De Bedste programmer og Add-Ons til at Forbedre Din Skrivning

78
Billede: Thomas Lefebvre/Unsplash

Uanset om du skriver for forretning eller fornøjelse, eller begge, og du ønsker, at din prosa til at være i det mindste forståeligt og uden stavefejl—og som altid er der apps til det. Disse er nogle af de bedste værktøjer, vi har stødt på, for at holde dine skriver så pænt, så pænt, og så effektfuld som muligt.

Grammarly

Billede: Screenshot

Hvad vi kan lide ved Grammarly er, at det stik i, uanset hvor du skriver—på nettet, på Windows, eller din telefon. Så uanset om du udformer en e-mail i Gmail eller arbejder på et essay i Ord, det har fået din tilbage spotting stavning og grammatik fejl.

Det går ud over den standard markering af, at enhver gammel stave-og grammatikkontrol vil tilbyde, og faktisk forstår den kontekst, hvad du skriver og gør forslag i overensstemmelse hermed, og når der ikke er strenge regler om tegn og punktum struktur, Grammarly forklarer netop, hvorfor du måske ønsker at foretage de ændringer, det tyder på en flot animeret drop-down menu.

Grammarly ikke er perfekt, fordi det ikke er kompatible med Google Docs, og for at få en mere nuanceret kontrol og forslag, du skal tilmelde dig til en premium-konto, til $11.66 en måned.

  • Grammarly (freemium for web, Windows, Android og iOS)

Hemingway

Billede: Screenshot

Ernest Hemingway var kendt for aldrig at bruge ti ord, når man vil gøre, og hvis du har brug for at beskære dit eget oppustet teksten ned til størrelse, så de Hemingway web app eller et desktop-program ($19.99) er perfekt til jobbet.

På trods af at tilbyde et væld af nyttige forslag, Hemingway formår at holde let på øjnene og enkel at bruge. Det har ikke en pæn browser integration som Grammarly, men det er stadig en værdifuld ressource for forfattere, selv hvis du ikke kan tage alle sine forslag.

  • Hemingway (gratis for web, $19.99 til Windows og macOS)

Læsbar.io

Billede: Screenshot

Læsbar.io er et meget handy værktøj, vi har stødt på til at måle bare, hvordan forståelig et stykke af teksten. Udover at bruge flere læsbarhed målinger, din skrivning, også bliver bedømt for tæthed og stemning.

Okay, du må ikke få en pæn browser udvidelse eller application add-on, men indsætte din tekst i Læsbar.io hjemmeside ikke er for meget af en opgave, og det blitzes din tekst igennem på få sekunder. Som med Hemingway, problematiske afsnit, der er markeret med farvede højdepunkter, så det er nemt at få et overblik over, lige der hvor din skriftligt snubler.

Du får ikke så mange smarte forslag, som du gør med Hemingway, men du kan få adgang til et væld af ekstra features—som URL analyse og muligheden for at uploade store filer, herunder Word—dokumenter, ved at gå præmie for $3 om måneden.

  • Læsbar.io (freemium til web)

Ingefær

Billede: Screenshot

Nogle redskaber er så omfattende som Ingefær, som håndterer stavning, grammatik, syntaks, oversættelser, og mere på tværs af web og desktop

Som Grammarly, nogle af sine bedste tricks er kun tilgængelig i den betalte premium-version (for $4,99 for en måned), og også gerne Grammarly det virker ikke i Google Docs i øjeblikket, hvilket er en ulempe. Premium-plan giver dig adgang til en personlig træner, for eksempel, at meget dygtigt arbejder dig igennem nogle praktiske øvelser baseret på de fejl du har lavet i fortiden.

Selv hvis du holder med den gratis version er dog, at det kommer til at fange en masse af stavning og grammatik fejl, som kan slippe igennem nettet, enten i din browser eller på din desktop apps. Det er ikke den mest polerede apps, men det er effektivt.

  • Ingefær (freemium for web, Windows, macOS, Android og iOS)

OneLook Omvendt Ordbog

Billede: Screenshot

En omvendt ordbog er et praktisk værktøj for enhver forfatter, så du kan slå ord op, som er baseret på deres definitioner, og OneLook er en vi har fået bogmærket i vores browser. Det virker også som en enkel synonymordbog, der giver synonymer og relaterede ord.

Der er, så skriv i “trang til at rejse”, for eksempel, og du vil komme tilbage “wanderlust”, eller indtast “search for mad” og du kommer tilbage “foder.” Webstedet giver et væld af muligheder for hver forespørgsel, som du kan indsnævre baseret på antallet af bogstaver, antallet af stavelser, eller endda en fonetisk rim.

Uanset om du har fået et ord på spidsen af tungen, som du ikke helt kan identificere, eller du ikke ønsker at bruge de samme ord, der for tiende gang og har brug for en anstændig alternativ, OneLook vil ikke lade dig ned. Der er endda en plug-in til Google Docs.

  • OneLook Omvendt Ordbog (gratis til web)

Google Ordbog

Billede: Screenshot

En af de første udvidelser, vi sætter på enhver ny Chrome-installation, Google Ordbog er ikke prangende eller spækket med funktioner—det er bare bringer op definition af et ord, når du dobbeltklikker på det. Det lyder grundlæggende, men det er utrolig nyttigt.

Når du er scanning af tekst og se, et ord, du ikke forstår, kan du oplyse dig på få sekunder. Udvidelse formår at være enkel og kompakt på en måde, som andre lignende add-ons kan ikke styre, og det genkender navne og produkter, såvel som normale ord fra ordbogen.

  • Google Ordbog (gratis for Chrome)
SHARE