Hvordan du opsætter Din Nye Bærbare computer i den Hurtigste Tid Muligt

60
Billede: Sam Rutherford/Gizmodo

Tillykke med din helt nye Windows-eller macOS-laptop—vi håber du nyder det! Du vil få lyst til at dykke ned og begynde at bruge det så hurtigt som du kan, selvfølgelig, men der er bare et par rengøring gøremål til at tage sig af først. Her er hvordan man kan få op at køre så hurtigt som muligt og samtidig sikre, at din nye computer, forbliver sikre og stabile.

På dine mærker, få sat…

Finde nogle wi-fi, skal du installere visse opdateringer

Du er sandsynligvis ikke kommer til at få meget langt gennem konfigurationen, før du bliver bedt om at oprette forbindelse til wi-fi, så har oplysningerne lige ved hånden, og indtaste dem så hurtigt som du kan. Husk, at selvom du udfylde andre skærme i opsætningen, Windows og macOS kan downloade opdateringer i baggrunden.

Så snart du får chancen for at installere opdateringer, skal du tage det. Dette kan være den mest tidskrævende del af processen, afhængigt af hvor mange plastre er blevet frigivet, da din maskine forlod fabrikken, men hvis du lægger det ud, at dette trin er kun kommer til at afbryde noget andet.

Billede: Screenshot

Ideelt set, du ønsker alle de nyeste sikkerhedsopdateringer er installeret og aktiveret, før du gør noget andet, hvilket er hvorfor, du er nødt til at bide i det sure æble og vælge at installere alle opdateringer, når du bliver bedt om, uanset hvor mange der er, eller hvor lang tid det tager. Nu kan være et godt tidspunkt at gå ud og gøre noget andet.

I tilfælde af Windows-10 og macOS High Sierra, bør du blive bedt om at søge efter og hente opdateringer, før du rent faktisk komme ind i OS selv. Hvis du har brug for at hente opdateringer senere, hoved til Indstillinger og derefter Opdater og sikkerhed og Windows Update i Windows, eller App Store i macOS-dock (du bliver også nødt til at gøre dette, hvis din laptop forhandler har gjort nogle af opsætningen for dig).

Log på med din Microsoft eller Apple legitimationsoplysninger

Langsomt, men sikkert, Apple og Microsoft har wised op til det faktum, at have ét enkelt login bundet til en cloud konto er faktisk en ret fornuftig måde at lade sine brugere hoppe fra enhed til enhed. Det betyder, at hvis du har en eksisterende Microsoft eller Apple-ID, en masse af dine ting kommer sammen med dig til din nye bærbar computer.

Windows beder dig om at logge på temmelig meget det samme efter at have downloadet den seneste version af OS. Hvis du vælger at fortsætte med en Microsoft-konto, er alle dine OneDrive data og din Microsoft-e-mail-beskeder vil begynde at blive synkroniseret, for eksempel. Hvis du har været ved hjælp af din Microsoft-ID på en anden maskine, personlige detaljer såsom din tapet på skrivebordet, få flyttet over, også.

Billede: Screenshot

Over på macOS, vil du blive bedt om at indtaste (eller oprette) et Apple-ID, før du kan gøre noget på din nye bærbar computer. Hvis du har været ved hjælp af din Apple ID og iCloud i fortiden, alle dine indstillinger, fotos, dokumenter og andre data, der gradvis vil blive trukket tilbage fra din seneste backup og gemt lokalt, hvor det er hensigtsmæssigt.

For at dobbelt-tjekke, at alt fungerer korrekt, kan du gå til Indstillinger og derefter Konti,e-Mail & app konti på Windows. På mac os, skal du gå til System Preferences (systemindstillinger) fra Apple – menuen og vælge iCloud.

Installere den rigtige beskyttelse

Du har virkelig ikke lyst til at vandre rundt på nettet (eller virkelig at gøre noget) med din nye laptop uden nogle ordentlige sikkerhedssoftware installeret. Heldigvis er dette et andet område, hvor Apple og Microsoft begge nu har du dækket.

