7 Essentiële Controleert Voordat noodlanding op het water van Uw Oude Telefoon

94

GearBest.com INT
Afbeelding: Darren Orf/Gizmodo

Het is het seizoen voor het geven en ontvangen van geschenken, en of iemand anders heeft ruim kocht je een smartphone of je hebt besloten om jezelf te behandelen, is het tijd om afscheid te nemen van je oude telefoon en het gezicht van de toekomst met je nieuwe. Maar wacht even, we hebben nog een paar controles die u moet maken in het eerste.

We zijn niet van plan om het hele proces van het wisselen van telefoon hier, en gelukkig is het een stuk makkelijker dan vroeger, dankzij de back-up heeft nu ingebouwd in Android en iOS en apps, zoals Google en Foto ‘ s. In plaats daarvan gaan we de vlag zeven dingen die je misschien niet eens wist dat je nodig hebt om over na te denken.

1) Uw twee-factor-codes

Afbeelding: Screenshot

Twee-factor authenticatie is een van de belangrijkste en meest effectieve security maatregelen die u kunt instellen op uw verschillende rekeningen, maar het betekent dat je afhankelijk bent van de telefoon voor het genereren van codes om in te loggen op apps zoals Gmail op de nieuwe apparaten.

Soms codes verstuurd via SMS en soms moet je een verificatie-app, maar in ieder geval, zorg ervoor dat je niet te vertrouwen op uw oude telefoon als u zich te ontdoen van het.

In het geval van SMS-dat betekent verwisselen van de SIM-kaart of het bijwerken van uw mobiele nummer bij uw account pagina ‘ s. Voor code te genereren apps, raadpleegt u de instructies in de app en binnen uw accounts voor details van hoe je alles verhuisd naar een nieuw telefoon—de instructies voor Google-accounts hier.

2) Uw chat-geschiedenis

Afbeelding: Screenshot

Met zo veel chatprogramma ‘ s de ronde doen nu, het kan gemakkelijk zijn om te vergeten te nemen van al uw gesprekken met u wanneer u wisselen van telefoon (als u wilt dat het is—misschien u liever met een schone lei beginnen).

Voor sommige apps, zoals Facebook Messenger en Instagram Directe, alles gewoon opnieuw optreedt wanneer u zich aanmeldt bij de betreffende app op je nieuwe telefoon. Voor andere toepassingen is het niet zo eenvoudig is, dus het is de moeite waard te controleren. In WhatsApp, bijvoorbeeld, moet je gaan om Chats en Chat back-up van de Instellingen van de inschrijving in het app-menu.

Tekst berichten kan een beetje frustrerend om te bewaren en te herstellen. Op iOS, ze zijn opgenomen in de iCloud of iTunes back-up die u hebt ingesteld; op Android, net over de beste app die we hebben gevonden voor de job, SMS Backup+. Als je schakelen tussen Android en iOS, exporteren u kunt uw teksten om ze te bewaren voor het nageslacht, maar er is geen manier om het laden van een back-up op uw nieuwe telefoon.

3) Uw gegevens

Afbeelding: Screenshot

U heeft waarschijnlijk niet veel na te denken over de dingen die je hebt gedaan in je browser op je smartphone—uw nieuwe telefoon wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerd en de installatie van derden die is eenvoudig—maar je kan gewoon wilt om te controleren dat u neemt met u alles wat u nodig heeft.

Voor Android, dat de bestanden bevat die u zou kunnen hebben gedownload op uw apparaat, die u kunt kijken door het laden van de app Instellingen te tikken en vervolgens op Opslag, Bestanden, en Downloaden (of door de derde-partij bestandsbeheer van uw keuze). Browsers op iOS kan niet rechtstreeks bestanden downloaden (met uitzondering van foto ‘ s) voor opslag, er is dus niets om zorgen over te maken.

Zorg ervoor dat uw browser wordt het synchroniseren van al uw gegevens, zoals wachtwoorden en browsen door de geschiedenis ook, als je wilt om dit al op uw nieuwe telefoon: Op Google Chrome vind de Instellingen in het menu en tik op uw Google-account op de top. Op Firefox voor mobiel, nogmaals op de sync-en teken-in-optie is de top op het Instellingen scherm.

