Den Komplette Guide til Returnering af Gaver

55
Foto: Getty

Efter rygter om at give og modtage gaver kommer mindre spændende periode af havarerede gadgetry, tilbagebetalinger, og vender tilbage. Hvis du kommer til at få dine penge tilbage, eller en arbejdsgruppe erstatning i den hurtigste tid muligt, du har brug for at vide, hvilke muligheder er tilgængelige for dig. Her vil vi lægge ud alt, hvad du skal være opmærksom på.

Selvfølgelig, disse tips kan anvendes på ethvert tidspunkt af året, uanset hvad du er ved at vende tilbage, men de er tilbøjelige til at være mest nyttige omkring den ferie sæson, fordi du vil typisk være at åbne en stak nye tech, som måske eller måske ikke er blevet bashed rundt undervejs.

Kend dine rettigheder

Som med de fleste alt andet, dine rettigheder, når det kommer til afkast og udskiftninger, som er omfattet af både statslige og føderale love, før du selv komme til den aftale, du har fået på plads med forhandleren.

I form af føderale lovgivning, de fleste større køb, skal komme med en garanti, der er tilgængelig for dig at læse, før du del med dine kontanter. Hvis produktet svigter inden for garantiperioden, er det op til enten sælgeren eller producenten for at refusion, erstatning eller reparation af varen—disse er detaljerne, der vil være i garantien.

Billede: Screenshot

Nogle gange, som det er tilfældet med Apple, sælger og producent er en og den samme. Andre gange, skal du kontakte forhandleren eller det selskab, der har gjort produktet. Detaljerne varierer fra punkt til punkt, men det bør ikke være alt for svært at finde ud af logistikken, hvis du har fysiske eller digitale kvitteringer. Om ikke andet, så prøv at huske, hvor du har købt noget fra (eller spørge hvem gav dig den gave).

På statens lovgivning niveau, du får ofte underforståede garantier træder i stedet for skriftlige garantier, men med det store flertal af tech gear—medmindre du køber fra en person, hawking varer på gaden—vil komme med en ordentlig skriftlig garanti, som garanterer, at produktet skal arbejde som annonceret.

Med andre ord, loven har din ryg, hvis du har uindpakkede en dud juleaften. Det bare kan tage dig et stykke tid at arbejde ud af den nøjagtige kurs, du er nødt til at tage.

Staten lov, der kan variere betydeligt, så vi vil ikke dække alle 50 stater her, men det er værd at se op detaljer for dig selv. I New York State, for eksempel, forhandlere er forpligtet til at oplyse deres tilbagebetaling og udveksling politik, selv om det er “ikke restitutioner eller udvekslinger overhovedet”—du skal virkelig være på vagt for at købe alle Julegaver fra en forhandler med den slags politik for tilbagesendelse.

Billede: Screenshot

Så længe dit gear kommer fra en velrenommeret kilde, du vil være i orden. Hvis du har dine juleindkøb fra eBay og Craigslist, så sælgerne behøver ikke at give en garanti, og du er ikke garanteret en tilbagebetaling—du er nødt til at se, hvad den formulering, der var på den oprindelige liste.

De fleste private salget betragtes “som de er”, hvilket betyder, at det er dit ansvar at kontrollere, at alt fungerer, før du køber. Mange professionelle eBay sælgere, der tilbyder begrænsede garantier, så igen, skal du markere den konto oversigt for at se betingelser for køb.

Forhandler returpolitik

Hvis der er noget der naturligvis ikke virker så snart du har taget den ud af emballagen, så det sted, du eller din gave-giveren købte det fra, er din første anløbshavn. Som med lovgivningen i staten, den form for politik, du vil komme på tværs, vil variere betydeligt.

Her er Walmart politik: får Du 90 dage til at returnere de fleste elementer til en refusion eller en udskiftning, enten ved at sende det tilbage til Walmart eller på vej ind i en butik. Du får kun to uger til mobiltelefoner. Skal du bringe det med den originale emballage plus en kopi af en kvittering—hvis du ikke kan bevise, at varen var købt i Walmart, kan du stadig få en kontant tilbagebetaling eller en præcis udskiftning.

Billede: Alex Cranz/Gizmodo

Apple ‘ s politik, at du har fået 14 dage til at få en refusion eller en erstatning på et element, og det skal returneres sammen med den emballage, kabler, og den dokumentation, der gælder, uanset om varen er beskadiget. Hvis du har et dødt iPhone eller iMac, den et-årige begrænsede garanti, kommer i spil, som garanterer dig en reparation, en refusion eller en erstatning på Apple ‘ s omkostninger.

Fitbit-politik, i mellemtiden, giver dig en generøs 45-dages vindue for at returnere varer, du ønsker, til en fuld refusion. Ligesom Apple, Fitbit giver dig en et-års garanti, også. Så hvis du har en busted fitness tracker, Fitbit vil enten at reparere eller erstatte det for dig gratis—så længe, som det var købt direkte fra Fitbit online butik.

