Den Komplette Guiden til å Returnere Gaver

53
Foto: Getty

Etter buzz til å gi og motta gaver kommer den mindre spennende periode med brutt ned dingser, refusjoner og returer. Hvis du kommer til å få pengene tilbake eller en arbeider erstatning i den raskeste tiden mulig, trenger du å vite hvilke alternativer som er tilgjengelige for deg. Her vil vi legge ut alt du trenger å være klar over.

Selvfølgelig, kan disse tipsene gjelder til enhver tid av året, uansett hva du returnerer, men de kommer sannsynligvis til å være mest nyttig rundt høytiden fordi du vil vanligvis være å åpne en bunke med nye tech som kan eller ikke kan ha vært bashed rundt en rute.

Kjenn dine rettigheter

Som med det meste av alt annet, er dine rettigheter når det gjelder avkastning og erstatninger er styrt av både statlige og føderale lover, før du selv komme til den avtalen du har fått på plass med forhandler.

I form av føderal lov, de fleste store innkjøp må komme med en garanti som er tilgjengelig for deg å lese før du deler med dine penger. Hvis produktet svikter i løpet av garantiperioden, det er opp til selgeren eller produsenten for å refundere, erstatte eller reparere varen—dette er detaljer som vil være i garantien.

Bilde: Skjermdump

Noen ganger, som er tilfellet med Apple, selgeren og produsenten er en og samme. Andre ganger, må du kontakte enten forhandleren eller det selskapet som har laget produktet. Detaljer variere fra element til element, men det bør ikke være for vanskelig å finne ut logistikk hvis du har fysiske eller digitale kvitteringer. Om ikke annet, kan du prøve å huske hvor du har kjøpt noe fra (eller be den som ga deg gaven).

På statlig lovgivning nivå, du får ofte underforståtte garantier i stedet for skriftlige garantier, men med det store flertallet av teknisk utstyr—med mindre du kjøper fra noen harker varer på gaten—er kommer til å komme med en skikkelig skriftlig garanti som garanterer at produktet skal fungere som annonsert.

Med andre ord, loven har ryggen din hvis du har fått en dud på julaften. Det bare kan ta deg en stund å finne ut den nøyaktige løpet av handlingen du trenger å ta.

Statlig lovgivning kan variere betydelig, slik at vi ikke vil dekke alle de 50 statene i usa her, men det er verdt å se opp detaljene for deg selv. I Staten New York, for eksempel forhandlere er forpliktet til å oppgi sine refusjon og utveksling politikk, selv om det er “ingen refusjon eller utvekslinger overhodet”—du bør være veldig skeptisk til å kjøpe noen julegaver fra en forhandler med den slags returer.

Bilde: Skjermdump

Så lenge utstyret kommer fra en pålitelig kilde, vil du være greit. Hvis du gjorde det Julen handler fra eBay og Craigslist, så selgere trenger ikke å gi en garanti, og du er ikke garantert en tilbakebetaling—du må sjekke hva ordlyden var på den opprinnelige oppføringen.

De fleste privat salg anses “som den er” som betyr at det er ditt ansvar å sjekke at alt fungerer før du kjøper. Mange profesjonelle eBay selgere vil tilbyr begrenset garantier, så igjen, sjekk elementet oppføringen for å se vilkårene for kjøp.

Forhandler returnerer policy

Hvis det er noe som åpenbart ikke fungerer så snart du har trukket det fra emballasjen, og deretter stedet du eller din gave-giver kjøpte den fra er første port av samtalen. Som med statlig lovgivning, den slags politikk du kommer til å komme over vil variere betydelig.

Her er Walmart politikk: Du får 90 dager til å returnere de fleste elementer for en tilbakebetaling eller erstatning, enten ved å sende den tilbake til Walmart eller på vei inn i en butikk. Du får bare to uker til mobiltelefoner. Du må ta det med original emballasje pluss en kopi av kvittering—hvis du ikke kan bevise at varen var kjøpt på Walmart, kan du likevel få en kontant tilbakebetaling eller en eksakt erstatning.

Bilde: Alex Cranz/Gizmodo

Apples policy sier du har 14 dager på å få pengene tilbake eller en erstatning på et element, og den må returneres sammen med emballasjen, kabler, og den dokumentasjon som gjelder uavhengig av om varen er skadet. Hvis du ikke har en død iPhone eller iMac, og ett års begrenset garanti kommer inn i bildet, noe som garanterer deg en reparasjon, refusjon, eller en erstatning på Apples kostnad.

Fitbit politikk, i mellomtiden, gir deg en sjenerøs 45-dagers vinduet for å returnere varer for hvilken grunn du liker, for full refusjon. Som Apple, Fitbit gir deg en garanti på ett år, også. Så hvis du har en busted fitness tracker, Fitbit vil enten reparere eller erstatte det for deg gratis—så lenge det ble kjøpt rett fra Fitbit online store.

