Alle de Irriterende Tech Gøremål, Du Skal Gøre, Når Du Har Tid

76
Billede: Google

Ligesom din bil eller dit køkken, din tech udstyr vil køre bedst, når de er vedligeholdt ordentligt—og det betyder, at finde tid til at gøre alle dem, lav-niveau vedligeholdelsesopgaver, der ikke er meget sjov, men kan holde alt, stabil og jævn, og til at undgå problemer i fremtiden.

Uanset om du har fem minutter, eller halvtreds til overs, her er nogle tech gøremål at tage fat i din fritid.

Opdatér din software.

Billede: Screenshot

Der er aldrig et godt tidspunkt for en opdatering—ingen sidder på en bærbar computer, ikke gør noget, og håber på en Windows-Opdatering meddelelse vises—men disse små inkrementelle software patches er af afgørende betydning for sikker og problemfri drift af dine enheder.

Du kan tjekke for opdateringer via System og System update i Android appen Indstillinger, gennem Generelt og softwareopdatering i iOS Indstillinger app, gennem Opdatering Og Sikkerhed og Windows Update i Windows-Indstillinger app, og gennem Opdateringer tab i App Store App på macOS. I mellemtiden, gå en tur.

Frigør plads

Billede: Screenshot

Intet bringer en telefon eller sin bærbare computer i knæ hurtigere end en mangel på lagerplads, som OS vil have til at arbejde ekstra hårdt for at forsøge at finde plads til alt og holder hold af dine data. Sletning af gamle og overflødige filer er en simpel opgave, som du kan gøre enhver tid.

På din telefon, kan det betyde, at afinstallere de apps, du ikke længere bruger eller slette screenshots, og du kan også få nogle ekstra hjælp og forslag fra smart opbevaring funktioner i Android (under Indstillinger og derefter Lagring)- og iOS (under Indstillinger, så vil din Apple-ID, iCloud og Administrere Storage).

Windows og macOS har redskaber til at give en hånd med dette. På Windows, skal du søge efter “diskoprydning” fra proceslinjen og starte det, når det ser ud til; på macOS, åbn Apple – menuen og derefter klikke på Om Denne Mac, Opbevaringog Administrere.

Scanning efter problemer, der

Billede: Screenshot

Dit antivirus program skal køre i baggrunden for at holde dig beskyttet mod de fleste af de trusler, der kommer din vej, men du skal stadig gøre en grundig scanning hver gang i et stykke tid—ind i dit program ‘ s support-afdeling for yderligere oplysninger. Med Windows Defender, som er indbygget i Windows-10, klik på Virus og trussel beskyttelse, så Avancerede scanning, så Fuld scan og Scan nu.

Dette gælder harddisk spørgsmål. I Windows 10, højre-klik på din harddisk i File Explorer, og derefter vælge Egenskaber og åbne op for de Værktøjer under fanen. Klik Ind under fejlkontrol på vej til at køre en scanning.

I macOS, køre diskværktøj værktøj fra Spotlight, og vælg derefter din primære drev og vælge førstehjælp fra listen over elementer i toppen. Klik på Kør , når du bliver bedt om. Med både Windows og macOS værktøjer, du får en grundig scanning af harddisken, med reparationer udføres, hvor det er muligt.

Få dine fotos organiseret

Billede: Apple

Vi er alle stadig uafladelig snapper væk med vores smartphones, men har vi nogensinde gøre noget med de billeder, vi tager? Bruge lidt tid på at søge tilbage gennem dit foto historie i Google Billeder eller Apple Fotos eller hvad foto service, du foretrækker, og du kan slippe af med rod og genopdage nogle af de gamle favoritter.

Selvfølgelig foto service fra både Apple og Google nu omfatter værktøjer til at fremhæve dine bedste billeder og videoer automatisk, så gå ind i den Assistent (Google) eller Minderne afsnit (Apple) for at se, hvad master algoritmer har gravet op.

Opdatere din router

Billede: Screenshot

Din router er porten til dit hjemmenetværk, og med exploits som KRACK rundt, du ønsker at gøre sikker på, at det er så godt beskyttet som muligt. En af de bedste måder at gøre det på er at holde din router lappet med den nyeste firmware, selv om den proces er normalt unødvendigt kompliceret.

Hoved til supportsiderne på webstedet for din router producent eller Internet-Udbyder, og du skal finde firmware download links eller andet sted—hvis disse har været udgivet opdateringer, siden du første gang konfigurerer din router, så du ønsker at få dem installeret. Vejledningen skal gives, men du normalt nødt til at logge ind på din routers indstillinger for at anvende et plaster.

For eksempel, du kan finde Linksys downloads her og Netgear downloads her. Du kan udvide det samme princip til firmware for alle dine Internet af Ting og smart home gear, selv om der er opdateringer til disse enheder er ofte mere effektivt håndteres via en app på din telefon.

Flytte til skyen

Billede: Screenshot

Afhængigt af hvor længe du har været rundt omkring på planeten, du kan har et stort antal af filer stablet op fra før streaming og cloud-tjenester, tog over: MP3 filer, for eksempel, eller scannede fotografier eller film.

Et andet job, du kan gøre, når du har fået en ekstra ti minutter eller ti timer (afhængigt af størrelsen af dine data-strækninger) er at få alle disse filer fra din lokale harddiske og i sky, for nem adgang.

Google Play Musik, for eksempel, kan du uploade op til 50.000 lokale filer gratis, klar til streaming til alle dine enheder, mens den holder af Dropbox, OneDrive, iCloud og Google Drev fungerer godt for fotos eller enhver anden type fil.

Vikl dine tråde

Billede: Wellen

Massen af ledninger, som gemmer sig bag din skærm eller TV er måske ikke det mest presserende vedligeholdelse job, du kan finde, men som har en organiseret kabelsystemer kan virkelig fremskynde opgaver med fejlfinding eller geninstallation af enheder, og er formentlig at foretrække ud fra et brandsikkerhed perspektiv så godt.

Du kan enten få kreative med dit eget kabel management system eller bruge nogle billig ærmer eller klistermærker til at få jobbet gjort. Kan du selv finde ud af, kan du droppe et par overflødige eller dubletter af kabler langs vejen.

Rens dine gadgets

Billede: John Ward/Flickr/CC BY 2.0

Rengøring af dine gadgets, er måske kun marginalt mere sjov end rengøring af badeværelse, men din telefon, tastatur og andre dele af den hardware, der er dækket af bakterier, så det er værd at din tid til at friske dem op hver så ofte.

Microfiber klude, en meget lille mængde vand, trykluft, og (i nogle tilfælde) lidt sprit er de materialer, du har brug for, men du bør altid tjekke online for at få specifikke oplysninger—din computer tastaturet, for eksempel, kan tage en mere grundig rengøring end din helt nye iPhone X.

SHARE