste ned et sted—hvis disse oppdateringene har blitt utgitt siden du først har satt opp ruteren så du ønsker å få dem installert. Instruksjoner bør være tilgjengelig, men du vanligvis har for å logge inn på ruterens innstillinger-skjermene for å bruke en patch.

For eksempel, kan du finne Linksys nedlastinger her og Netgear nedlastinger her. Du kan utvide det samme prinsippet til firmware for alle dine Internett på Ting og smarte hjem utstyr, selv om oppdateringer for disse enhetene er ofte mer effektivt håndtert gjennom en app på telefonen.

Flytte til skyen

Bilde: Skjermdump

Avhengig av hvor lenge du har vært rundt på planeten, du kan ha et betydelig antall filer stablet opp fra før streaming og cloud-tjenester tok over: MP3-filer, for eksempel, eller skannede bilder, eller filmer.

Annen jobb du kan gjøre når du har en ledig ti minutter eller ti timer (avhengig av størrelsen på dataene sikt) er å få alle disse filene av din lokale harddisker og inn i skyen for enkel tilgang.

Google Play Musikk, for eksempel, kan du laste opp opptil 50 000 lokale filer gratis, klar for streaming til alle dine enheter, mens det liker av Dropbox, OneDrive, iCloud, og Google Drive fungere godt for bilder eller en annen type fil.

Gre dine ledninger

Bilde: Wellen

Massen av ledninger som skjuler seg bak skjermen eller TV-en kanskje ikke er den mest presserende vedlikehold jobb du kan finne, men å ha en organisert kablingssystem kan virkelig få fart på oppgaver av feilsøking eller installere enheter, og er trolig å foretrekke fra et brannsikkerhet perspektiv så vel.

Du kan enten bli kreativ med din egen kabel management system eller bruke litt billig ermer eller klistremerker for å få jobben gjort. Du kan selv finne at du kan legge igjen noen overflødige eller kopiere kabler langs veien.

Rengjør dine gadgets

Bildet: John Ward/Flickr/CC-BY-2.0

Rengjøring gadgets er kanskje bare marginalt mer moro enn rengjøring av badet, men telefonen, tastatur og andre stykker av maskinvare er dekket i bakterier, så det er verdt å friske dem opp hver så ofte.

Mikrofiberkluter, en svært liten mengde vann, trykkluft, og (i noen tilfeller) litt rubbing alkohol er de materialene du trenger, men du bør alltid sjekke opp online for spesifikke detaljer—tastaturet til datamaskinen, for eksempel, kan ta en mer grundig rengjøring enn din splitter nye iPhone-X.

SHARE