Vi kunne gå av og på, men vi vil avslutte med Amazon ‘ s politikk, som gir deg 30 dager til å returnere bare om noe som er kjøpt direkte fra forhandler. Så langt som defekt tech går, har du rett til full refusjon, men i enkelte tilfeller gadgets eller datamaskiner kan bli testet når du sender dem tilbake, og du kan bli belastet hvis du har “fremstilte tilstanden av produktet.”

Enhetene Amazon gjør—Brann tabletter, Tenner, Echos—kommer med en garanti på ett år, som gir deg en gratis reparasjon, erstatning eller refusjon hvis du pakk en av disse dingsene bare for å oppdage at det ikke fungerer eller dør like etter. Amazon vil gården ut for reparasjon, dersom det er det alternativ du velger, til en tredjepart.

Bilde: Alex Cranz/Gizmodo

Se etter omtaler av ødelagte og skadede varer i disse retningslinjene og garantier. Men husk, forhandlere ikke kommer til å gi deg pengene tilbake hvis du har kastet din smarttelefon mot veggen i et anfall av Julen raseri, eller hvis barnet har trukket din bærbare til biter. Du er godt dekket hvis du har det blitt solgt et defekt produkt, men utover det, trenger du sannsynligvis egen gadget forsikring eller en utvidet garanti.

I forhold til faktisk å kreve en refusjon, reparasjon eller erstatning, er det ofte like enkelt som å fylle ut et elektronisk skjema eller ta din gadget tilbake til butikken den kom fra (kanskje vente et par dager hvis du ikke ønsker å tilbringe hele Julen ferie fast i en returnerer kø). I tilfelle av noe kjøpt på nettet fra Amazon, for eksempel, du trenger for å begynne på Returnerer Senter her.

Tips for vellykket returnerer

De fleste returnerer eller refusjon på store forhandlere vil gå greit forutsatt at det er bevis for transaksjonen, som i denne alderen av online-og debetkort/kredittkort shopping er svært sannsynlig. Det høres blendande opplagt, men les gjennom instrukser nøye og sørg for at du har tatt med alt som følger med i esken.

Hvis du har kjøpt noe i en fysisk butikk, og du ikke har kvittering på det, kan du fortsatt skrive ut en kontoutskrift som viser transaksjonen, forutsatt at det ble kjøpt ved hjelp av et kreditt-eller debetkort. Mye av tiden, avkastning og refusjoner vil være i lederens skjønn, så noen form for bevis som bekrefter at du har fått kommer til å hjelpe din sak.

Bilde: Amazon

Som nevnt, som betyr at du har alle emballasje, kabler, dokumentasjon og så videre—noe å ha i bakhodet når opppakkingen gaver og sette opp din nye gadgets. Prøv og ha alt på en plass og godt tatt vare på i hvert fall inntil du har bekreftet at enhetene faktisk fungerer.

Vi har allerede nevnt den returnerer køer som du kanskje har å hanskes med i dagene umiddelbart etter Jul, men hvis du kan gjøre det til det lokale kjøpesenteret, kan det være verdt å velge dette alternativet i stedet for å returnere varer via e-post. Hvis butikken har rett gadget på lager (ringe på forhånd for å sjekke), mange forhandlere, inkludert Apple og Mål, vil la deg organisere en reparasjon, erstatning eller refusjon i en lokal butikk, selv om varen var kjøpt på nettet.

Spare deg selv en bortkastet tur kjøpe noe som gjør at det virkelig er brutt før du tar det tilbake. Før du drar til butikken, lage et notat om hva du prøvde å gjøre med din busted stykke tech og hva som skjedde som et resultat. Er din telefon, nettbrett eller bærbare pc-er ladet opp eller satt i? Har du prøvd å slå den av og på igjen?

Hvis du arbeider med et bestemt problem, som en underlig å klikke fra fans på din bærbare pc som snart det er slått på, kontroller at du lett kan gjenskape problemet når du kommer til butikken, eller sørg for å fullt ut forklare problemet i å skrive hvis du er å sende det inn. Dette vil spare tid på den andre enden og sikre at du får erstatning så raskt som mulig.

Bilde: Mål

Det er nok også verdt en rask internett-søk for å se om noen andre har det samme problemet som deg er: Det kan være en industri problem som allerede er identifisert, og du kan finne det er en løsning du kan bruke (kanskje en firmware-oppdatering) uten å gå tilbake gadgeten i det hele tatt. Åpenbart, dette vil ikke hjelpe med en dings som er døde-på-ankomst, men du kan være i stand til å feilsøke noen andre problemer.

Hvis du har kjøpt utstyr fra en anerkjent forhandler, og du virkelig har en busted gadget, returprosessen skal være rimelig glatt, selv om det er et ork. Ikke sette den av, men—før du håndtere det, jo raskere vil du få en reparasjon eller utskifting, så du kan begynne å nyte din tech.

SHARE