Mot Bättre Vetande, Jag Gjorde Min Egen Juice Vape

82

GearBest.com INT
Bild: Bryan Menegus/Gizmodo

Trots aggressivt lame marknadsföring, vidrig YouTube evangelister, och ostadig rättsliga status, vaping är här för att stanna. Studier har ännu inte fastställt de långsiktiga effekterna av att andas in plymer av smak, men det är sannolikt mindre skadligt för friska lungfunktion än traditionella cigaretter.

Tonåringar tycker att det är coolt. Vuxna—som undertecknad—i stort inte, men det kan vara en mer effektiv nikotin upphörande verktyg än fläckar, kontrakt, sugtabletter, försöker mycket svårt, att äta solrosfrön, eller vilken som helst annan metod ditt konstig farbror påstår sig ha använt för att lämna tillbaka i ’86.

Som alla som gick in i en av de tegel-och-murbruk vaping specialbutiker kan intyga, eliquid (även känd som den lika fruktansvärda “juice”) kan vara mycket dyra. Vapers har oftast mer än en smak om hand, eftersom smaklökarna få vana vid att de flesta juicer efter ett tag (vad som kallas “vaper tungan.”) Medan juice kan pågå samtidigt, två flaskor av de saker som lätt kan köra $50.

Lyckligtvis ingredienser i vape juice är billiga och lätt uppnås, och DIY kommuner har arbetat för att skapa hundratals recept som kan göras för pennies av någon som är villig att delta i en liten trial and error.

Ingredienser

Varje eliquid består av tre bas ingredienser: vegetabilisk glycerin (VG), propylenglykol (PG), och koncentrerade smaker, alla är förmodligen saker som du redan använder. Valfritt men ofta, den fjärde ingrediensen är nikotin.

Produkten bilder: Amazon om inget annat anges

Vegetabiliska glycerin är en färglös, luktfri, oerhört tjock, lite söt, och kostar runt $20 per gallon. Det är gjort av hydrolyzing oljor framställda från—du gissade det—grönsaker, och med all sannolikhet om du markerar ditt badrum, det är i det finstilta i din tandkräm och schampo. Där vaping är berörda, VG är den ingrediens som är ansvarig för att producera den stora vapory “moln” killen på kontoret insisterar inte påträngande. De flesta kommersiellt tillgängliga smaker att blanda till 70 procent av VG eller högre, så du behöver en hel del grejer.

Den andra viktigaste komponenten—propylenglykol—är lika färglös, luktfri, söta och billiga, men en jävla massa tunnare. Det ger en viss hårdhet i halsen som hjälper vaping efterlikna traditionell rökning, och kan också vara en bas för det tredje ingrediens: arom.

Tack vare deras medfödda natur, och deras användning i laboratorier, det är trivialt att upphandla mycket purfied versioner av VG och PG. Som du röka dem du vill ha det.

Aromer är där nybörjare (som jag) lätt kan få trippade. Medan många online-vape butiker kommer gärna sälja någon passerar rube en liten flaska märkt som “strawberry cheesecake” eller “frukter luups,” chansen finns att det kommer att smaka äckligt och konstgjorda. Jag är generad ägaren av många sådana flaskor.

Många av de bästa och mest använda dofter kommer från företag som har ingen avsiktlig koppling till vaping som helst: företag som LorAnn och Capella—som började göra bakning extrakt och kaffe aromer, respektive. När du köper smak koncentrerar det är viktigt att undvika att olja-baserade utdrag eller sådana som innehåller diacetyl. Jag kan inte nog betona hur mycket du bör inte röka dessa saker. Stick till PG-baserade smaker.

Bild: myfreedomsmokes

Den stora fördelen av att blanda din egen juice för att sluta röka traditionella cigaretter är förmågan att kona mängden nikotin i din egen takt. (Kommersiella eliquid tenderar att komma först i 0, 3, 6, och ibland 12 mg/ml.) Tyvärr, koncentrerat nikotin är inte något som du ska kunna ta med sig från Amazon eller på ett apotek. Mig kom från en online-butik som heter VapeWild, online-forum, i sin oändliga visdom, rekommenderar Mount Baker Ånga, Guiden Labs, och eCig Snabb. Jag kan inte gå i god för någon av dem, och jag har inte heller den utrustning eller lust att testa nikotin renhet i min begränsade fritid.

Gör din forskning på gällande inköp av lagar och åldersgränser (det varierar från stat och region), vara säker om du planerar att göra eliquid med nikotin i det (mer om det senare), och att alltid förvara det utom räckhåll för barn eller husdjur. Se till att du späda ut nikotin koncentrera sig ner med PG eller VG, och tydligt märka den nya koncentrationen nivå.

Verktyg

Det finns några bitar av utrustning som behövs för att förvandla din vaping ingredienser till en användbar lösning. Varnas: individuellt de är alla intetsägande; tillsammans ditt vardagsrum kommer att börja likna en låg-budget remake av Breaking Bad. Vänner och nära och kära kommer att ha frågor.

Trubbig spets sprutor

Du kommer att vara att mäta ut olika vätskor i små, milliliter steg, så leta efter en multi-pack som har 10, 5, 3 och 1 ml storlekar, speciellt om du planerar att ha med nikotin. Du kommer inte att kunna mäta skillnaden mellan 1 och .4ml på en massiv spruta. Nikotin förgiftning suger. Du har blivit varnad.

