Hvordan du Setter Opp Din Nye Bærbare pc-en i den Raskeste Tiden Mulig

51
Bilde: Sam Rutherford/Gizmodo

Gratulerer med splitter nye Windows eller macOS laptop—vi håper du liker det! Ønsker du å kaste deg ut i det og begynne å bruke den så snart du kan, selvfølgelig, men det er bare et par rengjøring husarbeid å ta seg av først. Her er hvordan du kan komme i gang så raskt som mulig og samtidig sikre at nye datamaskinen forblir sikker og stabil.

På karakterer, få sett…

Å finne noen wi-fi, installere noen oppdateringer

Du er sannsynligvis ikke kommer til å komme veldig langt gjennom installasjonsprosessen før du blir bedt om å koble til wi-fi, så har detaljene nær for hånden, og angi dem så snart du kan. Husk, selv om du fylle ut andre skjermer i installasjonsprosessen for Windows og macOS kan laste ned oppdateringer i bakgrunnen.

Så snart du får sjansen til å installere oppdateringer, kan du ta det. Dette er kanskje den mest tidkrevende delen av prosessen, avhengig av hvor mange lapper har vært utgitt siden din maskin forlot fabrikken, men hvis du legger det ut, er dette trinnet er bare kommer til å avbryte noe annet.

Bilde: Skjermdump

Ideelt sett vil alle de nyeste sikkerhetsoppdateringene installert og aktivert før du gjør noe annet, noe som er grunnen til at du trenger å bite i kule, og velg å installere hver oppdatering når du blir bedt om det, uansett hvor mange det er heller ikke hvor lang tid det tar. Nå kan være en god tid til å gå og gjøre noe annet.

I tilfelle av Windows 10 og macOS High Sierra, bør du blir bedt om å se etter og laste ned oppdateringer før du faktisk komme til OS selv. Hvis du trenger å laste ned oppdateringer senere, går du til Settings og deretter Oppdatere & security og Windows Update i Windows, eller App Store i macOS dock (du må også gjøre dette hvis din bærbare pc-forhandler har gjort noen av oppsett for deg).

Logg på med Microsoft eller Apple legitimasjon

Sakte, men sikkert, Apple og Microsoft har wised opp til det faktum at det å ha én enkelt pålogging knyttet til en cloud-konto er faktisk en ganske fornuftig måte å la sine brukere hoppe fra enhet til enhet. Det betyr, hvis du har en eksisterende Microsoft eller Apple-ID, en masse ting kommer sammen med deg til din nye bærbare pc-en.

Windows ber deg om å logge på ganske mye rett bort etter å laste ned den nyeste versjonen av OS. Hvis du velger å gå videre med en Microsoft-konto, blir alle OneDrive data og Microsoft-e-post-meldinger vil begynne å bli synkronisert, for eksempel. Hvis du har vært å bruke windows live-ID på en annen maskin, personlig innslag som din desktop wallpaper få flyttet over, også.

Bilde: Skjermdump

Over på macOS, vil du bli bedt om å skrive inn (eller sett) en Apple-ID før du kan gjøre noe på din nye bærbare pc-en. Hvis du har vært på med din Apple-ID og iCloud tidligere, for alle dine innstillinger, bilder, dokumenter og andre data vil gradvis bli trukket tilbake ned fra den nyeste sikkerhetskopien lagret lokalt der det er hensiktsmessig.

For å dobbeltsjekke at alt fungerer på riktig måte, kan du gå til Innstillinger og deretter Kontoer og deretter E-post og app-kontoer på Windows. På macOS, går du til systemvalg fra Apple – menyen og velger iCloud.

Installere den riktige beskyttelse

Du virkelig ikke ønsker å vandre rundt på nettet (eller egentlig å gjøre noe) med den nye bærbare pc-uten noen anstendig sikkerhet programvare installert. Heldigvis, dette er et annet område hvor Apple og Microsoft, både nå har du dekket.

