De Beste Apps og Add-Ons for å Forbedre Din Skriver

92
Bilde: Thomas Lefebvre/Unsplash

Enten du skrive for forretninger eller fornøyelse, eller begge, vil du at dine prosa å være i det minste forståelig og fri for skrivefeil—og som vanlig, det finnes apper for det. Disse er noen av de beste verktøyene vi har kommet over for å holde skrivingen din så ryddig, som ryddig, og så effektive som mulig.

Grammarly

Bilde: Skjermdump

Hva vi liker om Grammarly er at det pluggene i uansett hvor du skriver—på web, Windows eller på telefonen. Så enten du er å bygge en e-post i Gmail eller arbeider på et essay i Word, det fikk ryggen spotting staving og grammatikk feil.

Det går utover standard flagging at noen gamle stave-og grammatikkontrollen vil tilby, og faktisk forstår konteksten av det du skriver og gjør tilsvarende forslag—og når det ikke strenge regler om tegnsetting og setningsstruktur, Grammarly forklarer nøyaktig grunnen til at du kanskje ønsker å gjøre endringer er det noe som tyder på et jevnt animerte drop-down menyen.

Grammarly er ikke perfekt, fordi den ikke er kompatibel med Google Docs, og for å få mer nyansert sjekker og forslag du trenger å registrere deg for en premium-konto, for $11.66 en måned.

  • Grammarly (freemium for web, Windows, Android og iOS)

Hemingway

Bilde: Skjermdump

Ernest Hemingway ble kjent for aldri å bruke ti ord når man vil gjøre, og hvis du trenger å beskjære dine egne oppblåst teksten ned til størrelse, så Hemingway web app eller desktop program ($19.99) er perfekt for jobben.

Til tross tilbyr et vell av nyttige forslag, Hemingway klarer å holde lett på øynene og enkel å bruke. Det har ikke en ryddig nettleser integrasjon som Grammarly, men det er fortsatt en verdifull ressurs for forfattere, selv om du ikke ta alle sine forslag.

  • Hemingway (gratis for web, $19.99 for Windows og macOS)

Lesbar.io

Bilde: Skjermdump

Lesbar.io er et veldig nyttig verktøy vi har kommet over for å måle hvor forståelig et stykke tekst er. I tillegg til å bruke flere lesbarhet målinger, din skriver blir også vurdert for tetthet og følelse.

Ok, er du ikke få en ryddig nettleser utvidelsen eller programmet add-on, men limer inn tekst i Lesbar.io webområdet ikke er for mye av et ork, og det blitzes gjennom teksten din i løpet av sekunder. Som med Hemingway, problematiske delene er merket med farget høydepunkter, så det er lett å se på et øyeblikk bare der hvor å skrive snubler.

Du får ikke så mange smarte forslag som du gjør med Hemingway, men du kan få tilgang til en rekke ekstra funksjoner—som URL analyse og muligheten til å laste opp store filer, inkludert Word—dokumenter ved å gå premium for $3 per måned.

  • Lesbar.io (freemium for web)

Ingefær

Bilde: Skjermdump

Noen verktøy er så omfattende som Ingefær, som håndterer staving, grammatikk, setningsoppbygging, oversettelser, og mer på internett og desktop

Som Grammarly, noen av sine beste triks er bare tilgjengelig i de betalte for premium-versjonen (for $4.99 en måned), og også som Grammarly det ikke fungerer i Google Docs i øyeblikket, noe som er en ulempe. Premium plan får du tilgang til en personlig trener, for eksempel som svært smart arbeider deg gjennom noen øvelser basert på de feilene du har gjort i fortiden.

Selv hvis du holder deg med den gratis versjonen selv om det kommer til å ta mye av staving og grammatikk feil som kan slippe gjennom nettet, enten i nettleseren eller i din desktop apps. Det er ikke den mest polerte av apps, men det er effektivt.

  • Ingefær (freemium for web, Windows, macOS, Android og iOS)

OneLook Omvendt Ordliste

Bilde: Skjermdump

En omvendt ordbok er et nyttig verktøy for alle skribent, slik at du kan slå opp ord basert på deres definisjoner, og OneLook er den vi har lagt til som bokmerke i nettleseren. Det fungerer også som en grei synonymordbok, og gir synonymer og relaterte ord.

Så, inn i “trangen til å reise”, for eksempel, og du får tilbake “utferdstrang”, eller tast inn “søk etter mat” og du får tilbake “grovfôr.” Nettstedet gir en hel rekke muligheter for hver spørring, som du kan innsnevre basert på antall bokstaver, antall stavelser, eller enda en fonetisk rim.

Uansett om du har et ord på tuppen av tungen din at du ikke kan ganske identifisere, eller du ikke ønsker å bruke det samme ordet for tiende gang og trenger en anstendig alternativ, OneLook vil ikke la deg ned. Det er enda en plug-in for Google Docs.

  • OneLook Omvendt Ordbok (gratis for web)

Google Dictionary

Bilde: Skjermdump

En av de første utvidelsene vi sette på en ny Chrome-installasjon, Google Dictionary er ikke prangende eller fullpakket med funksjoner—det bringer bare opp definisjonen av et ord når du dobbel-klikker på det. Det høres ut som en grunnleggende, men det er utrolig nyttig.

Når du skanner tekst og se et ord som du ikke forstår, kan du opplyse deg i løpet av sekunder. Utvidelsen klarer å være enkel og kompakt på en måte som andre tilsvarende add-ons kan ikke administrere, og det gjenkjenner navn og produkter, samt vanlige ord fra ordboken.

  • Google Dictionary (gratis i Chrome -)
SHARE