Dropper flaskor

Detta är vad du ska lagra partier. Mål är att göra din partier med samma volym som flaskan är de lagras i, och köpa ett mörkt tonade glas mängd om du kan—luft och ljus både försämra eliquid över tid.

Köpa mer än du tror du behöver.

En tratt och en graderad cylinder

Ja, du kan bara sprutar din ingrediens belopp direkt i en pipett, men vissa av dessa saker är extremt tjock och svår att dra i en spruta utan stor frustration. Den graderad cylinder är en sanity köp. Tratten kommer då att hjälpa till att få partier i sa flaskor.

“Men jag vann den Nationella Hälla-Grejer Championship!” du protestera. Det är inte en riktig tävling och shush. Rengöring även en 10 ml sats av trögflytande, söta goop utanför matsalen tabellen kommer att förstöra din eftermiddag. Flugor kommer att flytta in i din lägenhet.

En liten metall tratt kostnader, typ, ingenting.

Nitril handskar

Här är där vi talar om säkerhet: hantering av koncentrerat nikotin kan farliga eller potentiellt dödliga om de förtärs. Vid full koncentration, spill är förmodligen kommer att leda till att ER besök, och efter utspädning anges i PG eller VG det fortfarande skulle kunna leda till ett mycket obehagligt på kvällen. Symtom av nikotin, som är särskilt uttalad och livshotande hos barn, förgiftning är:

  • Huvudvärk
  • Illamående
  • Förhöjd hjärtrytm
  • Yrsel
  • Letargi
  • Förlust av muskel kontroll
  • Beslag

Shorts, t-shirts, flipflops och liknande är också rekommenderas inte under hantering av nikotin. Bättre att vara säker än ledsen.

Återförslutningsbara påsar av plast

Efter användning, dessa sprutor kommer att vara klibbig. Du kan rengöra dem, men VG rester är heartier än volym markeringar på billiga, plast sprutor och efter ett par tvättar du är kvar med en tydlig rör som är av någon nytta för någon. Även om du rengör dem, det kommer att bli lite sentimental rester, och ja, det kommer att locka till sig fel. Förvara dem i märkta påsar och tacka mig senare.

Du fick mig att köpa alla de här sakerna, så vad gör jag med den?

Alla som är kvar nu är att blanda saker från del ett med andra saker från del två, som är död enkla och ändå så, så lätt att röra upp. Varför? Tja, om du är som mig, du kommer ta några smaker som låter tilltalande, och försök att wing det. Gör inte detta. Som en nybörjare laga försöker improvisera sufflé, du kommer att hamna med vape motsvarande en soptunna omelett.

Den bästa åtgärden för nybörjare är att hitta recept—Reddit r/DIY_eJuice gemenskapen har många—och följa dem. Dessa recept kommer att ange inte bara mängden av varje ingrediens, men som källa för varje smak ska komma. När du känner dig säker på att det finns online räknare för att göra dina egna smaker, men vi försöker att spara pengar här, kommer du ihåg?

Med alla ingredienser omsorgsfullt mätt och dekanterats i en liten droppflaska, det är bara ett steg kvar: väntar. Alla dessa ingredienser behöver tid för att bekanta sig, så ger det en bra skaka flaskan och förvara den någonstans mörkt och svalt i två veckor, ge eller ta. Vissa partier kommer att ta mycket mindre tid, men generellt gäller att ju mer komplext ett recept, ju längre du borde lämna det för att mogna. (Och se till att du etikett saker på rätt sätt. Det finns minst ett halvt dussin små flaskor i min lägenhet vars innehåll jag inte kan kontrollera.)

Vissa amatörer föreslår att snabba på processen genom att sätta ditt parti—avslöjat i en kastrull med sjudande vatten i några timmar. Andra föreslår att du kan åldras smaker mer effektivt sätt genom att låta saften “andetag” med locket av för ett par timmar före lagring. Min erfarenhet, och lathet, inte märkbart ändra mycket av något. Vänta bara.

Tillägg: Kan jag göra min egen smak koncentrat?

Typ av. Experimentellt, jag har försökt att extrakt av grapefrukt och citron peeling till en citrusy smak koncentrera sig. Peeling (piths bort) gick i två containrar, för att avlasta sig av eteriska oljor i en två-veckors badkar av antingen VG eller PG.

VG parti kom ut mycket lättare och hade en frän, sko-gummi smak av okänd anledning, medan PG parti var användbara men otillfredsställande. Verktyg för att skapa en “citrus” smak är inte inom räckhåll för hobby, så kommer du sluta med “citrusskal”—som jag kommer att påminna dig, medan doftande, är en del av den frukt vi äter inte.

Förberedd med lite kunskap, DIY vape juice kan spara massor av pengar på lång sikt. Men detta är fortfarande en subkultur som är i stort sett oreglerat och är starkt beroende av online rekommendationer från anonym entusiaster. Denna guide kan ge en ram för vad att förvänta sig, men ingenting tar plats för att göra dina läxor och arbeta på ett säkert sätt.

Lycka till, och om vaping visar sig vara tio gånger dödligare än rökning jag aktivt tar noll ansvar för din (och min) dåliga beslut.


GearBest.com INT

SHARE