14 Användbara Appar att Installera på Din Nya Telefon

45
Bild: Gizmodo

Du stirrar ner på din glänsande, oöppnade, helt nya smartphone—så vad ska du göra härnäst? Var ska du börja med de hundratusentals appar till hands? Dessa är de appar vi att du alltid installerar först på alla nya iOS-eller Android-enhet.

Vi har fokuserat på nytta apps och försökte avhålla sig av sociala medier, sms-appar, och media-appar som Netflix och Spotify. Du har förmodligen redan fått ditt företag favoriter i den mån som dessa typer av program är berörda. Dessa är mer praktiskt användbara appar som inte är riktigt lika kända.

1) Dropbox

Bild: Skärmdump

Ökningen av iCloud, OneDrive, et al kan ha tagit del av den glans av Dropbox, som var den första appen för att korrekt hantera synkronisering och cloud backup, men det är fortfarande det bästa alternativet för att dela filer och flytta runt dem mellan olika plattformar, och naturligtvis för att säkerhetskopiera dina foton. Du vill förmodligen för att punga ut för 1 tb lagring men, för $9.99/månad.

 • Freemium för Android och iOS

2) Google Bilder

Bild: Skärmdump

Vi har inget emot Apple Bilder per se, men Google Bilder fungerar perfekt över Windows, macOS, Android och iOS, och kommer inte att kosta dig något alls om du inte har något emot lite i storlek. Dessa överväganden, plus alla Googles smarta bild erkännande och ett par snygga redigeringsverktyg, det betyda att det är vår standard för att hantera foton och videor.

 • Freemium för Android och iOS

3) Mörk Himmel

Bild: Skärmdump

Väder-appar finns överallt och du förmodligen redan har ett förinstallerat på telefonen, om inte, du kan bara Google “vad är det med vädret?”. Vad gör Mörka Himlen värt en titt, men är dess exakta lokala, automatisk prognoser som kan ge dig en mycket användbar heads up om regn är på väg (eller stannar). Det tar en hel del av gissningsleken för att förutsäga vädret.

 • $2.99/år för Android, $3.99 för iOS

4) IFTTT

Bild: Skärmdump

Vad finns det kvar att säga om IFTTT (Om Detta Då)? Ändra telefonens bakgrundsbild på ett schema, slå på Wi-Fi av så snart som du når office, efter att flera sociala nätverk på en gång, få varningar om specifika app priset sjunker, att lansera Google Maps när du behöver lämna för ett möte, tillbaka upp din iOS-kontakter till Google, och så vidare, och så vidare…

 • Gratis för Android och iOS

5) Evernote

Bild: Skärmdump

Evernote är star har kommit och gått lite över nio år av historia, men vi fortsätter att älska den för dess cross-plattform för synkronisering av dess flexibilitet, och den mängd funktioner som den erbjuder, och några som du kanske har glömt bort—som handskrift, presentation läge för den stora skärmen, och lätt observera klippning från nästan var som helst.

 • Freemium för Android och iOS

6) Instapaper

Bild: Skärmdump

Det finns väldigt lite att välja mellan denna och Ficka, men vi har valt Instapaper som renare och mer fokuserade på de två. Något på webben som du inte har tid att läsa omedelbart, skicka över i Instapaper, och det kommer att vara där och väntar på dig i en annons gratis, ren, klar, format som inte gör som du vill kasta telefonen av närmaste fönster.

 • Gratis för Android och iOS

7) Microsoft Word

Bild: Skärmdump

Okej morfar—installation av Ord kan kännas som ett steg tillbaka i tiden, men Microsofts mobila apps är mer flexibel än du kanske tror, och med Ord på styrelsen säkerställer att du kan visa alla dem som e-postbilagor korrekt. Plus, om du inte vill att krafsa ner några idéer eller början av den stora Amerikanska roman om det går, då Ordet är en av dina bättre alternativ.

 • Gratis för Android och iOS

8) SwiftKey

Bild: Skärmdump

Du kommer att vara att göra en hel del för att skriva på din mobila enhet, och SwiftKey tar att sms: a (och emoji) input till nästa nivå med funktioner såsom AI-drivna autokorrigering, möjlighet att swipe-to-typ, och en hög av anpassningar för att hjälpa dig att göra ditt tangentbord för din egen. Det finns även inbyggt stöd för att skriva i mer än 150 olika språk.

 • Gratis för Android och iOS

9) CamScanner

Bild: Skärmdump

CamScanner är inte unika i att kunna omvandla dina pappersdokument till digitala versioner med ett kick på din smartphone kamera, men det är den bästa appen vi har hittat för jobbet: smart gröda och auto-förbättra funktioner som bara fungerar med ett minimum av krångel, och om du stubben upp $5 i månaden kan du få OCR-text erkännande plus en massa andra extra godsaker.

 • Freemium för Android och iOS

10) Google Översätt

Bild: Skärmdump

En app som egentligen inte behöver någon introduktion, Google Translate är redan mycket, mycket bra på att få text, ljud och bilder som översätts från ett språk till ett annat, och det kommer bara att bli smartare över tiden med Googles AI förbättringar. Ren och enkel att använda och med möjlighet till caching vissa språkpaket för användning offline vid roaming.

 • Gratis för Android och iOS

11) Sömncykel

Bild: Skärmdump

Sömnen är inte unikt i vad det gör, men i form av stöd för både Android och iOS, och det enkla sättet det fungerar, det är svårt att slå. Du är förmodligen bekant med idén, men om du har aldrig provat det, ge Sömnen en chans: Den analyserar din sömn kvalitet medan du sova för att vakna upp på de mest optimala tidpunkten, baserat på dina mönster av slummer.

 • Freemium för Android och iOS

12) ExpressVPN

Bild: Skärmdump

Du är förmodligen bekant med fördelarna av att använda ett VPN (Virtuellt Privat Nätverk), särskilt när du är ansluten till offentliga wi-fi, och ExpressVPN är en av de ledande alternativ för mobil från en mycket, mycket stort fält. Dess intuitiva gränssnitt, pengarna-tillbaka-garanti, val av VPN-platser och snabb support är några av anledningarna till att det sticker ut.

 • Gratis för Android och iOS, prenumeration krävs (från $12.99 en månad)

13) Citymapper

Bild: Skärmdump

Varför behöver du en kollektivtrafik app när jag har fått Apple Maps och Google Maps, som du kanske tror. Tja, det gjorde vi, tills vi faktiskt installeras och används Citymapper: Det gör hoppande från buss till tåg till amsterdam över en storstad så enkelt att det känns som magi, och det är överfyllda med goda idéer, som en varning när din hållplats är på väg upp.

 • Gratis för Android och iOS

14) Pocket Casts

Bild: Skärmdump

Plocka en podcast-appen är lite av ett subjektivt urval, som oavsett om du föredrar Apples eller Googles musiktjänst, men vi kommer tillbaka till Pocket Casts. Gränssnittet är smart, appen är späckad med användbara funktioner som intro hoppa och enkelt episod städa upp, och det finns en nyligen uppfräschade webbgränssnittet också, som automatiskt synkar med din telefon.

 • $3.99 för Android och iOS
SHARE