De Complete Gids voor het Retourneren van Geschenken

46
Foto: Getty

Na de drukte van het geven en ontvangen van geschenken komt de minder spannende periode van afgebroken gadgets, terugbetalingen en retouren. Als je gaat om uw geld terug te krijgen of een werkende vervanging in de snelste tijd mogelijk, je moet weten wat de opties zijn voor u beschikbaar. Hier, zullen wij de lay-out van alles wat u nodig heeft om bewust te zijn van.

Natuurlijk, deze tips kunnen van toepassing zijn op elk moment van het jaar, ongeacht wat u bent terug te keren, maar ze zijn waarschijnlijk het meest nuttig zijn rond de feestdagen omdat je meestal het openen van een stack van nieuwe tech-dat kan het niet zijn geweest sloeg om en route.

Ken uw rechten

Zoals bij de meeste iets anders, uw rechten als het gaat om retourzendingen en vervangingen worden beheerst door zowel staats-en federale wetten, voordat u zelfs naar de overeenkomst die u hebt met de verkoper.

In de voorwaarden van de federale wetgeving, de meeste grote aankopen moeten komen met een garantie dat beschikbaar is voor u om te lezen voordat je een deel met je geld. Als het product niet binnen de garantie periode, het is aan de verkoper of de fabrikant terugbetalen, vervangen of herstellen van de item—dit zijn de details die in de garantie.

Afbeelding: Screenshot

Soms, zoals het geval is met Apple, de verkoper en de fabrikant zijn één en dezelfde. Een andere keer, moet u contact opnemen met de winkel of het bedrijf die het product maken. De details verschillen van item naar item, maar het moet niet te moeilijk om uit te vinden de logistiek als u fysieke of digitale bonnen. Als er niets anders, probeer te onthouden waar u iets gekocht bij (of vraag aan wie gaf u het cadeau).

Bij de wetgeving van een lidstaat niveau, krijg je vaak impliciete garanties in plaats van schriftelijke garanties, maar met de overgrote meerderheid van de tech gear—tenzij je het kopen van iemand venten hun waren op straat—is van plan om te komen met een schriftelijke garantie van het product zou moeten werken zoals geadverteerd.

In andere woorden, de wet is je rug als je het hebt uitgepakt, een dud op kerstochtend. Het zou een tijdje duren om het werk van de exacte loop van de actie die u moet nemen.

Wetgeving van een lidstaat kan verschillen, dus zullen we niet dekken alle 50 staten, maar het is de moeite waard op zoek naar de details voor jezelf. In de Staat New York, bijvoorbeeld, retailers zijn verplicht om hun terugbetaling en uitwisseling beleid, zelfs als het “geen restituties of uitwisselingen dan ook”—je moet echt op zijn hoede voor het kopen van kerstcadeaus van een retailer met dat soort rendementen beleid.

Afbeelding: Screenshot

Zolang uw kleding komt uit een betrouwbare bron, je komt wel goed. Als u uw kerstinkopen van eBay en Craigslist, dan verkopers niet tot het verlenen van een garantie, en u bent niet verzekerd van een restitutie—je nodig hebt om te controleren wat de tekst was op de oorspronkelijke lijst.

De meeste particuliere verkopen worden beschouwd als “zoals deze is”, wat betekent dat het is uw verantwoordelijkheid om te controleren of alles werkt voordat je het koopt. Veel professionele verkopers op eBay bieden beperkte garanties, dus controleer nogmaals de vermelding van het artikel in te zien dat de voorwaarden van de koop.

Retailer retourbeleid

Als er iets duidelijk is het niet met werken zodra u hebt trok het uit de verpakking, dan is de plaats die u of uw cadeau-gever heeft gekocht is uw eerste aanspreekpunt. Zoals met de wetgeving van een lidstaat, het soort beleid je gaat tegenkomen variëren sterk.

Hier is de Walmart beleid: Je krijgt 90 dagen om terug te keren de meeste items voor een terugbetaling of vervanging, hetzij door het terug te sturen naar Walmart of post in een winkel. Je krijgt maar twee weken voor mobiele telefoons. U moet het met de originele verpakking en met een kopie van een ontvangst—als je niet kunt bewijzen dat het item is gekocht bij Walmart, kunt u nog steeds een terugbetaling in contanten of een exacte vervanging.

Beeld: Alex Cranz/Gizmodo

Apple ‘ s beleid staten heb je 14 dagen de tijd om een terugbetaling te krijgen of een vervanging van een item, en het moet worden geretourneerd samen met de verpakking, de kabels en de documentatie die van toepassing is, ongeacht of het artikel is beschadigd. Als je een dode iPhone of iMac, de een-jaar beperkte garantie komt in het spel, die garandeert u een reparatie, een restitutie of een vervangend bij Apple ‘ s kosten.

De Fitbit beleid, ondertussen, geeft u een royale 45 dagen voor het terugsturen van goederen om welke reden u wilt, voor een volledige terugbetaling. Zoals Apple, Fitbit geeft u een jaar garantie ook. Dus als je hebt een kapotte fitness tracker, Fitbit zal het repareren of vervangen van het voor u gratis—zolang het gekochte direct uit de Fitbit online store.