Vi kunne gå på og på, men vi vil afslutte med Amazon ‘ s politik, som giver du 30 dage til at returnere bare om noget, der er købt fra en forhandler. For så vidt som defekt tech går, er du berettiget til en fuld refusion, selvom de i nogle tilfælde gadgets eller computere kan blive testet, når du sender dem tilbage, og du kan blive opkrævet, hvis du har “forvansket den tilstand af produktet.”

De enheder, Amazon gør—Fire tabletter, Tænder, Echos—kommer med en one-års garanti, der giver dig ret til gratis reparation, erstatning eller en refundering, hvis du unbox en af disse dimser kun at finde det ikke virker eller dør meget hurtigt efter. Amazon vil gård ud reparation, hvis det er den løsning du vælger, at en tredje part virksomhed.

Billede: Alex Cranz/Gizmodo

Se for omtaler af knækkede og beskadigede varer i disse politikker og garantier. Men husk, at forhandlere ikke vil give dig dine penge tilbage, hvis du har smidt din smartphone mod væggen i et anfald af Jul vrede, eller hvis dit barn har trukket din bærbare til bits. Du er godt dækket, hvis du har solgt en defekt vare, men ud over det, har du sandsynligvis brug for separat gadget forsikring eller en udvidet garanti.

I form af faktisk erstatning, reparation eller udskiftning, er det normalt lige så simpelt som at udfylde en online-formular eller tage din gadget tilbage til butikken, det kom fra (måske vente et par dage, hvis du ikke ønsker at tilbringe hele Juleferie fast i et afkast kø). I tilfælde af noget, der købes online fra Amazon, for eksempel, er du nødt til at starte på det Afkast, Center her.

Tips til en vellykket vender tilbage

De fleste vender tilbage eller tilbagebetalinger på de store forhandlere vil gå glat, forudsat at der er dokumentation for transaktionen, som i denne alder af online-og betalingskort/kreditkort shopping er meget sandsynligt. Det lyder helt indlysende, men læs gennem vende tilbage instruktionerne omhyggeligt og sørg for, at du har medtaget alt, hvad der kommer i kassen.

Hvis du har købt noget i en fysisk butik, og du ikke har kvittering på det, du kan stadig udskrive et kontoudtog, der viser de transaktioner, forudsat, at den var købt ved hjælp af en kredit-eller betalingskort. En masse af den tid, returnering og refundering vil være på lederens skøn, så enhver form for underbyggende beviser, du har fået, er at gå til at hjælpe din sag.

Billede: Amazon

Som nævnt, der betyder, at al emballage, kabler, dokumentation, og så videre—noget at huske på, når der udpakning af gaver og opsætning af din nye gadgets. Prøv at holde alt på et sted og velplejet i det mindste indtil du har bekræftet, at udstyret rent faktisk virker.

Vi har allerede nævnt de vender tilbage køer, som du måske nødt til at håndtere i dagene umiddelbart efter Jul, men hvis du kan gøre det til det lokale indkøbscenter, kan det være værd at vælge denne mulighed i stedet for at returnere varen via mail. Hvis butikken har den rigtige gadget på lager (ringe i forvejen for at tjekke), mange detailhandlere, herunder Apple og Mål, der vil lade dig med at organisere en reparation, ombytning eller tilbagebetaling i en lokal butik selv om varen var købt online.

Spar dig selv en spildt tur købe sørge for, at det virkelig er brudt, før du tager det tilbage. Før du hovedet til den store, gør en opmærksom på, hvad du forsøgte at gøre med din busted stykke tech, og hvad der skete som et resultat. Er din telefon, tablet eller bærbar computer opladet, eller sat i? Har du prøvet at slukke og tænde for den igen?

Hvis du er beskæftiger sig med et specifikt problem, som en underlig at klikke på fra fans på din bærbare computer, så snart den tændes, sørg for, at du nemt kan reproducere problemet, når du kommer til butikken, eller sørge for fuldt ud at forklare problemet i at skrive, hvis du maile det. Dette vil spare tid i den anden ende og sikre at du får din erstatning så hurtigt som muligt.

Billede: Mål

Det er nok også værd at en hurtig søgning på nettet for at se, om andre har samme problem som dig er: Det kan være en fremstilling spørgsmål der allerede er blevet identificeret, og du kan finde, der er en rettelse, som du kan anvende (måske en firmware-opdatering), uden at returnere din gadget på alle. Det er klart, at dette ikke vil hjælpe med en gadget, der er døde ved ankomsten, men du kan være i stand til at foretage fejlfinding af andre problemer.

Hvis du har købt dit udstyr fra en velrenommeret forhandler, og du har virkelig en busted gadget, returnering skulle være rimelig smidig, selv om det er en sur pligt. Don ‘ t put it off, men jo før du beskæftige sig med det, jo hurtigere vil du få en reparation eller en erstatning, så du kan begynde at nyde din tech.

SHARE