Windows vil distribuere Windows Defender ved standard for å holde uønskede gjester ute av din nye bærbare pc-en, og du må aktivt installere en annen antivirus program for å deaktivere den. Forutsatt at du bruker litt sunn fornuft i form av hvordan du bruker datamaskinen din og hva du kjøre på den, Windows Defender bør tilbyr tilstrekkelig sikkerhet og beskyttelse, men hvis du ønsker å betale for en tredjeparts løsning, det er mange forskjellige pakker å velge fra.

Bilde: Skjermdump

Debatten om hvorvidt du trenger tredjeparts antivirus for mac os fortsetter å kjempe på, men det er klart at macOS er svært tett låst ned rett ut av boksen, og mange brukere får ved bare fint uten å installere noe ekstra.

Hvis du føler du trenger en ekstra antivirus-løsning for mac os, det er et bredt utvalg av betalt-for pakker ut det også. Enten du bruker Windows eller macOS, dette er ikke noe du har til å håndtere en gang i installasjonsprosessen—du kan forlate standard beskyttelse på plass og komme tilbake og legge mer på et senere tidspunkt, hvis det er nødvendig.

Laste ned filer fra skyen

Hvis du har massevis av filer og data i nettskyen på en tjeneste som Dropbox eller Google Drive, nå er det på tide å laste ned klienten apps og logg inn på din konto. Når legitimasjonsbeskrivelsene er bekreftet, vil filene dine begynner å laste ned, noe som kan ta noen minutter til et par timer, avhengig av hvor mye data du lagrer online og hastigheten på din wi-fi.

Med alt dette nedlasting skjer—oppdateringer, cloud data, og så videre—det er en god idé å følge med på hva som skjer andre steder i husholdningen. Hvis du kan sette bremsene på alle Netflix-binge-se på eller laste ned iTunes til å sette opp prosessen er ferdig, kommer du til å være oppe og kjører på den nye bærbare pc-mer raskt.

Bilde: Skjermdump

Hvis filene du trenger på din nye bærbare pc-er som er lagret på en ekstern harddisk, en annen bærbar eller stasjonær, det er faktisk mye raskere å manuelt kopiere over alle filer ved hjelp av den eksterne harddisken i stedet for å vente for dem å laste ned fra Dropbox eller en annen cloud-lagring leverandør.

Gjør dette før du installerer desktop klienter. Deretter, når du ikke stiller de kunder opp, vise dem mot mapper som du har kopiert over. Programvaren bør erkjenne at alle filer er til stede og riktig i bare noen få minutter, for å spare deg for å måtte laste ned alt fra scratch fra skyen.

Sette opp nettleseren og andre apper

Hvis du er en erfaren Microsoft Kant eller Apple Safari bruker, gode nyheter: Din nettleser for valget er klar og venter på deg på din nye bærbare pc-en. Hvis du har også inngått i selve operativsystemet med Microsoft eller Apple-ID-en, så bør du finne alle dine passord, online historie, og andre internett-data synkronisert på din nye bærbare pc-en for deg.

Ellers kan du gå til download-siden på nettleseren valg og installere den. Når du logger deg på med en som er relevante ID-en (som en for Google Chrome eller Mozilla Firefox), alle dine bokmerker, passord og andre internett-data bør være tilgjengelig nesten umiddelbart. Du vil føle deg hjemme, så langt som internett-bruken går.

Bilde: Skjermdump

Du kan nå begynne å slappe av—datamaskinen er nesten klar til å dra nå. Den siste fasen er å laste ned og installere alle andre programmer du kan stole på, enten det er iTunes for din media eller Photoshop for bilderedigering.

Hvis du er i Windows, kan det hende du vil fjerne noen av bloatware det er muligens blitt liggende rundt med din bærbare pc-produsenten av datamaskinen din og dets ytelse nivåer vil takke deg for å gjøre dette. For å se en liste over installerte programmer, og til å kvitte seg med noen du tror du kan gjøre uten, gå til Innstillinger og deretter Programmer fra Start-menyen.

Med alt som er gjort, du kan logge deg på Netflix, ta deg en matbit, og la binge-ser på starte—fordi, la oss være ærlig, det er egentlig alt du ønsket å gjøre uansett.

SHARE