Det Bästa Appar och Tillägg för att Förbättra Ditt Skrivande

69
Bild: Thomas Lefebvre/Unsplash

Oavsett om du skriver för affärer eller för nöje eller både och, vill du ha din prosa vara åtminstone begripligt och fri från stavfel—och som vanligt finns det appar för det. Dessa är några av de bästa verktygen vi har kommit över för att hålla ditt skrivande så snyggt, så snyggt, och så slagkraftiga som möjligt.

Grammarly

Bild: Skärmdump

Vad vi tycker om Grammarly är att det pluggar i oavsett om du skriver på webben, Windows, eller din telefon. Så oavsett om du är crafting ett e-postmeddelande i Gmail eller arbetar på en uppsats i Ord, det fick ryggen att upptäcka stavfel och grammatiska misstag.

Det går utöver det vanliga flaggning som någon gammal stavning och grammatik kommer att erbjuda, och som faktiskt förstår ramen för vad du skriver och gör förslag i enlighet med—och när det inte finns strikta regler om skiljetecken och meningsbyggnad, Grammarly förklarar exakt varför du kanske vill göra förändringar är det tyder på ett smidigt animerade drop-down menyn.

Grammarly är inte perfekt, eftersom det inte är förenligt med Google Docs, och för att få mer nyanserad kontroller och förslag som du behöver för att registrera dig för ett premium-konto för $11.66 en månad.

  • Grammarly (freemium för webben, Windows, Android och iOS)

Hemingway

Bild: Skärmdump

Ernest Hemingway var känd för att aldrig med tio ord när man skulle göra, och om du behöver beskära din egen uppblåsta sms: a ner till storlek, då Hemingway web app eller desktop-program ($19.99) är perfekt för jobbet.

Trots att det erbjuder en uppsjö av användbara förslag, Hemingway lyckas hålla lätt på ögon och enkel att använda. Det har inte en snygg webbläsare integration som Grammarly, men det är fortfarande en värdefull resurs för författare, även om du inte tar alla sina förslag.

  • Hemingway (gratis för webben, $19.99 för Windows och macOS)

Lättläst.io

Bild: Skärmdump

Lättläst.io är ett mycket praktiskt verktyg som vi har kommit över för att mäta hur begriplig en text är. Förutom att använda flera läsbarhet mätningar, ditt skrivande också blir klassad för densitet och känslor.

Okej, du behöver inte få ett snyggt tillägg till webbläsaren eller programmet add-on, men att klistra in din text i Läsbar.io webbplats är inte för mycket av en börda, och det blitzes igenom din text på några sekunder. Som med Hemingway, problematiska avsnitt markeras med färgade slingor, så det är lätt att se en överblick bara där ditt skrivande snubblar.

Du får inte så många smarta förslag som du gör med Hemingway, men du kan få tillgång till en mängd extra funktioner—som URL analys och möjlighet att ladda upp stora filer, t ex Word-dokument—genom att gå premie för $3 per månad.

  • Lättläst.io (freemium för webben)

Ingefära

Bild: Skärmdump

Några verktyg är lika omfattande som Ingefära, som hanterar stavning, grammatik, meningsbyggnad, översättningar och mer på nätet och skrivbordet

Som Grammarly, några av sina bästa knep är endast tillgängliga i de betalar för premium-versionen (för $4.99 en månad), och även som Grammarly det inte fungerar i Google Docs för tillfället, vilket är en nackdel. Bidraget plan ger dig tillgång till en personlig tränare, till exempel, som mycket skickligt arbetar dig igenom några praktiska övningar baserade på de misstag du har gjort i det förflutna.

Även om du håller med den fria versionen dock, det kommer att fånga en hel del stavfel och grammatiska misstag som kan slinka igenom nätet, antingen i din webbläsare eller i din apps-skrivbordet. Det är inte den mest polerade av apps, men det är effektivt.

  • Ingefära (freemium för webben, Windows, macOS, Android och iOS)

OneLook Omvänd Ordlista

Bild: Skärmdump

En omvänd ordbok är ett praktiskt verktyg för alla författare, så att du kan slå upp ord baserat på deras definitioner, och OneLook är den vi har bokmärkt i våra webbläsare. Det fungerar också som en enkel tesaurus, som ger synonymer och relaterade ord.

Så, skriv i “lust att resa”, till exempel, och du kommer att få tillbaka “wanderlust”, eller gå in i “söka efter mat” och du får tillbaka foder.” Webbplatsen returnerar en mängd möjligheter för varje fråga, vilket du kan begränsa baserat på antal bokstäver, antalet stavelser, eller ens en fonetiska rim.

Om du har fått ett ord på spetsen av tungan som man inte kan riktigt identifiera, eller om du inte vill använda samma ord för tionde gången och behöver en anständig alternativ, OneLook kommer inte låta dig ner. Det finns även en plug-in för Google Docs.

  • OneLook Omvänd Ordlista (gratis för webben)

Google Ordlista

Bild: Skärmdump

En av de första tilläggen vi sätta på någon ny Chrome-installation, Google Dictionary inte flashig eller fylld med funktioner—det är bara ger upp definitionen av ett ord när du dubbelklickar på det. Det låter enkelt, men det är otroligt användbart.

När du skannar text och se ett ord som du inte förstår, du kan förmedla dig själv på några sekunder. Förlängningen lyckas vara enkel och kompakt på ett sätt som andra liknande add-ons inte kan hantera, och det erkänner namn och produkter samt normal ordbok ord.

  • Google Dictionary (gratis för Chrome)
SHARE