Hur du Ställer in Din Nya Bärbara dator på Snabbast Möjliga Tid

60
Bild: Sam Rutherford/Gizmodo

Grattis på din nya Windows-eller macOS-laptop—vi hoppas att du njuta av det! Vill du dyka in och börja använda den så snart du kan, naturligtvis, men det är bara några hushållning sysslor att ta hand om först. Här är hur att komma igång så snabbt som möjligt och samtidigt säkerställa att din nya dator förblir säker och stabil.

På era platser, färdiga…

Hitta några wi-fi, installera vissa uppdateringar

Är du förmodligen inte kommer att komma väldigt långt genom installationen innan du blir ombedd att ansluta till wi-fi, så har den information nära till hands, och skriva in dem så snart du kan. Kom ihåg att även när du fyller i de andra skärmarna under installationen, Windows och macOS kan vara att hämta uppdateringar i bakgrunden.

Så fort du får chansen att installera uppdateringar, ta det. Detta kan vara den mest tidskrävande delen av processen, beroende på hur många plåster har släppts eftersom din maskin lämnade fabriken, men om du lägger den av, detta steg är endast går att avbryta något annat.

Bild: Skärmdump

Helst vill du alla de senaste säkerhetsuppdateringarna installerade och aktiverade innan du gör något annat, vilket är anledningen till att du behöver för att bita ihop och välja att installera varje uppdatering när du uppmanas att göra, oavsett hur många det är eller hur lång tid det tar. Nu kan vara en bra tid att gå och göra något annat.

I fallet med Windows 10 och macOS High Sierra, du bör få i uppdrag att kontrollera och för att hämta uppdateringar innan du faktiskt komma in i OS i sig. Om du behöver ladda ner uppdateringar senare, gå till Inställningar och sedan Uppdatera & security och Windows Update i Windows, eller App Store i macOS dock (du kommer också att behöva göra detta om din bärbara dator återförsäljare har gjort några av de setup för dig).

Logga in med ditt Microsoft eller Apple referenser

Sakta men säkert, Apple och Microsoft har wised upp till det faktum att med en enda inloggning knuten till en cloud-konto är faktiskt ett ganska vettigt sätt att låta sina användare hoppa från enhet till enhet. Det innebär att om du har en befintlig Microsoft eller Apple-ID, en hel del av dina grejer kommer tillsammans med dig till din nya laptop.

Windows ber dig att logga in ganska mycket direkt efter att ladda ner den senaste versionen av OS. Om du väljer att gå vidare med ett Microsoft-konto, alla dina OneDrive data och Microsoft e-postmeddelanden kommer att börja synkroniseras, till exempel. Om du har använt ditt Microsoft-ID på en annan maskin, personliga detaljer som skrivbordsunderlägg få flyttas över, också.

Bild: Skärmdump

Under macOS, kommer du att bli ombedd att skriva in (eller skapa) ett Apple-ID innan du kan göra något på din nya laptop. Om du har använt ditt Apple-ID och iCloud i det förflutna, alla dina inställningar, foton, dokument och andra uppgifter som successivt kommer att få dras tillbaka från din senaste backup och lagras lokalt där så är lämpligt.

För att kontrollera att allt fungerar korrekt, kan du gå till Inställningar och sedan Konton sedan E-post-och app konton på Windows. På macOS, gå till System Preferences (systeminställningar) från Apple – menyn och välj iCloud.

Installera rätt skydd

Du vill verkligen inte att vandra runt på webben (eller egentligen göra någonting) med din nya laptop utan några anständiga säkerhetsprogram installerat. Lyckligtvis, detta är ett annat område där Apple och Microsoft både nu har du omfattas.

Windows kommer att använda Windows Defender som standard för att hålla oönskade besökare av din nya bärbara dator, och du aktivt måste installera en annan antivirus-program för att stänga av den. Om du använder lite sunt förnuft i termer av hur du använder datorn och vad du kör på den, Windows Defender ska erbjuda ett tillräckligt skydd, men om du vill betala för en tredje-part-lösning, det finns många olika paket att välja från.

Bild: Skärmdump

Debatten om huruvida du behöver för tredje part antivirus för mac os om du fortsätter att mullra på, men det är klart att macOS är mycket tätt ner till höger i rutan, och många användare få genom att bara fina utan att installera något extra.

Om du inte känner att du behöver en extra antivirus lösning för macOS, det finns ett brett utbud av betalda paket där det också. Oavsett om du använder Windows eller macOS, detta är inte något du måste ta itu med på en gång i installationsprocessen—du kan lämna den standard skydd på plats och komma tillbaka och lägga till fler vid ett senare skede, om det behövs.

Ladda ner dina filer från molnet

Om du har en ton av filer och data i molnet i en tjänst som Dropbox eller Google Drive, nu är det dags att ladda ner klienten apps och logga in på ditt konto. När dina referenser har verifierats visas dina filer börja ladda ner, vilket kan ta ett par minuter till några timmar beroende på hur mycket data du lagrar online och hastigheten på din wi-fi.

Med allt detta går att ladda ner på—uppdateringar, moln-data, och så vidare—det är en bra idé att övervaka vad som händer någon annanstans i hushållet. Om du kan sätta bromsar på alla Netflix binge-titta på eller ladda ner iTunes tills set-up-process är klar, kommer du att vara igång på din nya bärbara dator snabbare.

Bild: Skärmdump

Om de filer som du behöver ha på din nya bärbara dator som är lagrade på en extern hårddisk, en annan dator eller skrivbordet, det är faktiskt mycket snabbare att manuellt kopiera över alla filer med hjälp av den externa disken i stället för att vänta för dem att ladda ner från Dropbox eller annan moln-lagring leverantör.

Gör detta innan du installerar den stationära klienter. När du sedan göra som de kunder upp, peka dem mot de mappar du har kopierats över. Programvaran bör inse att alla dina filer som finns och är korrekta på bara några minuter, vilket sparar du med att ladda ner allt från början från molnet.

Ställa in webbläsaren och andra appar

Om du är en erfaren Microsoft Kanten eller Apple Safari användare, goda nyheter: Din webbläsare för valet är redo och väntar på dig på din nya laptop. Om du har loggat in på operativsystemet med ditt Microsoft eller Apple-ID, så ska du hitta alla dina lösenord, din historia, och andra du surfar synkronisera data på din nya laptop för dig.

Annars, gå till sidan för nedladdning av din webbläsare att välja och installera den. När du har loggat in med ett relevant ID (som en för Google Chrome eller Mozilla Firefox), alla dina bokmärken, lösenord och andra surfar data ska vara tillgänglig nästan omedelbart. Du kommer att känna dig hemma, så långt som webb går.

Bild: Skärmdump

Nu kan du börja slappna av—din bärbara dator är bara beredd att gå nu. Det sista steget är att ladda ner och installera alla andra program du lita på, oavsett om det är iTunes för media eller Photoshop för din bildredigering.

Om du är på Windows, kanske du vill ta bort en del av bloatware som eventuellt blivit kvar runt med din bärbara dator tillverkare—datorn och dess prestanda kommer att tacka dig för att du gör så. För att se en lista över installerade program, och för att bli av med alla du tror att du kan klara sig utan, gå till Inställningar och sedan Appar från Start-menyn.

Med allt som är gjort, kan du logga in på Netflix, ta ett mellanmål, och låt binge-börja titta på—eftersom, låt oss vara ärliga, det är allt du verkligen ville göra ändå.

SHARE