Tegen Beter Weten In, Ik Maakte Mijn Eigen Vape Sap

99

GearBest.com INT
Afbeelding: Bryan Menegus/Gizmodo

In weerwil van agressief lame marketing, onaangenaam YouTube evangelisten, en wankele juridische status, vaping is hier om te blijven. Studies hebben nog niet bepaald wat de lange termijn effecten van het inademen van rook van smaak, maar het is waarschijnlijk minder schadelijk is voor gezonde longfunctie dan de traditionele sigaretten.

Tieners denken dat het cool is. Volwassenen—zoals ondergetekende—in grote lijnen niet, maar het kan een meer effectieve nicotine beëindiging tool dan vlekken, tandvlees, zuigtabletten, proberen heel hard, het eten van zonnebloempitten, of welke andere methode die rare oom beweert te hebben gebruikt om te stoppen terug in ’86.

Als iedereen die liep in een van die brick-and-mortar vaping speciaalzaken kan getuigen, eliquid (ook wel bekend als het even verschrikkelijk “juice”) kan worden opvallend duurder. Vapers hebben meestal meer dan één smaak bij de hand, als smaakpapillen wennen aan de meeste sappen na een tijdje (wat heet “vaper’ s tong.”) Terwijl het sap kan een tijdje duren, twee flessen van de spullen kan gemakkelijk draaien van $50.

Gelukkig zijn de ingrediënten in het losschroeven van het sap zijn goedkoop en gemakkelijk bereikt, en doe gemeenschappen hebben gewerkt aan het maken van de honderden recepten die gemaakt kunnen worden voor de centen door iedereen die bereid is te gaan in een beetje trial and error.

Ingrediënten

Elke eliquid is gemaakt van drie basis ingrediënten: plantaardige glycerine (VG), propyleen glycol (PG) en geconcentreerde aroma ‘ s, die allemaal zijn waarschijnlijk in de dingen die u al gebruikt. Optioneel, maar vaak is het vierde bestanddeel is nicotine.

Product afbeeldingen: Amazon tenzij anders vermeld

Plantaardige glycerine is een kleurloos, geurloos, zeer dik, licht zoet, en kost ongeveer $20 per gallon. Het is gemaakt door hydrolyseren, oliën, verkregen uit—u raadt het al—groenten, en in alle waarschijnlijkheid als u uw badkamer, het is in de kleine lettertjes van uw tandpasta en shampoo. Waar vaping is betrokken, VG is de stof die verantwoordelijk is voor de productie van de grote vapory “wolken” de man in uw kantoor dringt niet onaangenaam. De meerderheid van de in de handel verkrijgbare smaken mengen op 70-procent ZG of hoger, dus je zult moeten een eerlijke beetje van het spul.

Het belangrijkste onderdeel—propyleenglycol—is net zo kleurloos, geurloos, zoet, en goedkope, maar een hel van een veel dunner. Het produceert een lichte irritatie in de keel dat helpt vaping nabootsen van het traditionele roken, en kunnen ook een basis voor het derde ingrediënt: aroma.

Dankzij hun aangeboren natuur, en hun toepassingen in laboratoria, het is triviaal om te kopen zeer purfied versies van VG en PG. Als u rookt ze je dat wilt.

De aroma ‘ s zijn waar beginners (zoals ik) kan gemakkelijk in moeilijkheden komen. Terwijl veel online vape winkels graag verkopen passeren van rube een kleine fles aangeduid als ‘strawberry cheesecake” of “vruchten luups,” de kans groot dat het zal smaken bruto en kunstmatig. Ik ben beschaamd eigenaar van veel van dergelijke flessen.

Veel van de beste en meest gebruikte aroma ‘s komen van bedrijven die geen opzettelijke verbinding met vaping dan ook: bedrijven als de LorAnn en Capella—die begon met het maken van het bakken van extracten en koffie-aroma’ s, respectievelijk. Bij de aankoop van smaak concentreert het is belangrijk om te voorkomen dat olie op basis van extracten of degenen die diacetyl. Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel je moet niet roken deze dingen. Stick voor de PG-gebaseerde aroma ‘ s.

