10 Virkelig Nyttig macOS Funksjoner Som Du Aldri har lagt Merke til

72
Bilde: Michael Sapiton/Unsplash

Mye som vi elsker alle de nye funksjonene som kastet seg ut med en frisk macOS oppdatering hvert år, er vi også ganske delvis til de langvarige verktøy og funksjoner som har eksistert i lengre tid—og som du kanskje har glemt eller aldri brukte, i første omgang. Her er noen av våre favoritter du bør prøve på for størrelse.

1) Smarte mapper i Finder

Smarte mapper som ikke er reelle mapper: De er mer som etiketter i Gmail, merking av visse filer med bestemte søkekriterier. Som filer på disken, endre, så den Smarte Mapper som blir oppdatert automatisk, noe som gjør dem perfekte for raskt ringe opp grupper av filer fra harddisk.

I Finder velge Fil og deretter Ny Smart Mappe , og skriv inn søkeordene. Bruk pluss-ikonet under for å legge til ekstra filtre, som filtyper, eller koder, eller datoen da filen sist ble åpnet. Når du er ferdig, klikker du Lagre, og velg hvor du vil lagre og pin-mappe for enkel tilgang.

2) Registrere iOS og mac os skjermen aktivitet QuickTime

Bilde: Skjermdump

Innspilling skjermen aktivitet på enheter er ofte fylt med kompleksitet og vanskelighetsgrad, men ikke så på macOS, der alt du trenger er QuickTime. Hvis du velger Fil og deretter Ny Tv-Opptak, kan du spille inn din Mac-skjermen aktivitet ved å klikke på den røde knappen spill inn.

Hvis du har en iPhone, iPad eller iPad Touch er koblet til via USB, kan du få en oversikt over hva som skjer på denne skjermen i stedet, ved å velge det som input alternativ med drop-down-menyen ved siden av å ta opp-knappen. Det er lett å bruke og nyttig i alle typer situasjoner.

3) du vil Aktivere skjermen er hot corners

Hvis du klikker på Apple – menyen, åpne systemvalg, og deretter velger du Skrivebord Og Skjermsparer og slå til Skjermsparer – fanen, vil du se en Hot Corners alternativet ned i nedre høyre—dette lar deg tilordne de fire skjermen hjørner til bestemt system handlinger.

Disse handlingene inkluderer åpning Launchpad-skjermen eller varslingssenter, sette datamaskinen i hvilemodus, starter eller deaktivere gjeldende screensaver, hopper direkte til skrivebordet, og så videre. Når et varmt hjørne er konfigurert, kan du bare flytte musen markøren over til det å utløse handling.

4) spiller du av musikk og filmer i hjemmet

Bilde: Skjermdump

iTunes kommer med noen effektive verktøy for deling, bygget rett i: Åpne iTunes – menyen, velg Innstillinger og aktiver deling under Deling. Biblioteket kan deretter nås under den Delte Biblioteker delen av iTunes på andre Mac-er på det samme lokale nettverket.

Hjem Deling (Fil deretter Hjem Deling) fungerer annerledes—det lar deg laste ned, så vel som du vil direkteavspille innhold, og det fungerer med iOS-enheter og Apple TV, så vel som iTunes på Mac, men det krever at du logge deg inn med samme Apple-ID på alle enhetene du vil bruke.

5) Kjør Windows med Boot Camp

Boot Camp har vært rundt som en macOS har i over et tiår nå, noe som gjør prosessen med å kjøre Windows på en Mac-maskin, mye mer oversiktlig enn du ville i utgangspunktet forvente: Apple har en fullstendig guide til funksjonen og hvordan du kan sette det opp.

Det er ærlig talt ikke så vanskelig—det er en Boot Camp-Assistent at du raskt kan finne fra Spotlight (Cmd+Mellomrom) som tar deg gjennom prosessen, og forbereder seg på en del av harddisken for å kjøre Windows på. Du trenger en gyldig kopi av Windows selv.

6) Automatiser repeterende oppgaver

Bilde: Skjermdump

Automator er en av de mest nyttige verktøy inkludert i macOS, men det er godt skjult og kan sette noen mennesker av, fordi det ser vanskelig å bruke. Faktisk, kan du starte det fra Spotlight (Cmd+Mellomrom), og du vil finne det er ingenting å være redd for.

Vi vil ikke dykke inn i en full guide her, men noen gjentatte macOS oppgave du ikke kan håndteres av Automator—fil konverteringer, foto nytt navn, åpne flere websider, kombinerer Pdf-filer, kjører backup, og så videre. Den offisielle Apple guide er en god ressurs til å begynne med.

7) Opprette virtuelle skrivebord

Virtuelle skrivebord gi deg mer digital fritt spillerom for programmer og windows, og Apples operativsystem har støttet dem i form av Områder for mye lenger enn Microsofts. Du kan finne dem via Mission Control (trykk F3 for å starte det eller sette det som et varmt hjørne).

Opp på toppen av skjermen kan du se din nåværende stasjonære pc—klikk på pluss-ikonet for å legge til en ny en, og dra åpne vinduer hvor de skal gå. Dock og menylinjen vedvare over alle Områder, og Ctrl+Pil Venstre og Ctrl+Pil Høyre vil hoppe mellom dem.

8) Ping-filer trådløst med AirDrop

Bilde: Skjermdump

Det er lett å glemme AirDrop, og det fungerer ikke alltid feilfritt, men det er ofte den raskeste og mest praktiske måten å få filer mellom Apple-enheter. Funksjonen har eksistert siden 2010, og er nå bakt inn i stoffet for både mac os og iOS.

For å bruke det på din Mac, kan du finne alternativene for deling i den appen du er i, eller Ctrl+klikk på en fil i Finder og velg deretter Dele og AirDrop. På en annen macOS maskinen, kan du se i AirDrop delen av Finder; på iOS-filen skal dukke opp i den aktuelle appen, hvis AirDrop er aktivert.

9) Signere dokumenter i Forhåndsvisning

Fra Forhåndsvisning, kan du åpne Verktøy – menyen og velg deretter Kommentere, Signatur og Administrere Signaturer for å produsere et håndskrevet notat i digital form—som deretter kan du legge til noe du åpne opp inne i Forhåndsvisningen, som Pdf-filer, som må være signert.

Du kan enten holde et stykke papir opp til Mac-ens webkamera eller bruk styreflaten for å lage din digitale signatur, som er lagret i en liste. For å slippe en signatur i et dokument eller et bilde, går du tilbake til den samme Signatur – menyen og velge skrible du ønsker å bruke.

10) Autofullfør ord mens du skriver

Bilde: Skjermdump

Gjemt bort i macOS er en haug med smarte hurtigtaster som kan bidra til at du kan pløye gjennom hva det er du tilfeldigvis være å gjøre, men en av de handiest er integrert autofullfør-funksjon, som du kan ta opp i de fleste apps ved å trykke på Option+Escape.

Du vil se en liste over mulige treff kommer opp på skjermen, noe som er nyttig hvis du ikke er sikker på hvordan å stave noe. Det fungerer ikke i nettlesere eller steder hvor autofullfør allerede eksisterer, men det fungerer i e-Post, Notater, Nettsider, og diverse andre programmer.

SHARE