De Beste Apps en Add-Ons bij het Verbeteren van Uw Schrijven

65
Afbeelding: Thomas Lefebvre/Unsplash

Of u schrijft voor zaken of voor uw plezier of beide, u wilt uw proza te worden op zijn minst begrijpelijk en vrij zijn van typefouten en zoals gebruikelijk, er zijn apps voor. Dit zijn enkele van de beste tools die we tegenkomen zijn voor het houden van uw schrijven van zo netjes, zo schoon, en zo sterk mogelijk te maken.

Grammarly

Afbeelding: Screenshot

Wat wij graag over Grammarly is dat het pluggen in geen kwestie waar u schrijven op het web, op Windows, of uw telefoon. Dus of u nu knutselen een e-mail in Gmail of het werken aan een essay in Woord, het heeft je rug het spotten van spelling-en grammatica fouten.

Het gaat verder dan de standaard markeren dat alle oude spelling-en grammaticacontrole zal bieden, en daadwerkelijk begrijpt de context van wat je aan het schrijven bent en doet suggesties daarop aan, en als er geen strikte regels over interpunctie en zinsbouw, Grammarly legt precies de reden waarom je zou willen maken van de wijzigingen het is te suggereren in een vloeiend geanimeerde drop-down menu.

Grammarly is niet perfect, omdat het niet compatibel is met Google Docs, en om de meer genuanceerde controles en suggesties moet u zich aanmelden voor een premium account voor $11.66 per maand.

  • Grammarly (freemium voor het web, Windows, Android en iOS)

Hemingway

Afbeelding: Screenshot

Ernest Hemingway was bekend, nooit met de tien woorden, als men dat zou doen, en als je nodig hebt voor het snoeien van uw eigen opgeblazen tekst op maat, dan is de Hemingway web app of desktop programma ($19.99) is perfect voor de job.

Ondanks het aanbieden van een schat van nuttige suggesties, Hemingway weet te blijven gemakkelijk op de ogen en eenvoudig te gebruiken. Het hoeft niet netjes browser integratie, zoals Grammarly, maar het is nog steeds een waardevolle bron van informatie voor schrijvers, zelfs als u niet alle suggesties.

  • Hemingway (gratis voor het web, $19.99 voor Windows en macOS)

Leesbaar.io

Afbeelding: Screenshot

Leesbaar.io is een zeer handige tool die we tegenkomen voor het meten van hoe begrijpelijk een stuk van de tekst is. Naast het gebruik van verschillende leesbaarheid metingen, uw schrijven ook wordt beoordeeld voor de dichtheid en het sentiment.

Oke, je krijgt niet een nette browser extensie of applicatie add-on, maar het plakken van de tekst in het Leesbaar wordt.io website is niet te veel van een karwei, en het blitzes door uw tekst in seconden. Als met Hemingway, problematisch secties zijn gemarkeerd met gekleurde highlights, dus het is makkelijk om in een oogopslag zien waar uw schrijven struikelt.

Je krijgt niet zo veel slimme suggesties als u met Hemingway, maar je kunt toegang krijgen tot een scala van extra functies op, zoals URL analyse en de optie voor het uploaden van grote bestanden, zoals Word—documenten, door te gaan premium voor $3 per maand.

  • Leesbaar.io (freemium voor het web)

Gember

Afbeelding: Screenshot

Enkele programma ‘ s zijn zo uitgebreid als Gember, die zorgt voor spelling, grammatica, zinsbouw, vertalingen, en meer op het web en desktop

Als Grammarly, sommige van de beste trucs zijn alleen beschikbaar in de betaalde premium-versie (voor $4.99 per maand), en ook als Grammarly het werkt niet in Google Docs at the moment, dat is een nadeel. De premium formule geeft u toegang tot een persoonlijke trainer, bijvoorbeeld, dat heel slim, werkt u door middel van een aantal praktijk oefeningen die gebaseerd zijn op de fouten die je hebt gemaakt in het verleden.

Zelfs als je de stok met de gratis versie al, het gaat om het vangen van veel spelling-en grammatica fouten die mogelijk door de mazen van het net, of je nu in je browser of in uw desktop apps. Het is niet de meest gepolijste van apps, maar het is effectief.

  • Gember (freemium voor het web, Windows, mac os, Android en iOS)

OneLook Omgekeerde Woordenlijst

Afbeelding: Screenshot

Een omgekeerde woordenboek is een handig hulpmiddel voor een schrijver, zodat je de zoek woorden op basis van hun definities, en OneLook we hebben een bladwijzer in onze browser. Het werkt ook als een eenvoudige thesaurus, het verstrekken van synoniemen en verwante woorden.

Dus, type in “de drang om te reizen”, bijvoorbeeld, en je krijgt terug “wanderlust”; of enter “voedsel zoeken” en u krijgt terug “en voer.” De site geeft een heel scala van mogelijkheden voor elke zoekopdracht die u kunt beperken op basis van het aantal letters, het aantal lettergrepen, of zelfs een fonetische rijm.

Of u nu een woord op het puntje van je tong die je niet kunt identificeren, of die u niet wilt gebruiken dezelfde woorden voor de tiende keer en moet een waardig alternatief, OneLook zal u niet teleurstellen. Er is zelfs een plug-in voor Google Docs.

  • OneLook Omgekeerde Woordenboek (gratis voor het web)

Google Woordenboek

Afbeelding: Screenshot

Een van de eerste uitbreidingen die we op een nieuwe Chrome-installatie is Google Dictionary is niet flashy of vol met functies, maar brengt de definitie van een woord wanneer u dubbelklikt op. Het klinkt eenvoudig, maar het is ongelooflijk handig.

Wanneer u tekst scannen en een woord dat u niet begrijpt, kunt u verlichten jezelf in seconden. De extensie beheert om eenvoudig en compact op een manier dat andere vergelijkbare add-ons niet kunt beheren, en herkent de namen en producten alsmede de normale woorden uit het woordenboek.

  • Google Woordenboek (gratis voor Chroom)
SHARE