We konden gaan, maar we zullen eindigen met Amazon ‘ s beleid, dat geeft je 30 dagen om terug te keren gewoon over iets gekocht direct van de dealer. Zo ver als defect tech gaat, dan heb je recht op een volledige terugbetaling, hoewel in sommige gevallen de gadgets of computers kunnen worden getest wanneer u ze terug te sturen, en u kunnen worden aangerekend als u hebt “onjuiste voorstelling geeft van de staat van het product.”

De apparaten van Amazon maakt—Fire tablets, Kindles, Echo ‘ s—worden geleverd met één jaar garantie dat heeft u recht op een gratis reparatie, vervanging, of terugbetaling als u unbox één van deze gadgets alleen te vinden dat het niet werkt of sterft zeer snel na. Amazon gaat boerderij uit de reparatie, als dat de optie die u kiest, om een derde bedrijf.

Beeld: Alex Cranz/Gizmodo

Kijk voor melding van gebroken en beschadigde goederen in dit beleid en garanties. Maar vergeet niet, retailers zijn niet van plan om u uw geld terug als u hebt gegooid uw smartphone tegen de muur in een vlaag van Kerst woede, of als uw peuter heeft getrokken uw draagbare naar bits. Bent u goed verzekerd als u al verkocht een defect product, maar verder dan dat, moet u waarschijnlijk een aparte gadget verzekering of een verlengde garantie.

In termen van het daadwerkelijk opeisen van een vergoeding, reparatie, of vervanging, het is meestal net zo eenvoudig als het invullen van een online formulier of het nemen van uw gadget terug naar de winkel kwam uit (misschien wacht een paar dagen, als u niet wilt dat om de hele Kerst vakantie vast te zitten in een rendement wachtrij). In het geval van iets online gekocht bij Amazon, bijvoorbeeld, moet je om te beginnen op het Rendement Center.

Tips voor een succesvol resultaat

De meeste retourneert of restituties bij grote winkelketens zal vlot gaan, mits er bewijs van de transacties die in deze tijd van online-en debit/credit card winkels is zeer waarschijnlijk. Het klinkt hand liggende, maar lees de instructies zorgvuldig door en zorg dat u hebt opgenomen, alles dat wordt in de doos geleverd.

Als je iets gekocht in een fysieke winkel en je hoeft niet de ontvangst, kunt u nog steeds afdrukken van een bankafschrift waaruit de transactie, op voorwaarde dat het werd aangeschaft met een creditcard of bankpas. Een groot deel van de tijd, het rendement en de terugbetaling worden bij de beheerder inzicht, dus elke vorm van vaststelling van de bewijzen die u hebben zal om te helpen uw zaak.

Afbeelding: Amazon

Zoals eerder genoemd, dat betekent dat alle verpakkingen, kabels, documentatie, en dus op—iets om in gedachten te houden bij het uitpakken van geschenken en het opzetten van uw nieuwe gadgets. Probeer en houd alles op één plek en goed verzorgd voor ten minste totdat u hebt gecontroleerd dat de apparaten echt werken.

We hebben reeds vermeld dat de rendementen wachtrijen die u zou kunnen hebben om te gaan met in de dagen direct na de Kerst, maar als je het kan maken om het plaatselijke winkelcentrum, het is misschien de moeite waard te kiezen voor deze optie in plaats van terugkerende items per e-mail. Als de winkel de juiste gadget op voorraad (bel van te voren om te controleren), veel retailers, waaronder Apple en Doel, laat u bij het organiseren van een reparatie, vervanging of terugbetaling in een lokale winkel, zelfs als het item online gekocht.

Bespaar jezelf een verloren reis kopen voor te zorgen dat het echt is gebroken voordat je hem weer. Voordat u naar de winkel, maken een opmerking van wat u probeerde te doen met uw kapotte stuk van technische en wat er gebeurd als gevolg. Is uw telefoon, tablet of laptop opgeladen of aangesloten? Heb je geprobeerd het uit te schakelen en weer in?

Als je te maken hebt met een specifiek probleem, zoals een vreemde te klikken van de fans op je laptop zodra de schakelaars op, zorg ervoor dat u eenvoudig reproduceren van het probleem wanneer je naar de winkel, of zorg ervoor dat het volledig uitleggen van het probleem in te schrijven als je mailen. Dit bespaart tijd op het andere uiteinde en ervoor zorgen dat u uw vervanger zo snel mogelijk.

Afbeelding: Doel

Het is waarschijnlijk ook de moeite waard een snelle internet zoeken om te zien als iemand anders met hetzelfde probleem als jij: Het zou een productie probleem die al zijn geïdentificeerd, en je zou kunnen vinden is er een oplossing die u kunt toepassen (misschien een firmware-update) zonder het retourneren van uw gadget. Het is duidelijk, dit zal niet helpen met een gadget die dead-on-arrival, maar je zou het kunnen oplossen van een aantal andere problemen.

Als u hebt gekocht uw uitrusting van een gerenommeerde retailer, en je dus echt een kapotte gadget, de terugkeer moet redelijk glad, zelfs al is het een hele klus. Stel niet uit, maar hoe eerder je ermee omgaat, hoe eerder je krijgt een reparatie of vervanging, zodat u kunt genieten van uw tech.

SHARE