Mot Bedre Dømmekraft, Jeg Laget Min Egen Vape Juice

74

GearBest.com INT
Bilde: Bryan Menegus/Gizmodo

På tross av aggressivt halt markedsføring, illeluktende YouTube evangelister, og ustø juridiske status, vaping er her for å bli. Studier har ennå ikke bestemt den langsiktige virkningene av inhalering skyer av smaken, men det er sannsynlig mindre skadelig for friske lungefunksjon enn tradisjonelle sigaretter.

Tenåringer tror det er kult. Voksne—som undertegnede—i det store og ikke, men det kan være en mer effektiv nikotin opphør verktøy enn patcher, tannkjøtt, pastiller, prøver veldig hardt, spise solsikkefrø, eller hva andre metoden din rare onkel hevder å ha brukt for å slutte tilbake i ’86.

Som noen som har gått inn i en av de murstein og mørtel vaping spesialitet butikker kan bevitne, eliquid (også kjent som like forferdelig “juice”) kan være svært dyrt. Vapers har vanligvis mer enn en smak på hånden, som smaksløkene vant til å få mest saft etter en stund (det som er kalt “vaper er tunge.”) Mens juice kan vare en stund, to flasker ting kan lett kjøre $50.

Heldigvis ingredienser i vape juice er billige og lett oppnådd, og DIY samfunn har arbeidet med å lage hundrevis av oppskrifter som kan gjøres for pennies av alle som er villige til å engasjere seg i litt prøving og feiling.

Ingredienser

Hver eliquid er laget av tre base ingredienser: vegetabilsk glyserin (VG), propylenglykol (PG), og konsentrerte smaker, alle som er sikkert i ting du allerede er i bruk. Alternativt, men ofte, den fjerde ingrediensen er nikotin.

Produkt bilder: Amazon, med mindre annet er angitt

Vegetabilsk glyserin er fargeløs, luktfri, tykt, litt søt, og koster rundt $20 per gallon. Det er laget av hydrolyzing oljer avledet fra—du gjettet det—grønnsaker, og i alle sannsynligheten hvis du merker av i badet, er det i den fine print av tannkrem og sjampo. Hvor vaping er opptatt av, VG er den ingrediensen som er ansvarlig for å produsere de store vapory “skyer” fyren på kontoret insisterer ikke er motbydelige. De fleste kommersielt tilgjengelige smaker bland i 70-prosent-VG eller høyere, så du trenger en god bit av ting.

De andre viktigste komponent—propylen glykol—er like fargeløs, luktfri, søt, og billige, men en helvetes mye tynnere. Det gir en liten skurring i halsen som hjelper vaping etterligne tradisjonell røyking, og kan også være en base for den tredje ingrediensen: smakstilsetning.

Takket være sin medfødte natur, og deres bruk i laboratorier, det er trivielt å anskaffe svært purfied versjoner av VG og PG. Som du røyke dem du ønsker det.

Den smakstilsetninger er der nybegynnere (som meg) kan lett få trukket opp. Mens mange online vape butikker vil gjerne selge noen passerer rube en liten flaske merket som “strawberry cheesecake” eller “fruited luups,” sjansene er det vil smake brutto og kunstig. Jeg er flau eieren av mange slike flasker.

Mange av de beste og mest brukte smakstilsetninger kommer fra selskaper som ikke har noen tilsiktet tilkobling til vaping overhodet: selskaper som LorAnn og Capella—som startet som gjør baking ekstrakter og kaffe smakstilsetninger, henholdsvis. Når du kjøper smak kraftfôr er det viktig å unngå olje-basert ekstrakter eller som inneholder diacetyl. Jeg kan ikke understreke nok hvor mye du bør ikke røyke disse tingene. Hold deg til PG-basert smaker bare.

Bilde: myfreedomsmokes

Den store fordelen med å blande din egen juice for å slutte å røyke tradisjonelle sigaretter er evnen til å taper mengden av nikotin i ditt eget tempo. (Kommersielle eliquid har en tendens til å bare komme i 0, 3, 6, og noen ganger 12 mg/ml.) Dessverre, konsentrert nikotin er ikke noe du vil være i stand til å ta fra Amazon eller apotek. Mine kom fra en online butikk som heter VapeWild; online fora, i sin uendelige visdom, anbefaler Veiviseren Laboratorier og eCig Express. Jeg kan ikke gå god for noen av dem, heller ikke jeg har utstyret eller lyst til å teste nikotin renhet på min begrenset ledig tid.

Gjør din forskning på aktuelt å kjøpe lover og aldersgrenser (det varierer fra stat til stat og region), være trygg hvis du planlegger å gjøre eliquid med nikotin i det (mer om det senere), og oppbevar alltid den ut av rekkevidde for barn og kjæledyr. Sørg for at du fortynne nikotin konsentrere seg ned med PG eller VG, og klart å merke den nye konsentrasjon nivå.

Verktøy

Det er noen biter av utstyr er nødvendig for å slå din vaping ingrediensene til en brukbar løsning. Vær advart: individuelt de er alle uskyldige; sammen i stuen din vil begynne å ligne en lav-budsjett remake av Breaking Bad. Venner og kjære har spørsmål.

Butt-tips sprøyter

Du kommer til å måle ut ulike væsker i små, milliliter trinn, så se etter en multi-pack som har 10, 5, 3, og 1ml størrelser, spesielt hvis du planlegger å inkludere nikotin. Du vil ikke være i stand til å måle forskjellen mellom .1 og .4ml på en massiv sprøyte. Nikotin forgiftning suger. Du har blitt advart.