Windows vil installere Windows Defender som standard for at holde uønskede gæster ude af din nye bærbare computer, og du skal aktivt installere et andet antivirus program til at deaktivere det. Hvis du bruger nogle fælles mening i forhold til hvordan du bruger din computer, og hvad du kører på den, er Windows Defender skal tilbyde tilstrækkelig beskyttelse, men hvis du ønsker at betale for en tredjeparts løsning, der er mange forskellige pakker at vælge fra.

Billede: Screenshot

Debatten om, hvorvidt du har brug for tredjeparts antivirus til mac os fortsætter med at buldre på, men det er klart, at macOS ikke er meget stramt låst ned, lige ud af kassen, og mange brugere får fint uden at installere noget ekstra.

Hvis du føler du har brug for en ekstra antivirus løsning til macOS, der er et bredt udvalg af betalt pakker ud der. Uanset om du bruger Windows eller macOS, det er ikke noget, du er nødt til at beskæftige sig med det samme i setup-processen—du kan blot lade den forvalgte beskyttelse på plads, og vende tilbage for at tilføje flere på et senere tidspunkt, hvis det er nødvendigt.

Download dine filer fra skyen

Hvis du har fået et væld af filer og data i skyen på en tjeneste som Dropbox eller Google Drev, og nu er det tid til at downloade klienten apps og logge ind på din konto. Når dine legitimationsoplysninger er blevet bekræftet, er dine filer begynde at downloade, hvilket kan tage et par minutter til et par timer, afhængigt af hvor meget data du gemme online, og hastigheden på din wi-fi.

Med alt dette downloading foregår—opdateringer, cloud, data, og så videre—det er en god idé at overvåge, hvad der sker andre steder i husstanden. Hvis du kan sætte bremser på alle Netflix binge-ser eller iTunes, downloade, indtil set-up proces er færdig, kommer du til at være oppe og køre på din nye bærbar computer hurtigere.

Billede: Screenshot

Hvis de filer, du skal have på din nye bærbar computer, der er gemt på en ekstern harddisk, en anden bærbar eller stationær, det er faktisk meget hurtigere til manuelt at kopiere alle de filer, du bruger eksterne drev i stedet for at vente for dem at hente fra Dropbox eller en anden cloud-storage udbyder.

Gør det før du installerer desktop klienter. Derefter, når du har angivet de kunder op, pege dem i retning af de mapper, som du har kopieret over. Den software skal anerkende, at alle dine filer er til stede og korrekt på blot et par minutter, så du sparer at skulle downloade alt fra bunden fra skyen.

Indstille din browser og dine andre apps

Hvis du er en erfaren Microsoft Kant eller Apple Safari bruger, en god nyhed: Din browser til at vælge er klar og venter på dig på din nye bærbar computer. Hvis du har undertegnede også i selve operativsystemet med din Microsoft eller Apple-ID, så skal du finde alle dine passwords, online-historie, og andre browsing data, der synkroniseres med din nye laptop til dig.

Ellers leder til download-siden af din browser til at vælge og installere den. Når du logger ind med en relevant ID (ligesom en for Google Chrome eller Mozilla Firefox), er alle dine bogmærker, adgangskoder og andre browsing data bør være tilgængelige næsten øjeblikkeligt. Du vil føle dig hjemme, for så vidt som web-anvendelse i går.

Billede: Screenshot

Du kan nu begynde at slappe af—din bærbare computer er næsten klar til at gå nu. Den sidste fase er at downloade og installere alle andre programmer, som du stoler på, om det er iTunes for dine medier eller Photoshop for din billedredigering.

Hvis du er på Windows, kan du ønsker at fjerne nogle af bloatware det er muligvis blevet efterladt rundt med din laptop producent—din computer og dens ydeevne vil takke dig for det. For at se en liste over installerede programmer, og for at slippe af med nogen, du tror, du kan gøre uden at, gå til Indstillinger og derefter Apps fra menuen Start.

Med alt det er gjort, kan du logge ind på Netflix, snuppe en snack, og lad binge-se påbegyndes—fordi, lad os være ærlig, det er alt, hvad du virkelig ønskede at gøre alligevel.

SHARE