Oprette Dine Egne Tastaturgenveje til at Gøre Noget på Windows og macOS

90
Billede: Damian Zaleski/Unsplash

Tastatur genveje er din ikke-så-hemmelige våben i søgen efter at maksimere din produktivitet og blitz gennem programmer og websider på topfart. Med tastaturgenveje kan du straks slippe dine foretrukne GIF til enhver chat eller e-mail, eller søg i Wikipedia uden først at åbne en browser. Du kan starte programmer eller straks udføre en traceroute på en hjemmeside. Ikke bare nøjes med standard liste over genveje får du med Windows-eller macOS—oprette din egen også. Her er hvordan du gør det.

Brugerdefinerede genveje i Windows

Windows-10 er helt glad for dig til at gøre dine egne brugerdefinerede tastaturgenveje, men kun op til et vist punkt, som i, til at lancere særlige genveje. Første, skal du oprette en genvej til et program, enten ved at trække noget fra menuen Start, skrivebordet, eller ved at højre-klikke på et program og vælge Opret genvej.

Når genvejen er oprettet, skal du højreklikke på den og vælge Egenskaber. Klik på genvejstasten boksen, skal du indtaste dine valgte taste kombination, og klik på OK for at bekræfte. Bemærk at din tilpassede kombination har til at starte med Ctrl+Alt, hvorefter du kan tilføje et bogstav, et tal eller en funktionstast.

Billede: Screenshot

Det er meget velkomne, naturligvis, men det gør ikke rigtig lade dig gå til byen på dine egne genveje. For at gøre dette, du har brug for hjælp af en tredjepart program.

WinHotKey er en ældre freeware program, men stadig virker i Windows 10. Når det er installeret, det løber fra meddelelsesområdet (på proceslinjen): Højre-klik på ikonet, klik på Konfiguration, og vælg derefter Ny Genvej fra den dialogboks, der vises, for at oprette genvejen.

Som Windows-OPERATIVSYSTEM, der har sække det meste af Win+hvad genveje til sig selv, vil du sandsynligvis nødt til at tilføje i en Ctrl eller Shift til at gøre din unikke. Du kan starte programmer, åbne filer, skal du åbne mapper, eller udføre en række handlinger på det aktuelle vindue (gerne minimere det).

Også værd at se, og også gratis er AutoHotkey. Dette er en lidt mere kompliceret værktøj, bygget op omkring scripts—du er nødt til at skabe disse scripts som små tekst filer, som kan derefter blive tildelt genvejstaster efter eget valg.

Billede: Screenshot

Fordelen ved denne ekstra kompleksitet er, at du kan gøre netop om noget med programmet og dets genvejstaster, lanceringen af programmer til at indtaste en linje af teksten i det tekstbehandlingsprogram, du bruger i øjeblikket. Miss tastaturgenveje for emojis i Slap? Du kan hånd-program, dem med en hot key program. For mere detaljeret vejledning for oprettelse af scripts, og nogle eksempler på dem, du kan ændre, se online-dokumentationen.

Endelig, kan du oprette dine egne tastaturgenveje i et par programmer, herunder Microsoft Word. Åbne Muligheder fra hovedmenuen program-menuen, og vælg derefter Tilpas Båndet , og klik på Tilpas… næste at de tastaturgenveje, der er på vej. Du kan gøre det samme trick i Photoshop for, via Redigere og Tastaturgenveje—vælg blot et redskab eller en menu mulighed for at tildele en genvej til det.

Brugerdefinerede genveje i macOS

Over i Apple-land, du har fået en indfødt mulighed for tilslutning af tastatur-genveje til at menuer og handlinger. Åbn Apple – menuen, vælg System preferences (System Præferencer, så Tastaturet. Åbne Genveje tab, og du er i.

Du kan deaktivere eller aktivere en genvej ved hjælp af kryds-kasserne til venstre, eller ved at vælge en anden tastkombination ved at klikke på den genvej, du vil ændre, og derefter trykke udskiftning kombination på tastaturet.

Billede: Screenshot

For at oprette en ny genvej til en app-menuen, klik på App-Genveje og derefter på plus-knappen. Du er nødt til at skrive den præcis menu etiket, du ønsker den genvej, der skal gælde for (som “Slet” for eksempel), og angiv, om den genvej, der skal arbejde i hver app eller et desktop-program i særdeleshed. Selvfølgelig vil du også nødt til at indtaste tastatur kombination sig selv. Når du har klikket på Tilføj , du er oppe og køre med din nye macOS tastatur genvej.

Under Tjenester overskrift, du kan finde muligheder, såsom at tage skærmen og sætte tapet på skrivebordet, og alle disse muligheder kan have deres egne genveje for. Hvis du ønsker at tilføje en ny tjeneste til denne liste—importere spor i iTunes måske, eller oprettelse af nye kalendere, eller mange andre handlinger, du kan gøre dette gennem Automator utility (find den via Spotlight) og derefter tildele en tastaturgenvej bagefter.

Det er fint, så vidt som det går, men du kan gøre meget mere ved hjælp af en tredjepart program, som Alfred: hjælp tilpasses “genveje” du kan starte et program ved at tage mere kontrol over Alfred sig selv, eller starte et bestemt script eller AppleScript til at udføre en handling. Mulighed for at oprette genveje behov Powerpack køb, som er £19 (omkring $25 i skrivende stund).

Fra Alfred Indstillinger, klik på Workflow, og klik derefter på plus-ikonet i nederste venstre—hvis du vælger Skabeloner mulighed, du kan se, hvordan genvejstasterne kan være tildelt til filer, apps, web-søgninger, systemkommandoer og mere ud. Du skal bare vælge din hotkey, din indsats og din parametre, hvis det er nødvendigt. Når du er mere sikker, kan du oprette disse arbejdsgange fra bunden (se her for ekstra vejledning).

Billede: Alfred

Så er der Tastaturet Maestro ($36)—det kan du tildele en tastaturgenvej til næsten alt, uanset om det er en makro, kan du hente tekst og billeder fra internettet eller en kommando til at sende en bestemt linje gennem iMessage.

Først skal du oprette en Makro—en serie af kommandoer—så skal du tildele det en “Hot Key” (med en plads denne gang). Åbne Hjælp – menuen, og klik på Tutorial for en mere grundig vejledning til processen, men hvis du ønsker at få op at køre så hurtigt som muligt, skal du klikke på plus-knappen ned i bunden af interface til at oprette en ny makro. Du er nødt til at sætte en genvejstast som makro udløse, og du kan derefter tildele din indsats i overensstemmelse hermed.

SHARE