7 Essensielle Kontrollerer Før Grøfting den Gamle Telefonen

164
Bilde: Darren Orf/Gizmodo

Nå er det tid for å gi og motta gaver, og om noen andre har sjenerøst kjøpt deg en smarttelefon eller du har bestemt meg for å unne deg selv, er det på tide å ta farvel til din gamle telefon og møte fremtiden med den nye. Men vent—vi har noen sjekker du må gjøre først.

Vi kommer ikke til å dekke hele prosessen med å bytte telefon her, og heldigvis er det mye enklere enn det pleide å være, takket være et backup har nå bygget inn i Android og iOS, og apper som Google Bilder. I stedet kommer vi til å flagge syv ting du kanskje ikke har innsett at du trenger å tenke på.

1) to-faktor-koder

Bilde: Skjermdump

To-faktor autentisering er en av de viktigste og mest effektive sikkerhetstiltak du kan sette opp på de ulike kontoene dine, men det betyr at du er avhengig av telefonen din for å generere koder for å logge deg på apper som Gmail på nye enheter.

Noen ganger koder få sendt via SMS, og noen ganger trenger du en slik app, men i begge tilfeller, sørg for at du ikke stole på den gamle telefonen når du blir kvitt det.

I tilfelle av SMS som betyr å bytte SIM-kortet eller hvis du oppdaterer ditt mobilnummer på din konto ulike sider. For kode-generering av apps, sjekk instruksjonene i app ‘ en og inne kontoene for informasjon om hvordan du får alt flyttet til en ny telefon—instruksjonene for Google-kontoer som er her.

2) Din chat-samtaler

Bilde: Skjermdump

Med så mange instant messengers gjør runder nå, det kan være lett å glemme å ta alle dine samtaler med deg når du slår telefoner (hvis du vil at er—kanskje du heller vil starte med et rent rulleblad).

For noen programmer, som for eksempel Facebook Messenger og Instagram Direkte, alt bare vises på nytt når du logger deg inn på den aktuelle appen på den nye telefonen. Til ulike andre apper er det ikke så enkelt, så det er verdt å dobbeltsjekke. I WhatsApp, for eksempel, trenger du å gå til Samtaler og Chat backup fra Innstillinger oppføring i app-menyen.

Tekstmeldinger kan være litt frustrerende å lagre og gjenopprette. På iOS, de er inkludert i iCloud eller iTunes backup bør du har satt opp; på Android, er bare om de beste app-vi har funnet for jobben SMS Backup+. Hvis du bytter mellom Android og iOS, kan du eksportere tekster for å bevare dem for ettertiden, men det er ingen måte å laste dem opp igjen på den nye telefonen.

3) i Din nettleser data

Bilde: Skjermdump

Du har sannsynligvis ikke gi mye tanke til de tingene du har holdt på i nettleseren på din smarttelefon—den nye telefonen vil komme med en forhåndsinstallert, og installere tredjeparts de er grei, men kanskje du bare vil dobbeltsjekke at du tar med deg alt du trenger.

For Android som inneholder filer som du kan ha lastet ned til enheten din, som du kan se ved å laste opp appen Innstillinger og deretter trykke på Lagring, Filer, og Last ned (eller ved å bruke tredjeparts filbehandling på ditt valg). Nettlesere på iOS kan ikke direkte laste ned filer (bortsett fra bilder) til lagring, så det er ingenting å bekymre deg om det.

Sørg for at nettleseren din er å synkronisere alle data som passord og surfing historie også, hvis du ønsker å bringe denne opp på den nye telefonen: Om Google Chrome finner du på Innstillinger – oppføring i menyen, og trykk deretter på Google-kontoen din på toppen. På Firefox for mobil, igjen synkronisering og tegn-alternativet er den øverste på Innstillinger – skjermen.