Dropper flasker

Dette er hva du vil store grupper. Mål er å gjøre din bunker på samme volum som flasken de blir lagret i, og kjøpe et mørkt fargede ruter utvalg hvis du kan—luft og lys både dårligere eliquid over tid.

Kjøp mer enn du tror du trenger.

En trakt og en gradert sylinder

Ja, du kan bare sprute din ingrediens beløp direkte til en dropper, men noen av disse tingene er ekstremt tykk og vanskelig å trekke inn i en sprøyte uten betydelig frustrasjon. Det ble uteksaminert sylinderen er en forstanden kjøpet. Trakten vil da bidra til å få grupper til sa flasker.

“Men jeg vant den Nasjonale Helle-Ting Mesterskapet!” du protest. Det er ikke en reell konkurranse og hysj. Rengjøring selv en 10ml batch av tyktflytende, sukkerholdige goop av spisebordet vil ødelegge din ettermiddag. Fluer vil flytte inn i leiligheten din.

En liten metall trakt kostnader, som ingenting.

Nitrilhansker

Her er der vi snakker om sikkerhet: håndtering konsentrert nikotin kan farlig, eller potensielt dødelig hvis det svelges. Ved full konsentrasjon, et utslipp er trolig kommer til å føre til en ER besøk, og utvannet ned i PG eller VG er det fremdeles kan føre til en svært ubehagelig kveld. Symptomer på nikotin, som er spesielt tydelig og livstruende i barn, forgiftning inkluderer:

  • Hodepine
  • Kvalme
  • Forhøyet hjertefrekvens
  • Svimmelhet
  • Apati
  • Tap av muskel kontroll
  • Beslag

Shorts, t-skjorter, flip-flops og lignende er heller ikke anbefalt ved håndtering av nikotin. Bedre å være safe than sorry.

Resealable plastposer

Etter bruk, de sprøyter kommer til å være klissete. Du kan vaske dem, men VG rester heartier enn volum merker på billige, plast sprøyter og etter få washings sitter du igjen med en klar tube som er til ingen nytte for noen. Selv om du rense dem, det kommer til å bli litt klissete rester, og ja, det vil tiltrekke seg insekter. Oppbevar dem i poser merket og takke meg senere.

Du gjorde meg til å kjøpe alt dette, så hva gjør jeg med det?

Alt som gjenstår nå er å blande ting fra del en bruke andre ting fra del to, som er død enkel og likevel så, så lett å rote opp. Hvorfor? Vel, hvis du er som meg, vil du ta et par smaker som høres tiltalende, og prøve å vinge det. Ikke gjør dette. Som en nybegynner cook prøver å improvisere soufflé, vil du ende opp med vape tilsvarer en søppel omelett.

Det beste løpet av handlingen for nybegynnere er å finne oppskrifter—Reddit er r/DIY_eJuice samfunnet har mange—og følg dem. Disse oppskriftene vil angi ikke bare mengden av hver ingrediens, men som kilde hvert smaken skal komme fra. Når du føler deg trygg på det er online kalkulatorer for å lage dine egne varianter, men vi prøver å spare penger her, husker du det?

Med alle ingrediensene møysommelig målt og dekantert i en liten dropper flaske, det er bare ett trinn til venstre: venter. Alle de ingredienser trenger tid til å bli kjent, så gi det en god flaske rist og oppbevar det på et mørkt og kjølig i to uker, gi eller ta. Noen grupper vil det ta mye kortere tid, men vanligvis, jo mer kompleks en oppskrift, jo lenger bør du la den stå å modne. (Og pass på at du label ting på riktig måte. Det er minst et halvt dusin små flasker i leiligheten min med innhold jeg ikke kan bekrefte.)

Noen amatører foreslår å påskynde prosessen ved å sette dine batch—avdekket—i en gryte med kokende vann i et par timer. Andre foreslår at du kan alder smaker mer effektivt ved å la saften “pust” med hetten av for et par timer før lagring. Min erfaring, og latskap, ikke merkbart endre mye av alt. Bare vent.

Addendum: Kan jeg lage min egen smak konsentrerer seg?

Type. Eksperimentelt, jeg prøvde å ekstrakt grapefrukt og sitron skall i en sitrusmarninert smak konsentrere seg. Peeling (piths fjernet) gikk i to beholdere, for å frigjøre seg av essensielle oljer i en to-ukers badekar på enten VG eller PG.

VG batch kom ut mye lettere og hadde en etsende, sko-gummi smak av grunner ukjente, mens PG-batch ble brukbare, men utilfredsstillende. Verktøy for å skape en “sitron” smak ikke er i nå for amatører, så vil du ende opp med “sitrus peel”—som jeg vil minne deg, mens duftende, er den delen av frukt vi ikke spiser.

Forearmed med litt kunnskap, DIY vape juice kan spare tonnevis med penger på lang sikt. Men dette er fortsatt en subkultur som er i stor grad uregulert og er helt avhengig online anbefalinger fra anonym entusiaster. Denne håndboken gir en ramme for hva du kan forvente, men ingenting tar sted for å gjøre leksene dine og jobbe sikkert.

Lykke til, og hvis vaping viser seg å være ti ganger farligere enn røyking jeg proaktivt null ta ansvar for din (og min) dårlige beslutninger.


GearBest.com INT

SHARE