10 Echt Nuttig macOS Functies Die U Nooit Opgevallen

70
Afbeelding: Michael Sapiton/Unsplash

Net als wij houden van alle nieuwe functies die rol het uit met een frisse macOS update elke jaar, we zijn ook nogal een voorliefde voor deze lang bestaande gereedschappen en functies die zijn rond voor meer—en dat bent u misschien vergeten of nooit worden gebruikt in de eerste plaats. Hier zijn een paar van onze favorieten die je moet proberen.

1) Slimme mappen in Finder

Slimme mappen niet echt mappen: Ze zijn meer als labels in Gmail, het etiketteren van bepaalde bestanden met een bepaalde zoek criteria. Als de bestanden op de schijf te wijzigen, zodat de Slimme Mappen worden automatisch bijgewerkt, waardoor ze perfect zijn voor het snel oproepen van groepen van bestanden van de harde schijf.

In de Finder pick – Bestand vervolgens Nieuwe Slimme Map en voert u vervolgens uw zoektermen. Gebruik de plus-pictogram onder aan het toevoegen van extra filters, zoals bestandstypen, of tags, of de datum waarop het bestand de laatste keer werd geopend. Wanneer u klaar bent, klikt u op Opslaan, en kies waar u het wilt opslaan en speld de map voor gemakkelijke toegang.

2) Record iOS en macOS scherm activiteit in QuickTime

Afbeelding: Screenshot

Opname scherm activiteit op apparaten is vaak beladen met complexiteit en moeilijkheidsgraad, maar niet zo op macOS, waar alles wat je nodig hebt is QuickTime. Als u kiest voor Bestand en vervolgens Nieuw Scherm met de Opname, kunt u het opnemen van je Mac op het scherm van de activiteit door te klikken op de rode record knop.

Hebt u een iPhone, iPad of iPad Touch aangesloten via USB, kunt u vastleggen wat er gebeurt op het scherm in plaats daarvan, door het te selecteren als de optie met behulp van de drop-down menu naast de “record” knop. Het is een eenvoudig te gebruiken en handig in allerlei situaties.

3) Activeer uw scherm warm hoeken

Als u klikt op de Apple menu, open systeemvoorkeuren, kies vervolgens ‘Bureaublad En Schermbeveiliging en switch in om de Screensaver op het tabblad ziet u een Hot Corners optie omlaag in de rechter—hiermee kunt u het toewijzen van de vier scherm hoeken bepaald systeem acties.

Deze acties omvatten het openen van het Launchpad-scherm of de Notification Center, het zetten van uw computer om te slapen, te beginnen-of uitschakelen van de huidige screensaver, hoppen direct naar het bureaublad, enzovoort. Wanneer een hot corner is geconfigureerd, net beweeg uw muis cursor over het activeren van de actie.

4) het Streamen van muziek en films rond het huis

Afbeelding: Screenshot

iTunes komt met een aantal effectieve tools voor het delen ingebouwd in: Open de iTunes – menu, kies Voorkeuren en schakel delen in onder Delen. Uw bibliotheek kan vervolgens worden geopend onder de Gedeelde Bibliotheken sectie van iTunes op andere Macs op hetzelfde lokale netwerk.

Huis Delen (Bestand dan Thuis voor Delen) werkt anders—hiermee kunt u downloaden en streamen van content, en het werkt met iOS-apparaten en de Apple TV en iTunes op de Mac, maar het vereist dat u zich aanmeldt bij dezelfde Apple ID op alle apparaten die u wilt gebruiken.

5) het Uitvoeren van Windows met Boot Camp

Boot Camp is een macOS functie voor meer dan een decennium nu, wat het proces van het verkrijgen van Windows op een Mac-computer veel eenvoudiger dan u zou in eerste instantie verwachten: Apple heeft een volledige gids voor de functie en hoe je het kunt instellen.

Het is echt niet zo moeilijk—er is een Boot Camp-Assistent die u snel kunt vinden van Spotlight (Cmd+Space) die u meeneemt door het proces en stelt een deel van uw harde schijf voor het uitvoeren van Windows. Je moet wel een geldig exemplaar van Windows wel.

6) het Automatiseren van repetitieve taken

Afbeelding: Screenshot

Automator is een van de meest nuttige hulpprogramma ‘ s opgenomen in macOS, maar het is goed verborgen en kunnen sommige mensen af, omdat het lijkt moeilijk te gebruiken is. In feite, start vanuit Spotlight (Cmd+Space) en u zult ontdekken dat er niets is om bang voor te zijn.

We zullen niet een duik in een volledige gids hier, maar een herhaalde macOS taak die u doet kan worden behandeld door Automator—bestand conversies, foto hernoemen van meerdere webpagina ‘s openen, het combineren van Pdf’ s, het uitvoeren van back-ups, enzovoort. De officiële Apple-gids is een goede bron om te beginnen met.

7) het Maken van virtuele desktops

Virtuele desktops geven u meer digitale elleboog ruimte voor uw programma ‘s en windows-en Apple’ s desktop-besturingssysteem heeft hen gesteund in de vorm van ruimte voor veel meer dan Microsoft ‘ s heeft. Je kunt ze vinden via Mission Control (druk F3 om het te starten of in te stellen als een hot corner).

Aan de bovenkant van het scherm ziet u uw huidige desktops—klik op het plus icoon om een nieuwe, en sleep open ramen waar ze heen moeten. De Dock en de menubalk aanhouden over alle Ruimten, en Ctrl+Pijl-Links en Ctrl+Pijl-Rechts springt tussen hen.

8) Ping bestanden draadloos met AirDrop

Afbeelding: Screenshot

Het is gemakkelijk om te vergeten over AirDrop, en het werkt niet altijd feilloos, maar het is vaak de snelste en meest comfortabele manier om bestanden tussen Apple-apparaten. De functie bestaat al sinds 2010 en is nu gebakken in de stof van zowel macOS en iOS.

Om het te gebruiken op je Mac, vinden de opties voor het delen van de app waar je in zit, of Ctrl+klik op een bestand in de Finder en kies vervolgens Delen en AirDrop. Op een andere macOS machine, kijk dan in de AirDrop gedeelte van de Finder; op iOS moet het bestand pop-up in de relevante app, als AirDrop is ingeschakeld.

9) documenten Ondertekenen in Preview

Vanuit een Voorbeeld, open het Tools menu kies vervolgens Annoteren, Handtekening en de Handtekeningen Beheren voor het produceren van een handgeschreven krabbel in digitale vorm—één die je vervolgens kunt toevoegen aan wat je openen in Preview, zoals Pdf-bestanden die moeten worden ondertekend.

U kunt een stuk papier tot je Mac webcam of gebruik het trackpad om het maken van uw digitale handtekening, die vervolgens wordt opgeslagen in een lijst. Voor het neerzetten van een handtekening in een document of een afbeelding, gaat u terug in dezelfde Handtekening menu en kies de krabbel die u wilt gebruiken.

10) automatisch aanvullen van woorden terwijl u typt

Afbeelding: Screenshot

Verborgen in mac os zijn een stelletje slimme sneltoetsen die kunnen helpen u stroom door middel van wat het u gebeuren om te doen, maar één van de handigste is de integratie van de autocomplete-functie, die je kan brengen in de meeste apps door het raken van de Optie+Escape.

U ziet een lijst met mogelijke overeenkomsten komen op het scherm, dat is handig als u niet zeker bent hoe u het schrijft iets. Het werkt niet in webbrowsers of de plaatsen waar autoaanvullen al bestaat, maar het werkt in e-Mail, Notities, Pagina ‘ s, en diverse andere toepassingen.

SHARE