7 Viktiga Kontroller att Göra Innan Dikning Din Gamla Telefon

83

GearBest.com INT
Bild: Darren Orf/Gizmodo

Det är säsong för att ge och ta emot gåvor, och om någon annan har generöst köpte du en smartphone eller om du har bestämt mig för att unna dig, det är dags att säga farväl till din gamla telefon och möta framtiden med en ny. Men vänta—vi har fått ett fåtal kontroller du behöver för att göra först.

Vi kommer inte att täcka hela processen med att byta telefoner här, och tack och lov är det mycket enklare än det brukade vara tack vare backup har nu inbyggd i Android och iOS, och av program såsom Google Bilder. I stället kommer vi att flagga för sju saker som du kanske inte har insett att du behöver tänka på.

1) Din två-faktor-koder

Bild: Skärmdump

Två-faktor autentisering är en av de viktigaste och mest effektiva säkerhetsåtgärder du kan ställa upp på dina olika konton, men det betyder inte att du är beroende av telefonen för att skapa koder för att logga in i appar som Gmail på nya enheter.

Ibland koder får skickas via SMS och ibland behöver man en autentisering app, men i båda fallen, se till att du inte litar på din gamla telefon när du bli av med det.

I fallet med SMS som innebär att byta ditt SIM-kort eller uppdatera ditt mobilnummer i ditt konto olika sidor. För kod-generering av program, kolla instruktionerna i appen och på insidan av dina konton för detaljer om hur att få allt flyttat till en ny telefon—instruktioner för Google-konton är här.

2) Din chatt-historik

Bild: Skärmdump

Med så många chattprogram cirkulerar nu, kan det vara lätt att glömma bort att ta alla dina konversationer med dig när du byter telefoner (om du vill—du kanske hellre börja med en ren skiffer).

För vissa appar, till exempel Facebook Messenger och Instagram Direkt, allt helt enkelt igen när du loggar in i respektive app på din nya telefon. För andra program är det inte så enkelt, så det är värt att kontrollera. I WhatsApp, till exempel, måste du gå till Chattar och Chatt backup från Inställningarna träder i app-menyn.

Sms-meddelanden kan vara lite frustrerande att spara och återställa. På iOS, de är inkluderade i iCloud eller iTunes backup bör du har satt upp, på Android, bara om de bästa app vi har hittat för att jobbet är SMS Backup+. Om du växlar mellan Android och iOS, kan du exportera dina texter att bevara dem för eftervärlden, men du det finns inget sätt att ladda tillbaka dem upp på din nya telefon.

3) Din webbläsare data

Bild: Skärmdump

Du har antagligen inte ge mycket tanke till de saker du har gjort i din webbläsare på din smartphone—den nya telefonen kommer att komma med ett förinstallerat och installera tredje part och kära är enkelt—men du kanske bara vill dubbelkolla att du tar med dig allt du behöver.

För Android som innehåller filer som du eventuellt har hämtat till enheten, som du kan söka genom att läsa upp appen Inställningar och sedan trycka Lagring, Fileroch Ladda ner (eller med hjälp av tredje part filhanteraren på ditt val). Webbläsare på iOS kan inte direkt ladda ner filer (utom bilder) till lagring, så det är inget att oroa sig för det.

Se till att din webbläsare synkronisera alla dina uppgifter såsom lösenord och webbläsarhistoriken också, om du vill ta med den här till alla på din nya telefon: Google Chrome för att hitta de Inställningar inlägg i menyn och knacka sedan på ditt Google-konto överst. Om Firefox för mobil, igen sync och logga in alternativet är topp ett på Inställningar skärmen.

4) Dina lokala filer

Bild: Skärmdump

Så mycket av våra saker sitter i moln nu och så många apps dra allt de behöver från webben som det är lätt att glömma bort filer som kan bli kvar bakom. Lyckligtvis både Android och iOS nu har begränsad filhanterare av sina egna, men det finns inget enkelt sätt att kontrollera att du har fångat allt innan du rensar din telefon.

På iOS, tryck helt enkelt på Filerna app, Android, gå till FörvaringFiler från appen Inställningar. Ser för mappar som skapats av appar som kanske inte nödvändigtvis ingår i säkerhetskopior: Tänk på podcaster, till exempel, eller data som sparas av din fitness eller sova tracking program på din telefon.

Foton och videoklipp var nog först på ditt sinne för vad du ska överföra till din nya enhet, men är ditt foto och video-verktyg för säkerhetskopiering av val fånga allt? Tänk om skärmdumpar (om du vill ha dem) och bilder som skickas till din instant messenger-program (om du vill ha dem).

5) Din gaming höga poäng

Bild: Skärmdump

Med lite tur, de spel du spelar kommer att bevara dina höga poäng och att föra dem tillbaka när du loggar in på samma program på din nya enhet, men detta är inte alltid fallet, särskilt inte för spel som inte använder ramar som tillhandahålls av Apple och Google.

Allt du egentligen kan göra i denna situation är att kolla med utvecklaren eller spelets stöd sidor för att se hur situationen är, och exportera eller spara din aktuella framsteg och höga poäng om du behöver. Igen, kanske du av lycka om du växlar mellan iOS och Android, och kommer antagligen att behöva köpa spelet igen också, om det inte är gratis.

Ett program som iExplorer ($39,99 för Mac eller PC) eller Helium (gratis för Android) skulle kunna hjälpa, men det beror på hur spelet har satts upp och hur tillgänglig dess filer. Det spelet utvecklare skulle också kunna ge dig mer information.

6) Ditt registrerade enheter

Bild: Skärmdump

Vissa appar, till exempel Spotify och Google Play Musik, sätta en gräns för det antal enheter som du kan använda på en gång, eller åtminstone ladda ner offline innehåll på en gång. Kör genom program på din gamla telefon och se om detta skulle kunna gälla för allt som du har fått.

De flesta av den tid avaktivering av din gamla apparat inte kräver att du faktiskt har telefonen med dig, men det är bättre att vara säker än ledsen. Om du kan logga ut och avinstallera appen och sedan göra så. I själva verket, går igenom dina apps, en efter en och avinstallera dem är ett bra sätt att kontrollera att du inte har missat något.

Apple rekommenderar också att du avregistrera iMessage om du flyttar till en Android-telefon för att se till att du kan få SMS-och MMS-meddelanden på din nya enhet. Nu kan du göra detta utan din ursprungliga iPhone, men avaktivering kan fördröjas.

7) Ditt smarta hem controllers

Bild: Adam Clark Estes/Gizmodo

Om du använder din befintliga telefon för att hantera din smarta hem då du vill vara säker på att kontrollen har varit framgångsrikt överföras till din nya telefon innan du dike din gamla, annars kan du ha din smarta lampor som leder dig på en glad dans varje kväll med inget sätt att stänga av dem.

Lyckligtvis, hårdvara beslutsfattare vet att människor byter telefoner från tid till tid och oftast gör processen ganska smärtfritt, speciellt om du hanterar dina enheter genom HomeKit eller Google Hem appen. Men det är ändå värt att se till att de relevanta appar som är igång på din nya telefon medan du fortfarande har tillgång till samma inställningar som på den gamla.

Om du är förvirrad eller något som inte överföring över ordentligt, din bästa port of call är tillverkaren bakom hårdvaran, eller tillhörande support-forum på webben. Detta bör inte vara ett stort problem, men det finns något annat att kolla på.


GearBest.com INT

SHARE