Lag Dine Egne Hurtigtaster for å Gjøre Noe på Windows og macOS

73
Bilde: Damian Zaleski/Unsplash

Hurtigtaster er ikke-så-hemmelige våpen i kampen for å maksimere produktiviteten og blitz gjennom applikasjoner og nettsider i full fart. Med hurtigtastene kan du umiddelbart slippe din favoritt GIF i noen chat eller e-post, eller ved å søke på Wikipedia uten å først åpne nettleseren. Du kan starte apps eller umiddelbart utføre en traceroute på en nettside. Ikke nøy deg med kun standard liste over snarveier du få med Windows eller macOS—lag din egen også. Her er hvordan du gjør det.

Egendefinerte hurtigtaster i Windows

Windows-10 er perfekt glad for deg å lage dine egne hurtigtaster, men bare opp til et visst punkt—som i, for å starte bestemte snarveier. Først oppretter du en snarvei til et program, enten ved å dra alt fra Start-menyen, skrivebordet, eller ved å høyre-klikke på en kjørbar fil og velg Lag snarvei.

Når snarveien som er opprettet, høyreklikk på den og velg Egenskaper. Klikk på Snarvei-tast – boksen, skriv inn din valgte tastetrykk kombinasjon, og klikk OK for å bekrefte. Vær oppmerksom på at din egendefinerte har til å begynne med Ctrl+Alt, etter som du kan legge til en bokstav, et tall eller funksjonstasten.

Bilde: Skjermdump

Det er veldig velkomne, selvfølgelig, men det gjør egentlig ikke la deg gå til byen på dine egne snarveier. For å gjøre det, trenger du hjelp av et tredjepartsprogram.

WinHotKey er en eldre freeware program, men fortsatt virker i Windows-10. En gang installert, kjører fra systemstatusfeltet (systemstatusfeltet): Høyre-klikk på ikonet, klikker du på Konfigurere, og velg deretter Ny Hurtigtast fra dialogboksen som vises for å opprette snarvei.

Som Windows OS som har vunnet de fleste av Win+hva snarveier for seg selv, vil du sannsynligvis trenger for å legge til i en Ctrl eller Shift for å gjøre din unik. Du kan starte programmer, åpne filer, åpne mapper, eller for å utføre en rekke handlinger på gjeldende vindu (som minimere det).

Også verdt en titt, og også gratis er AutoHotkey. Dette er en litt mer komplisert verktøy som er bygd rundt skript—du trenger for å lage disse skriptene som små tekstfiler som kan deretter bli tildelt hurtigtaster av ditt valg.

Bilde: Skjermdump

Fordelen med denne ekstra kompleksitet er at du kan gjøre omtrent alt med programmet og dets hurtigtaster, starte programmer fra å legge inn en linje med tekst inn i det tekstbehandlingsprogrammet du bruker for øyeblikket. Savner hurtigtaster for emojis i Slakk? Du kan hånd program dem med en hurtigtast for programmet. For mer detaljerte instruksjoner for å lage skript, og noen eksempler som du kan endre, se den elektroniske dokumentasjonen.

Til slutt, kan du opprette din egen egendefinerte hurtigtaster i noen programmer, inkludert Microsoft Word. Åpne Valg fra hovedmenyen i program-menyen, og velg deretter Tilpass Båndet , og klikk på Tilpass… ved siden av hurtigtaster overskriften. Du kan gjøre det samme triks i Photoshop også, via Redigere og Hurtigtaster—bare velg et verktøy eller-menyen til å tildele en snarvei til det.

Egendefinerte snarveier i macOS

Over i Apple land, du har fått en innebygd mulighet for å feste hurtigtaster til menyer og handlinger. Åpne Apple – menyen, velg systemvalg, så Tastaturet. Åpne Snarveier – fanen, og du er i.

Du kan deaktivere eller aktivere en snarvei ved hjelp av avkrysningsbokser til venstre, eller angi et annet tastetrykk kombinasjon ved å klikke på snarveien du ønsker å endre, og deretter treffer erstatning kombinasjon på tastaturet.

Bilde: Skjermdump

Å sette opp en ny snarvei for en app meny element, klikker du på App-Snarveier klikk på pluss-knappen. Du må skrive ut det nøyaktige meny etiketten du ønsker snarvei til å gjelde for (som “Slett” for eksempel), og angi om snarveien skal fungere i hver app eller en desktop program spesielt. Selvfølgelig vil du også nødt til å oppgi tastatur kombinasjon seg selv. Når du har klikket Legg til du er oppe og kjører med den nye macOS hurtigtaster.

Under Tjenester overskrift kan du finne alternativer som fange skjermen og sette skrivebordsbakgrunnen, og alle disse alternativene kan ha sine egne snarveier for. Hvis du vil legge til en ny tjeneste til denne listen—importere spor i iTunes kanskje, eller opprette nye kalendere, eller mange andre handlinger du kan gjøre dette gjennom Automator-verktøyet (finne det gjennom Spotlight) og deretter tilordne en hurtigtast etterpå.

Det er fint, så langt det går, men du kan gjøre mye mer med hjelp av et tredjeparts program, som Alfred: ved hjelp av tilpassbare “hurtigtaster”, kan du starte et program, kan du ta mer kontroll over Alfred seg selv, eller lansere en bestemt prosedyre eller AppleScript til å utføre en handling. Muligheten til å lage hurtigtaster trenger Powerpack kjøpet, som er £19 (om $25 i skrivende stund).

Fra Alfred Innstillinger-ruten, klikk Arbeidsflyt deretter klikker du pluss-ikonet nederst i venstre hvis du velger Maler alternativet kan du se hvordan hurtigtaster kan være tilordnet til filer, programmer, web-søk, system kommandoer og mer ved siden av. Du bare velge din hurtigtast, handlingen din, og din parametre, hvis det er nødvendig. Når du er mer trygg, kan du opprette disse arbeidsflyter fra scratch (se her for ekstra instruksjoner).

Bilde: Alfred

Så er det Tastaturet Maestro ($36)—det kan du tilordne en hurtigtast til omtrent alt, enten det er en makro for å laste ned tekst og bilder fra internett eller en kommando for å sende en bestemt linje via iMessage.

Først oppretter du en Makro—en serie av kommandoer—så du tilordne den en “Hot Key” (med et mellomrom på denne tiden). Åpne Hjelp – menyen og deretter Opplæringen for en mer grundig guide til prosessen, men hvis du ønsker å komme i gang så raskt som mulig, klikker du på pluss-knappen nede i bunnen av grensesnittet for å opprette en ny makro. Du må angi en hurtigtast som makro trigger, og deretter kan du tilordne din handling i henhold til dette.

SHARE