Hvordan å Unngå å Bli Sporet som Du vil Surfe på Internett

61
Illustrasjon: Chelsea Beck/GMG

Som personvern barrierer har gradvis blitt erodert online, har det blitt vanskeligere og vanskeligere å holde kontroll over hva du er avslørende til nettsteder du besøker når du åpner opp en web browser. For mange brukere nå, å avsløre hvem du er, er bare en uunngåelig konsekvens av å være på nettet og bruk av apper, men hvis du ønsker å stramme styringen på hvor dataene kommer, har du noen valg.

Personvern verktøy

Starter med data rapportert til nettsteder av nettleseren, en plugin eller utvidelse er sannsynligvis det beste alternativet for å stoppe data lekker ut. Prøv NoScript Security Suite for Firefox eller ScriptSafe for Chrome, som hindrer aktive elementer på nettsteder fra å kjøre når du ikke vil ha dem også. Andre gode alternativer er Electronic Frontier Foundation Retningslinjer for Grevling, som blokkerer tredjeparts informasjonskapsler for sporing, samtidig som den gir nyttig, som de som registrerer seg for å fortsette driften, og Koble fra, som tilbyr gratis add-ons som fungerer på en lignende måte.

Bilde: Koble Fra

Vi liker også Ghostery, en privacy extension tilgjengelig for Chrome, Firefox, Opera, og Microsoft Kanten. Liker Personvern Grevling og Koble fra, det stopper cross-site, tredje-part trackere fra å kjøre, og du kan faktisk se en liste over trackere på hvert nettsted, og velge å blokkere eller tillate dem etter behov.

Innebygd nettleser alternativer

For mer cookie-innstillinger i tillegg til utvidelser som vi har nevnt, leder i nettleserens innstillinger. En av innstillingene vil se Ikke Spor, et avtalt protokoll som automatisk ber om steder å ikke kjøre skript laget for å spore din atferd. Det høres ut som en perfekt løsning i teorien, men det er ingen rettslig forpliktelse for nettsteder for å hedre forespørsel, og mange vil bare ignorere det. Du kan se noen av nettverkene som respekt for en Ikke Spor-forespørsel, inkludert Pinterest og Twitter her.

Bilde: Skjermdump

Åpne opp en inkognito eller privat vindu kan hjelpe. I disse tilfellene informasjonskapsler er bare holdt for den gjeldende økten, slik at så snart du lukker ned inkognitovindu, de blir slettet fra systemet. Fra perspektivet av nettleseren, er det som om du var aldri på nettet i det hele tatt.

På den annen side, du er i inkognito-modus stopper ikke nettsteder og Leverandører fra å vite at du er online. Du er fortsatt kringkasting din IP-adresse, for eksempel. Og, selvfølgelig, hvis du logger deg inn på Facebook (eller andre steder) alle de vanlige regler om sporing og innhenting av data, gjelder fortsatt. Det er best å tenke på at du er i inkognitomodus som gjemmer din aktivitet på din lokale enhet snarere enn å legge til noen ekstra mulighet til å din online reiser.

Ringe tilbake sporing på tjenester

Til slutt, det er data-alternativer for personvern på innsiden av tjenestene du bruker, som er verdt å anmelde. Ved å besøke din annonse preferanser side på Facebook, kan du begrense måter som Facebook kan målrette deg, både på og utenfor sosiale nettverk.

Bilde: Skjermdump

Google tilbyr en lignende konto side der du kan gjøre alt fra å velge bort personlig tilpassede annonser for å slette alle søkene du har noen gang gjort gjennom Google.

Ved å bruke så få apps som mulig og registrere deg for så få websider som mulig åpenbart reduserer eksponering av din personlige informasjon. Men selv om du er klar over og aktivere alle disse alternativene, bor anonym på nettet er i ferd med å bli en stadig mer utfordrende oppgave.

Sette opp en VPN-eller DNS-tjeneste

Installere et VPN (Virtual Private Network) vil kappe enkelte biter av identifiserende informasjon, som din nåværende fysiske plassering. Du bør bare installere en VPN når du er helt sikker på hva det gjør og ikke beskytte deg mot—det er mer av et sikkerhetstiltak mot hackere og tyvlyttere borte enn en maskering enheten.

Registrer deg med en VPN-leverandøren (du virkelig trenger å velge en betalt VPN for å være sikker på at det er pålitelig), og du er egentlig å overføre din tillit fra din ISP for å VPN selskapet, som du kan se alle stedene du besøker, og alt du gjør. Mange bedrifter lover å ikke logge deg på denne data—men igjen, det er et spørsmål om tillit.

Bilde: Skjermdump

Nettsteder du besøker se IP-adressen til VPN-serveren i stedet for din faktiske posisjon, men de vil fortsatt være i stand til å forlate cookies på din maskin, spore deg på tvers av flere nettsteder, og vet hvem du er hvis du logger deg inn hvor som helst. Vpn kan være et nyttig, ekstra trinn i å være mindre sporbar, men du må ikke stole på dem helt til å blokkere dine personlige data lekker ut på nettet.

Sammen med Vpn er alternative DNS (Domain Name System) – leverandører, som den nylig lanserte Quad9 service. Du trenger en DNS-tjeneste til å henvise deg til riktig sted på nettet når du skriver inn en URL. Som standard, vil nettleseren din bruker den ene som leveres av internett-LEVERANDØREN din, noe som betyr at det vil følge med på hva logging og sporing retningslinjene din ISP ønsker.

Som med bytting Vpn, bytte DNS-leverandører er ikke idiotsikker—du er bare å sette din tro i et annet selskap i stedet for din ISP—men det er en annen måte å extricating deg selv fra noen av de sporing som skjer. Quad9 drives av IBM Sikkerhet og lover ikke å samle inn, lagre, eller selge noen informasjon om din surfing vaner.

Til slutt, vil vi raskt nevne HTTPs—sikker utgave av HTTP, som krypterer data mellom deg og et nettsted som Facebook eller Amazon. Den viktigste fordelen er å holde dine data trygt og skjult mellom punkt A og punkt B, men i form av tracking, det stopper internett-Leverandører fra å samle inn så mye data: De kan se at du er på Amazon, for eksempel, men ikke hvilke produkter du er på jakt etter.

Bilde: Skjermdump

Mange nettsteder bruker nå HTTPS standard, spesielt de som er der du kommer til å være på vei inn sensitiv informasjon som kredittkortnummer. HTTPS overalt extension fra EFF vil tvinge din stasjonære eller mobile nettleser til bruk alltid HTTPS versjon av et nettsted, hvis nettstedet har en tilgjengelig.

Prøver å fullstendig blokkere informasjon om selskaper som samler inn om deg på nettet er svært vanskelig å gjøre, kort for å avslutte alle dine personlige tjenester og å være utrolig forsiktig om hvordan du går online, men situasjonen er ikke helt håpløst likevel. Følg alle av de ovennevnte, og du vil være en god start.

Denne historien ble produsert med støtte fra Mozilla Foundation som en del av sin oppgave å utdanne individer om deres sikkerhet og personvern på internett.

SHARE