Afbeelding: myfreedomsmokes

Het grote voordeel van het mengen van uw eigen sap te stoppen met het roken van traditionele sigaretten is de mogelijkheid om de conus van de hoeveelheid nicotine in je eigen tempo. (Commerciële eliquid de neiging om pas in 0, 3, 6, en soms 12 mg/ml.) Helaas, geconcentreerd nicotine is niet iets wat je zult in staat zijn om te grijpen van Amazon of een apotheek. De mijne kwam van een online winkel genaamd VapeWild; online forums, in hun oneindige wijsheid, raden Wizard Labs en eCig Express. Ik kan dan ook niet instaan voor geen van hen, noch heb ik de apparatuur of de neiging om te testen nicotine zuiverheid in mijn beperkte vrije tijd.

Doe uw onderzoek van toepassing op de aankoop van wetten en leeftijd beperkingen (het verschilt per staat en regio), zijn veilig als u van plan bent om eliquid met nicotine in het (later meer daarover), en bewaar het buiten het bereik van kinderen of huisdieren. Zorg ervoor dat u verdunnen nicotine concentreren neer met een PG of VG en duidelijk label de nieuwe concentratie niveau.

Hulpmiddelen

Er zijn een paar stukken van apparatuur die nodig is om uw vaping ingrediënten in een bruikbare oplossing. Wees gewaarschuwd: individueel zijn ze allemaal onschuldig; samen uw leefruimte zal beginnen te lijken op een low-budget remake van Breaking Bad. Vrienden en geliefden zullen vragen.

Stompe tip spuiten

Je gaat om het meten van diverse vloeistoffen in kleine, milliliter stappen, dus kijk voor een multi-pack met 10, 5, 3 en 1 ml maten, vooral als u van plan bent om nicotine. U zult niet in staat zijn om te meten het verschil tussen .1 en .4ml op een enorme spuit. Nicotine vergiftiging zuigt. U bent gewaarschuwd.

Dropper flessen

Deze moet je van de winkel in batches. Streven om uw batches van hetzelfde volume als de fles ze worden opgeslagen in, en koop een donker getint glas verscheidenheid als je kunt—licht en lucht, zowel degraderen eliquid de loop van de tijd.

Meer kopen dan je denkt dat je het nodig hebt.

Een trechter en een maatcilinder

Ja, u kunt gewoon spuiten van uw stof bedragen rechtstreeks in een druppelaar, maar sommige van deze dingen zijn zeer dik en moeilijk te trekken in een injectiespuit zonder te veel frustratie. De maatcilinder is een gezond verstand aankoop. De trechter zal krijgen batches in de genoemde flessen.

“Maar ik won de Nationale Gieten-Spullen Kampioenschap!” je protest. Dat is niet een echte wedstrijd en shush. Zelfs het reinigen van een 10ml batch stroperige, zoete rommel uit de eetkamer tafel zal ruïneren uw middag. Vliegen zal verplaatsen naar uw appartement.

Een kleine metalen trechter kosten, zoals, niets.

Nitril handschoenen

Hier is waar we praten over veiligheid: het hanteren van geconcentreerde nicotine kunnen gevaarlijk zijn, of kan dodelijk zijn als ze worden ingeslikt. Bij volledige concentratie, een lekkage is waarschijnlijk zal leiden tot een ER bezoek, en verdund naar beneden in PG of VG het nog steeds zou kunnen leiden tot een zeer ongemakkelijke avond. Symptomen van nicotine, die vooral zijn uitgesproken en levensbedreigende bij kinderen, vergiftiging zijn onder andere:

  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Verhoogde hartslag
  • Duizeligheid
  • Lethargie
  • Verlies van controle over de spieren
  • Epileptische aanvallen

Korte broeken, t-shirts, slippers en dergelijke zijn ook niet aan te raden tijdens het verwerken van nicotine. Better safe than sorry.

