Hoe het opzetten van Uw Nieuwe Laptop in de Snelste Tijd Mogelijk

60
Beeld: Sam Rutherford/Gizmodo

Gefeliciteerd met uw gloednieuwe Windows of macOS laptop—we hopen dat je ervan geniet! U zult willen om te duiken in en start met het zo snel als u kunt, natuurlijk, maar er zijn er maar een paar huishoudelijke klusjes te verzorgen van de eerste. Hier is hoe het te krijgen up and running zo snel mogelijk en zorgt ervoor dat uw nieuwe computer blijft veilig en stabiel.

Op uw plaatsen, klaar…

Vinden sommige wi-fi, installatie van een aantal updates

U bent waarschijnlijk niet van plan om heel ver door het setup-proces voordat je gevraagd om verbinding te maken met wi-fi, zodat de gegevens bij de hand en voer ze zo snel als je kunt. Vergeet niet, zelfs als u het invullen van de andere schermen in het setup proces, Windows en macOS kan het downloaden van updates in de achtergrond.

Zodra je de kans krijgt om updates te installeren, in te nemen. Dit is misschien wel het meest tijdrovende onderdeel van het proces, afhankelijk van hoeveel patches zijn uitgebracht sinds uw machine de fabriek verliet, maar als je het uit, deze stap is alleen van plan te onderbreken iets anders.

Afbeelding: Screenshot

Ideaal, u wilt dat alle van de laatste security patches geïnstalleerd en ingeschakeld voordat u iets anders doet, die is waarom u nodig hebt om te bijten de kogel en installeer alle updates wanneer u hierom wordt gevraagd, ongeacht hoeveel het er zijn en hoe lang het duurt. Nu misschien een goed moment om te gaan en iets anders doen.

In het geval van Windows 10 en macOS High Sierra, moet u gevraagd om te controleren op en downloaden van updates voordat u daadwerkelijk te krijgen in het OS zelf. Als u nodig hebt om het downloaden van updates later, ga dan naar Instellingen en vervolgens Update & security en Windows Update in Windows, of de App Store op de mac os-dock (heb je ook nodig hebt om dit te doen als uw laptop reseller heeft gedaan wat van de installatie voor u).

Meld u aan met uw Microsoft of Apple referenties

Langzaam maar zeker, Apple en Microsoft hebben wised tot het feit dat het hebben van een enkele aanmelding gebonden aan een cloud-account is eigenlijk een heel verstandige manier te laten zijn gebruikers springen van het ene naar het andere apparaat. Dat betekent dat, als je een bestaande Microsoft of Apple ID, veel van je spullen komt samen met u aan uw nieuwe laptop.

Windows vraagt u aan te melden bij vrijwel meteen na het downloaden van de nieuwste versie van het OS. Als u ervoor kiest om verder te gaan met een Microsoft-account, alle van uw OneDrive gegevens en uw Microsoft-e-mailberichten worden gesynchroniseerd, bijvoorbeeld. Als je gebruik maakt van uw windows live ID op een andere machine, persoonlijke details zoals uw bureaublad achtergrond verplaatst over, ook.

Afbeelding: Screenshot

Op macOS, zal je gevraagd (of set-up) van een Apple-ID voordat u iets kan doen, op je nieuwe laptop. Als je gebruik maakt van uw Apple ID en iCloud in het verleden, zijn al uw instellingen, foto ‘ s, documenten en andere gegevens geleidelijk aan terug afgebroken van uw meest recente back-up en lokaal wordt opgeslagen in voorkomend geval.

Om te controleren of alles correct werkt, gaat u naar Instellingen en vervolgens Accounts dan e-Mail en app-accounts op Windows. Op macOS, gaat u naar systeemvoorkeuren uit het Apple – menu en kies voor iCloud.

Het installeren van de juiste bescherming

Je wil echt niet om te dwalen rond op het web (of echt iets te doen) met uw nieuwe laptop zonder een fatsoenlijke security-software is geïnstalleerd. Gelukkig, dit is een ander gebied waar Apple en Microsoft beide hebben u gedekt.

