Hvordan at Undgå at Blive Sporet, når Du Surfer på Nettet

80
Illustration: Chelsea Beck/GMG

Som privacy barrierer er gradvist blevet udhulet online, er det blevet sværere og sværere at holde kontrol over, hvad du afsløre, at de websteder, du besøger, når du åbner en web-browser. For mange brugere nu, der afslører hvem du er, er bare en uundgåelig konsekvens af at være på nettet og bruge apps, men hvis du ønsker at stramme tøjler på, hvor dine data er på vej hen, du har nogle muligheder.

Privacy tools

Begyndende med data, som indberettes til websteder af din browser, en plugin eller udvidelse er nok din bedste satsning for at stoppe data siver ud. Prøv NoScript Security Suite for Firefox eller ScriptSafe for Chrome, som forhindrer aktive elementer på websites, i at køre, når du ikke vil have dem også. Andre gode muligheder omfatter Electronic Frontier Foundation ‘ s Privacy Grævling, som blokerer tredjeparts tracking-cookies, mens du så nyttigt, som dem, der optager dem til at fortsætte driften, og Afbryd forbindelsen, som tilbyder gratis add-ons, der arbejder på en lignende måde.

Billede: Afbryd

Vi vil også gerne Ghostery, en privacy extension, der findes til Chrome, Firefox, Opera, og Microsoft Kant. Som Privacy Grævling og Afbryde forbindelsen, det stopper cross-site, tredjeparts-trackere fra at køre, og du kan faktisk se en liste over spor på hver side og vælge at blokere eller tillade dem efter behov.

Indbygget browser

For mere cookie-indstillinger ud over de udvidelser vi har nævnt, gå ind i din browsers indstillinger. En af de indstillinger, der vil henvise til Ikke Spor, et aftalt-protokollen, der automatisk spørger steder for ikke at køre scripts er designet til at spore din adfærd. Det lyder som en perfekt løsning i teorien, men der er ingen juridisk forpligtelse til hjemmesider, til ære for den anmodning, og mange vil bare ignorere det. Du kan se nogle af de netværk, der respekterer en Spor Ikke-anmodning, herunder Pinterest og Twitter, her.

Billede: Screenshot

Åbning af en inkognito-eller privat-vinduet kan hjælpe. I disse tilfælde kan cookies er kun opbevares i den aktuelle browsersession, så snart du lukker ned inkognitovindue, de får slettet fra dit system. Fra perspektivet af browseren, det er som om du aldrig var online på alle.

På den anden side, inkognitotilstand ikke stoppe med hjemmesider og internet-udbyderne af at vide, at du er online. Er du stadig vise din IP-adresse, for eksempel. Og, selvfølgelig, hvis du logge ind på Facebook (eller andre steder) alle de sædvanlige regler om opsporing og indsamling af data, gælder stadig. Det er bedst at tænke på incognito-tilstand, som skjuler din browse-aktivitet på din lokale enhed i stedet for at tilføje noget ekstra anonymitet til din online-rejser.

Ring tilbage til sporing på service

Endelig, der er den data-indstillinger for beskyttelse inde i de tjenester, du bruger, som er værd at kigge på. Ved at besøge din annonce præferencer side på Facebook, kan du begrænse de måder, hvorpå Facebook kan målrette dig, både på det sociale netværk.

Billede: Screenshot

Google tilbyder en lignende betragtning side, hvor du kan gøre alt fra at framelde tilpassede annoncer til at slette alle de søgninger, du nogensinde har lavet ved hjælp af Google.

Ved hjælp af så få programmer som muligt og registrere for så få hjemmesider som muligt, naturligvis reducerer eksponeringen af dine personlige oplysninger. Men selv hvis du er bevidst om og aktivere alle disse muligheder, de opholder sig anonymt på nettet er ved at blive et stadigt mere udfordrende opgave.

Oprettelse af en VPN-eller DNS-service

Installation af VPN (Virtual Private Network), vil kappe visse stumper af identificerbare oplysninger, såsom din nuværende fysiske placering. Du bør kun installere en VPN når du er helt sikker på, hvad den gør og ikke beskytte dig mod—det er mere en sikkerhedsforanstaltning mod hackere og lyttere end et sløringsapparat.

Tegn op med en VPN-udbyder (du har virkelig brug for at vælge en betalt VPN for at være sikker på, at det er pålideligt), og du er væsentligt at overføre din tillid fra din ISP til VPN-virksomhed, som kan se alle de websteder, du besøger, og alt, hvad du laver. Mange firmaer lover ikke at log disse data—men igen, det er et spørgsmål om tillid.

Billede: Screenshot

De hjemmesider, du besøger, vil se IP-adressen på den VPN server i stedet for din aktuelle placering, men de vil stadig være i stand til at forlade cookies på din maskine, spore dig på tværs af flere steder, og vide hvem du er, hvis du logge ind hvor som helst. Vpn kan være et nyttigt ekstra trin bliver mindre registrerbar, men ikke stole på dem helt at blokere dine personlige data siver ud på nettet.

Sammen med Vpn er alternative DNS (Domain Name System) udbydere, som for nylig lanceret Quad9 service. Du skal en DNS-service til at vejlede dig til det helt rigtige sted på nettet, når du skriver en URL-adresse. Som standard, vil din browser bruger den ene, der leveres af din INTERNETUDBYDER, hvilket betyder, at det vil følge, hvad der skovhugst og tracking politikker din INTERNETUDBYDER ønsker.

Som med skift i Vpn ‘ er, skifter DNS-udbydere er ikke fejlfri—du sætter bare din tro i en anden virksomhed i stedet for at din ISP—men det er en anden måde extricating dig fra nogle af tracking, der sker. Quad9 drives af IBM Sikkerhed og lover ikke at indsamle, gemme eller sælge nogen information, der er relateret til dine vaner.

Endelig, vil vi hurtigt nævne HTTPs—den sikre version af HTTP, der krypterer data mellem dig og en hjemmeside som Facebook eller Amazon. Dens største fordel er, at holde dine data sikkert og skjult mellem punkt A og punkt B, men i form af tracking, det stopper Internetudbydere fra indsamling helt så meget data, at: De kan se, at du er på Amazon, for eksempel, men ikke, hvilke produkter du leder efter.

Billede: Screenshot

Mange steder nu bruge HTTPS som standard, især dem, hvor du kommer til at indtaste følsomme oplysninger som kreditkortnumre. HTTPS overalt udvidelse fra EFF vil tvinge din stationære eller mobile browser til altid at bruge HTTPS-versionen af en hjemmeside, hvis hjemmesiden har til rådighed.

Forsøger at blokere for virksomhederne indsamler oplysninger om dig på nettet, er meget vanskeligt at gøre, kort for at afslutte alle dine personlige service og er utrolig forsigtig med, hvordan du går online, men situationen er ikke helt håbløs endnu. Følg alle de ovennævnte, og du vil være en god start.

Denne historie blev produceret med støtte fra Mozilla Foundation som en del af sin mission at uddanne personer om deres sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger på internettet.

SHARE