4) Uw lokale bestanden

Afbeelding: Screenshot

Dus veel van onze spullen zit in de cloud nu en zo veel apps trek alles wat ze nodig hebt van het web dat het gemakkelijk is om te vergeten over de bestanden die zou kunnen krijgen links achter. Gelukkig zowel Android en iOS nu zijn beperkt bestand managers van hun eigen, maar er is geen eenvoudige manier om te controleren die u hebt gevangen alles voor u wis uw telefoon.

Op iOS, tikt u op de app Bestanden, en op Android, ga naar Opslag dan de Bestanden van de Instellingen-app. Kijk voor mappen die zijn gemaakt door apps die misschien niet per se te worden opgenomen in de back-ups: Denk na over podcasts, bijvoorbeeld, of gegevens die zijn opgeslagen door uw fitness of sleep tracking apps op uw telefoon.

Foto ‘s en video’ s werden waarschijnlijk voor het eerst in je opkomt voor wat overbrengen naar uw nieuwe apparaat, maar wordt uw foto ‘ s en video back-up tool van de keuze vangen van alles? Denk na over screenshots (als je wilt) en beelden verzonden naar uw instant messenger apps (als je wilt).

5) Uw gaming hoge scores

Afbeelding: Screenshot

Met een beetje geluk, de games die je speelt zal het behoud van uw hoge scores en hen terug te brengen wanneer u zich aanmeldt bij dezelfde apps op je nieuwe apparaat, maar dit is niet altijd het geval, vooral voor games die geen gebruik maken van de kaders die door Apple en Google.

Alles wat je echt kunt doen in deze situatie contact op met de ontwikkelaar of het spel van de support-pagina ‘ s om te zien wat de situatie is en exporteren of opslaan van uw vooruitgang en hoge scores als u dat wenst. Weer u misschien wel pech als je wisselen tussen iOS en Android, en zal waarschijnlijk om het spel te kopen ook weer, als het niet gratis.

Een programma zoals iExplorer ($39,99 voor Mac of PC) of Helium (gratis voor Android) zou kunnen helpen, maar het hangt af van hoe het spel is opgezet en hoe toegankelijk zijn bestanden. De ontwikkelaar van de game zou ook in staat zijn om u meer informatie.

6) de naam van Uw geregistreerde apparaten

Afbeelding: Screenshot

Sommige apps zoals Spotify en Google Play Muziek, zet een limiet op het aantal apparaten dat u kunt gebruiken in een keer, of op zijn minst te downloaden voor offline inhoud in een keer. Voer via de apps op je oude telefoon uit en kijk of dit kan van toepassing zijn op wat u hebt gekregen.

De meeste van de tijd deactivering van uw oude apparaat niet vereisen dat u het apparaat met u, maar het is beter te voorkomen dan te genezen. Als u kunt zich afmelden en verwijderen van de app dan doen. In feite gaat door je apps één voor één en het verwijderen van hen is een goede manier van het controleren heb je niet iets gemist.

Apple raadt u af iMessage als u overstapt naar een Android-telefoon om ervoor te zorgen kunt u SMS-en MMS-berichten met uw nieuwe apparaat. U kunt dit nu doen zonder uw originele iPhone, maar de deactivering kan worden uitgesteld.

7) Uw smart home-controllers

Beeld: Adam Clark Estes/Gizmodo

Als u gebruik maakt van uw bestaande telefoon voor het beheren van uw smart home, dan wilt u ervoor zorgen dat de controle is met succes overgezet naar uw nieuwe telefoon alvorens u uw oude gracht, anders zou je je smart-lampjes leiden je op een vrolijke dans elke avond met geen manier om ze uit te schakelen.

Gelukkig, hardware makers weten dat mensen wisselen van telefoon van tijd tot tijd en meestal is het proces vrijwel pijnloos, vooral als je het beheren van uw apparaten via HomeKit of de Google Home app. Echter, het is nog steeds de moeite waard ervoor te zorgen dat de relevante apps zijn up and running op uw nieuwe telefoon terwijl u nog steeds toegang hebben tot dezelfde instellingen op de oude.

Als je in de war of iets niet overdragen goed, je beste haven van gesprek is de fabrikant achter de hardware, of de bijbehorende support forums op het web. Dit moet niet een groot probleem maar het is iets anders om te controleren.


GearBest.com INT

SHARE