Windows zal de implementatie van Windows Defender standaard te houden van ongewenste bezoekers uit uw nieuwe laptop, en moet je actief installeren van een ander antivirus programma uit te schakelen. Mits u gebruik maken van een aantal gemeenschappelijke gevoel in termen van hoe u uw computer kunt gebruiken en wat je uit te voeren, Windows Defender moet voldoende bescherming bieden, maar als je wilt betalen voor een oplossing van een derde, er zijn veel verschillende pakketten om uit te kiezen.

Afbeelding: Screenshot

De discussie over de vraag of u behoefte derden antivirus voor mac os blijft dreunen, maar het is duidelijk dat macOS is zeer stevig vergrendeld recht uit de doos, en veel gebruikers krijgen door gewoon prima zonder iets te hoeven installeren extra.

Als je voelt dat je behoefte aan een extra antivirus oplossing voor macOS, er is een ruime keuze van de betaalde pakketten. Of je nu met Windows of macOS, dit is niet iets wat je hebt te maken met de juiste afstand in het setup proces—u kunt de standaardinstelling van beschermingen op hun plaats en komen terug om meer toe te voegen in een later stadium, als dat nodig is.

Het downloaden van uw bestanden uit de cloud

Of heb je een ton van de bestanden en data in de cloud in een dienst als Dropbox of Google Drive, nu is het tijd om de client te downloaden apps en meld u aan bij uw account. Wanneer uw referenties zijn geverifieerd, wordt uw bestanden beginnen met het downloaden, dat kan een paar minuten tot een paar uur, afhankelijk van hoeveel gegevens u bent online opslaan en de snelheid van uw wi-fi.

Met dit alles downloaden gaat—updates, cloud data, enzovoort—het is een goed idee om te controleren wat er elders gebeurt in het huishouden. Als je de remmen op een Netflix binge-kijken of iTunes te downloaden, tot de set-up is voltooid, gaat u op uw nieuwe laptop sneller.

Afbeelding: Screenshot

Als de bestanden die u nodig hebt op uw nieuwe laptop zijn opgeslagen op een externe harde schijf, een andere laptop of desktop, het is eigenlijk veel sneller om handmatig te kopiëren van alle bestanden gebruik van de externe schijf in plaats van te wachten voor hen om te downloaden vanuit Dropbox of andere cloud-opslag-provider.

Dit doen voordat u het installeren van de desktop-clients. Dan, wanneer u deze klanten, wijzen ze in de richting van de mappen die u hebt gekopieerd. De software zou moeten erkennen dat al uw bestanden aanwezig zijn en correct in slechts een paar minuten bespaart u hoeft te downloaden alles van de grond af uit de cloud.

Instellen van uw browser en andere apps

Als je nu een doorgewinterde Microsoft Rand of Apple Safari gebruiker, goed nieuws: Uw browser naar keuze is klaar en wacht op u op uw nieuwe laptop. Als u ook hebt aangemeld bij het besturingssysteem zelf met uw Microsoft of Apple ID, dan moet u al uw wachtwoorden, online geschiedenis, en andere browse-gegevens gesynchroniseerd op uw nieuwe laptop voor u.

Anders, ga dan naar de download pagina van uw browser naar keuze en installeer het. Zodra u zich aanmeldt met een relevante ID (zoals een voor Google Chrome of Mozilla Firefox), al uw bladwijzers, wachtwoorden en andere browse-gegevens moeten worden vrijwel onmiddellijk beschikbaar. Voel je je meteen thuis, zo ver als gebruik op het web gaat.

Afbeelding: Screenshot

U kunt nu beginnen met het ontspannen van uw laptop is zo ongeveer klaar om te gaan nu. De laatste fase is te downloaden en installeren van alle andere toepassingen die u vertrouwt of dat iTunes voor uw media-of Photoshop voor uw afbeelding te bewerken.

Als je op Windows, wilt u misschien een aantal van de bloatware dat is wellicht links om door uw laptop fabrikant—uw computer en zijn prestaties zullen u dankbaar zijn om dat te doen. Om een lijst van geïnstalleerde programma ‘ s, en om zich te ontdoen van je denkt dat je kunt doen, ga naar Instellingen, vervolgens op Apps in het menu Start.

Met al dat gedaan, kunt u inloggen op Netflix, een snack, en laat de binge-kijken beginnen—want, laten we eerlijk zijn, dat is alles wat je echt wilde doen.

SHARE