4) lokale filer

Bilde: Skjermdump

Så mye av tingene våre sitter i skyen nå, og så mange apps trekke alt de trenger fra internett som det er lett å glemme filer som kan komme igjen. Heldigvis for både Android og iOS inkluderer nå begrenset fil ledere av sine egne, men det er ingen enkel måte å kontrollere at du har tatt alt før du tørke telefonen.

På iOS, bare trykk Filer-app, og på Android, kan du gå til Lagring deretter Filer fra Innstillinger-appen. Se etter mapper opprettet av apper som kanskje ikke nødvendigvis være med i sikkerhetskopieringen: Tenk om podcaster, for eksempel, eller data som er lagret av din fitness eller sove sporing apps på telefonen.

Bilder og videoer var trolig først på ditt sinn for hva som skal overføres over til din nye enhet, men det er ditt bilde og video backup verktøyet av valget fange alt? Tenk på skjermbilder (hvis du vil ha dem) og bilder sendes til din instant messenger programmer (hvis du vil ha dem).

5) Din gaming høy score

Bilde: Skjermdump

Med noe hell, spillene du spiller vil ta vare på din høy score og bringe dem tilbake når du logger deg inn i de samme appene på den nye enheten, men dette er ikke alltid tilfelle, spesielt for spill som ikke bruker rammer gitt av Apple og Google.

Alt du kan virkelig gjøre i denne situasjonen, er å sjekke med utbygger eller spillets support-sider for å se hva situasjonen er, og eksportere eller lagre din nåværende fremdrift og høy score hvis du trenger det. Igjen kan du være ute av lykken hvis du bytter mellom iOS og Android, og vil sannsynligvis ha for å kjøpe spillet igjen også, hvis det ikke er gratis.

Et program som iExplorer ($39.99 for Mac eller PC) eller Helium (gratis for Android) kan være i stand til å hjelpe, men det avhenger av hvor spillet har blitt satt opp og hvor tilgjengelig filene er. Spillet utvikler kan også være i stand til å gi deg mer informasjon.

6) Din registrerte enheter

Bilde: Skjermdump

Noen apper, slik som Spotify og Google Play Musikk, sette en grense på antall enheter som du kan bruke på en gang, eller i det minste laste ned offline innhold på en gang. Kjøre gjennom appene du har på din gamle telefon, og se om dette kunne bruke til noe du har fått.

Mesteparten av tiden deaktivere den gamle enheten vil ikke kreve at du faktisk har enheten med deg, men det er bedre å være safe than sorry. Hvis du kan logge ut og avinstallere appen deretter gjøre det. Faktisk, gå gjennom dine programmer, ett for ett og avinstallere dem er en god måte å kontrollere at du ikke har gått glipp av noe.

Apple anbefaler også at du avregistrere iMessage hvis du flytter til en Android-telefon for å sørge for at du kan få SMS-og MMS-meldinger på din nye enhet. Nå kan du gjøre dette uten den originale iPhone, men deaktivering kan være forsinket.

7) Din smart home-kontrollere

Bilde: Adam Clark-Estes/Gizmodo

Hvis du bruker din eksisterende telefon for å administrere din smarte hjem deretter vil du ønsker å sørge for at kontrollen har blitt overført til den nye telefonen før du kaste din gamle, ellers kan du ha din smart lysene lede deg på en lystig dans hver kveld med ingen måte å slå dem av.

Heldigvis, maskinvare beslutningstakere vet at folk bytter telefoner fra tid til annen, og vanligvis gjøre prosessen ganske smertefri, spesielt hvis du administrerer dine enheter via HomeKit eller Google Hjem app. Det er likevel verdt å sørge for de aktuelle apper er oppe og kjører på den nye telefonen mens du fremdeles har tilgang til de samme innstillingene på den gamle.

Hvis du er forvirret eller noe ikke transfer over på riktig måte, er din beste anløpshavn er produsenten bak maskinvaren, eller det tilknyttede støtte fora på nettet. Dette bør ikke være et stort problem, men det er noe annet å se på.

SHARE