Hersluitbare plastic zakken

Na die spuiten gaat worden plakkerig. U kunt ze schoonmaken, maar VG residu is steviger dan het volume markeringen op goedkope, plastic spuiten en na een paar wassingen je links met een duidelijk buis, die van geen nut voor iedereen. Zelfs als u ze schoon, er zullen sommige kleverige residu, en ja, het zal aantrekken van bugs. Bewaar ze in de gemarkeerde zakken en me later dankbaar zijn.

Je gaf me het kopen van al deze zaken, dus wat moet ik ermee doen?

Het enige dat nu overblijft is te mengen in de dingen van deel één met de andere dingen uit deel twee, dat is dood eenvoudig en toch zo eenvoudig te verknoeien. Waarom? Nou, als je net als ik je pak een paar smaken, dat klinkt aantrekkelijk, en proberen te overleven. Doe dit niet. Als een beginnende kok probeert te improviseren soufflé, zal je eindigen met het losschroeven van het equivalent van een garbage omelet.

De beste cursus van actie voor beginners is het vinden van recepten—Reddit r/DIY_eJuice gemeenschap heeft veel—en op te volgen. Deze recepten geven niet alleen de hoeveelheid van elk ingrediënt, maar die bron elke smaak moet komen. Zodra je voelt er zeker van zijn online calculators voor het maken van uw eigen aroma ‘ s, maar we proberen om geld te besparen hier, weet je nog?

Met alle ingrediënten zorgvuldig gemeten en afgevuld in een kleine druppelflacon, er is slechts één stap links: in de wacht. Al die ingrediënten moeten de tijd krijgen om kennis te maken, dus geef die fles goed schudden en slaan het ergens donker en koel voor twee weken, te geven of te nemen. Een aantal partijen zal veel minder tijd, maar over het algemeen, de meer complexe een recept, hoe langer je moet om het te laten rijpen. (En zorg ervoor dat u het etiket dingen op de juiste wijze. Er zijn minstens een half dozijn kleine flessen in mijn appartement waarvan de inhoud kan ik niet verifiëren.)

Sommige hobbyisten stel voor het versnellen van het proces door het zetten van uw batch—ontdekt—in een pot kokend water voor een paar uur. Anderen raden u kunt leeftijd van de smaken meer effectief door het verhuren van de juice “adem” met de cap-off voor een paar uur voor opslag. Mijn ervaring, en luiheid, niet merkbaar veranderen veel van alles. Gewoon wachten.

Addendum: Kan ik mijn eigen smaak concentreert zich?

Soort van. Experimenteel, ik heb geprobeerd om extract van grapefruit en citroen schillen in een citrus smaak te concentreren. Peels (piths verwijderd) ging in twee containers, zich te ontdoen van de essentiële oliën in de twee weken een bad van ofwel VG of PG.

De VG batch kwam uit veel lichter en had een scherp, schoen-rubber smaak om onbekende redenen, terwijl de PG partij is bruikbaar, maar onbevredigend. De tools voor het maken van een “citrus” smaak niet te bereiken voor hobbyisten, dus je zult eindigen met “zeste”—dat zal ik u eraan herinneren, terwijl geurige, is het deel van het fruit dat we eten niet.

Forearmed met een beetje kennis, doe-het losschroeven van het sap kan besparen van geld op de lange termijn. Maar dit is nog steeds een subcultuur die grotendeels ongereguleerd en leunt zwaar op de online aanbevelingen van anonieme liefhebbers. Deze gids kan een kader voor wat te verwachten, maar niets komt in de plaats van het doen van uw huiswerk en veilig werken.

Beste van geluk, en als vaping blijkt tien keer dodelijker dan roken ik proactief nemen nul verantwoordelijkheid voor uw (en mijn) slechte beslissingen.


GearBest.com INT
 

SHARE