10 Virkelig Nyttige macOS Funktioner, Som Du Aldrig har Bemærket,

84
Billede: Michael Sapiton/Unsplash

Så meget som vi elsker alle de nye funktioner til at rulle ud med en frisk macOS opdatering hvert år, og vi er også ret delvis at de langvarige værktøjer og funktioner, der har eksisteret i længere tid—og som du måske har glemt eller aldrig er i brug i første omgang. Her er et par af vores favoritter, som du bør prøve.

1) Smart mapper i Finder

Smarte mapper, er ikke rigtige mapper: De er mere som etiketter i Gmail, tagging, at visse filer med bestemte søgekriterier. Som filer på en disk ændres, så den Smarte Mapper, opdateres automatisk, hvilket gør dem perfekte til hurtigt at ringe op, grupper af filer fra disken.

I Finder vælge Filer og derefter Ny Smart Mappe og indtaste dit søgeord. Brug plus-ikonet nedenunder for at tilføje ekstra filtre, som filtyper, eller tags, eller den dato, hvor filen sidst blev åbnet. Når du er færdig, klik på Gem, og vælg, hvor du vil gemme og pin-mappen for at få nem adgang.

2) Optag iOS og mac os-skærmen aktivitet i QuickTime

Billede: Screenshot

Optagelse skærmen aktivitet på enheder, er ofte fyldt med kompleksitet og sværhedsgrad, men ikke så på macOS, hvor alt du har brug for, er QuickTime. Hvis du vælger Fil,Nye Tv-Optagelse, kan du optage din Mac ‘ s skærmbillede aktivitet ved at klikke på den røde optage-knap.

Hvis du har en iPhone, iPad eller iPad Touch tilsluttet via USB, kan du optage, hvad der sker på skærmen, i stedet, ved at vælge det som input indstilling ved at bruge drop-down menuen ved siden af record-knappen. Det er en leg at bruge og nyttigt i alle mulige situationer.

3) Aktiver dit tv ‘ s hot corners

Hvis du klikker på Apple – menuen, kan du åbne System preferences (System Præferencer, og vælg derefter skrivebord Og Pauseskærm og skifte til den Pauseskærm fanen, vil du se en Hot Corners løsning ned i det nederste, højre—dette lader dig tildele de fire tv hjørner til bestemt system handlinger.

Disse handlinger omfatter at åbne Launchpad screen eller Meddelelse Centeret, sætte computeren på vågeblus, starter eller deaktivere den aktuelle screensaver, at hoppe direkte til skrivebordet, og så videre. Når et varmt hjørne er konfigureret, skal du blot flytte musen markøren over til det, for at udløse handling.

4) Stream musik og film i hjemmet

Billede: Screenshot

iTunes kommer med nogle effektive værktøjer til deling indbygget: Åbn iTunes – menuen, vælge Indstillinger og aktivere deling under Deling. Dit bibliotek kan derefter tilgås under de Delte Biblioteker del af iTunes på andre Mac-computere på det samme lokale netværk.

Deling i hjemmet (Fil og derefter Deling i Hjemmet) fungerer forskelligt—der lader dig downloade samt streame indhold, og det virker med iOS-enheder og Apple TV, samt iTunes på Mac-computere, men det kræver, at du logger ind på den samme Apple-ID på alle de enheder, du ønsker at bruge.

5) Køre Windows med Boot Camp

Boot Camp har været rundt som et macOS har i over et årti nu, hvilket gør processen med at få Windows, der kører på en Mac maskine meget mere ligetil, end du ville i første omgang forventer: Apple har en komplet guide til den funktion, og hvordan du kan sætte det op.

Det er helt ærligt ikke så svært—der er en Boot Camp-Assistent, som du hurtigt kan finde Spotlight (Cmd+Mellemrum), der tager dig gennem processen og forbereder en bid af din harddisk for at få Windows til at køre på. Du har brug for en gyldig kopi af Windows selv.

6) Automatisere gentagne opgaver

Billede: Screenshot

Automator er et af de mest nyttige værktøjer, der indgår i macOS, men det er godt skjult og kan sætte nogle folk ud, fordi det ser vanskeligt at bruge. I virkeligheden, skal du starte det fra Spotlight (Cmd+Mellemrum), og du vil opdage, at der ikke er noget at være bange for.

Vi vil ikke dykke ned i en fuld guide her, men gentagne macOS opgave, du ikke kan håndteres af Automator—fil konverteringer, foto omdøbning, at åbne flere websider, der kombinerer Pdf ‘ er, der kører backups, og så videre. Den officielle Apple guide er en god ressource til at starte med.

7) Skabe virtuelle desktops

Virtuelle desktops giver dig mere digital albuerum for dine programmer og windows og Apples desktop-operativsystem har støttet dem i form af Rum i meget længere tid end Microsoft ‘ s har. Du kan finde dem via Mission Control (tast F3 for at starte det, eller sætte det som en varm hjørne).

Op i toppen af skærmen kan du se din aktuelle desktops—klik på plus-ikonet for at tilføje en ny en, og træk åbne vinduer, hvor de er nødt til at gå. Dock og Menu Bar vare over alle dine Rum, og Ctrl+Venstre-Pil og Ctrl+Højre Pil for at hoppe mellem dem.

8) Ping-filer trådløst med Nedkastning

Billede: Screenshot

Det er nemt at glemme alt om faldskærms udspring, og det virker ikke altid fejlfrit, men det er ofte de hurtigste og mest bekvemme måde at få filer mellem Apple-brandede enheder. Funktionen har eksisteret siden 2010 og er nu bagt ind i det stof, af både macOS og iOS.

At bruge det på din Mac, skal du finde indstillinger for deling i den app, du er i, eller Ctrl+klik på en fil i Finder, og vælg derefter Dele og Nedkastning. På en anden macOS-maskine, kan du se i Nedkastning afsnit i Finder, og på iOS-filen skal poppe op i den relevante app, hvis Nedkastning er aktiveret.

9) Underskrive dokumenter i Preview

Fra vis udskrift, skal du åbne Værktøjer – menuen og derefter vælge Anmærke, Underskrift og Styre Underskrifter til at producere et håndskrevet notat i digital form, som du derefter kan føje til noget, du kan åbne op inde i Uddrag, som Pdf-filer, der behøver at blive underskrevet.

Du kan enten holde et stykke papir op til din Mac ‘ s webcam eller brug pegefeltet til at skabe din digital signatur, som er gemt i en liste. At slippe en underskrift i et dokument eller et billede, skal du gå tilbage til den samme Signatur menu og vælge de kradse, du ønsker at bruge.

10) Autofuldfør ord, mens du indtaster

Billede: Screenshot

Gemt væk i macOS er en flok smarte tastaturgenveje, der kan hjælpe dig power gennem, hvad det er, du tilfældigvis gøre, men en af de mest håndgribelige er integreret automatisk fuldførelsesfunktion, som du kan bringe op i de fleste apps ved at trykke Option+Escape.

Du vil se en liste over potentielle kampe kommer op på skærmen, hvilket er nyttigt, hvis du ikke er sikker på hvordan at stave noget. Det virker ikke i web-browsere eller på steder, hvor autofuldførelse, der allerede eksisterer, men det virker i e-Mail, tekster, Sider og forskellige andre applikationer.

SHARE