Hoe om te Voorkomen dat Bijgehouden als U Surfen op het Web

64
Illustratie: Chelsea Beck/GMG

Als privacy barrières geleidelijk aan uitgehold online, het is moeilijker en moeilijker om controle te houden over wat je te onthullen aan de websites die u bezoekt wanneer u een webbrowser openen. Voor veel gebruikers nu, het onthullen van wie je bent is maar een onvermijdelijk gevolg van op het web en het gebruik van apps, maar als je wilt aanhalen van de teugels op de locatie van uw gegevens gaat, je hebt een aantal opties.

Privacy tools

Te beginnen met gegevens die gerapporteerd worden naar sites die door uw browser, een plug-in of extensie is waarschijnlijk uw beste inzet voor het stoppen van de gegevens uit lekken. Probeer NoScript Security Suite voor Firefox of ScriptSafe voor Chrome, die voorkomen dat actieve items op websites kan worden uitgevoerd wanneer u niet wilt. Andere goede opties zijn de Electronic Frontier Foundation de Privacy van de Das, die blokkeert cookies van derden terwijl handig, zoals die op dat record degenen te blijven werken, en Verbreken, en biedt een gratis add-ons die op een vergelijkbare manier werken.

Afbeelding: Verbreek De Verbinding

We houden er ook van Ghostery, een privacy-extensie beschikbaar voor Chrome, Firefox, Opera en Microsoft Rand. Zoals Privacy Das en Koppel, stopt het cross-site van een derde partij trackers van het lopen, en je ziet een lijst van trackers op elke site en kiest voor het blokkeren of toestaan dat ze als dat nodig is.

De ingebouwde browser-opties

Voor meer cookie-instellingen buiten de extensies die we hebben vermeld, het hoofd in de instellingen van uw browser pagina. Een van de instellingen verwijzen naar Do not Track, een afgesproken protocol dat automatisch vraagt sites niet uitvoeren van scripts ontworpen voor het bijhouden van uw gedrag. Het klinkt als een perfecte oplossing in theorie, maar er is geen wettelijke verplichting voor websites ter ere van de aanvraag, en velen zullen gewoon negeren. U kunt zien een aantal van de netwerken die het respect van een Do not Track-aanvraag, met inbegrip van Pinterest en Twitter, hier.

Afbeelding: Screenshot

Het openen van een incognito-of privé-venster kan helpen. In deze gevallen cookies worden alleen bewaard voor de huidige sessie, dus zodra je de incognito-venster, krijgen ze gewist uit uw systeem. Vanuit het perspectief van de browser, het is alsof je nooit online.

Aan de andere kant, de incognito-modus niet stoppen websites en Isp ‘ s uit de wetenschap dat je online bent. Je bent nog steeds met het uitzenden van uw IP-adres, bijvoorbeeld. En, natuurlijk, als je inlogt op Facebook (of ergens anders) alle gebruikelijke regels over het bijhouden en verzamelen van gegevens zijn nog steeds van toepassing. Het is het beste om na te denken over incognito-modus, zoals het verbergen van uw surfen activiteit op uw lokale apparaat in plaats van het toevoegen van een extra anonimiteit op uw online reizen.

Dial back-tracking op diensten

Tot slot zijn er de gegevens-privacy-opties in de diensten die u gebruikt, de moeite waard om te bekijken. Door een bezoek aan uw advertentie-voorkeuren-pagina op Facebook, kunt u het beperken van de manieren waarop Facebook kan je doelgroep, zowel op het sociale netwerk.

Afbeelding: Screenshot

Google biedt een vergelijkbare account pagina waar je alles kunt doen, van de opt-out van het zien van gepersonaliseerde advertenties te verwijderen van alle zoekopdrachten die je ooit hebt gemaakt via Google.

Met zo weinig apps mogelijk en inschrijving voor zo weinig websites mogelijk uiteraard vermindert de blootstelling van uw persoonlijke gegevens. Maar zelfs als je je bewust bent van en het activeren van al deze opties, anoniem blijven op het web is een steeds meer uitdagende taak.

Het opzetten van een VPN of de DNS-service

Het installeren van een VPN (Virtual Private Network) zal de mantel van bepaalde persoonsgegevens, zoals uw fysieke locatie. Je moet alleen het installeren van een VPN zodra je helemaal zeker over wat het doet en niet je beschermen tegen—het is meer een beveiliging tegen hackers en spionnen dan een cloaking device.

Aanmelden bij een VPN provider (die je echt nodig hebt om te kiezen voor een betaalde VPN-om zeker te zijn dat het betrouwbaar is), en je bent wezen de overdracht van uw vertrouwen van uw ISP om de VPN-bedrijf, die kunnen zien dat alle sites die u bezoekt en alles wat u aan het doen bent. Veel bedrijven beloven het niet melden van deze gegevens—maar nogmaals, het is een kwestie van vertrouwen.

Afbeelding: Screenshot

De websites die je bezoekt ziet nu het IP-adres van de VPN-server in plaats van uw huidige locatie, maar ze zullen nog steeds in staat zijn om te vertrekken van cookies op uw machine, kunt u de track die u over meerdere sites, en weten wie je bent als je je aanmeldt overal. Vpn ‘ s kunnen een handig extra stap in minder traceerbaar, maar vertrouw niet volledig op hen om te voorkomen dat uw persoonlijke gegevens lekt uit op het internet.

Naast Vpn ‘ s zijn alternatieve DNS (Domain Name System) aanbieders, zoals de onlangs gelanceerde Quad9 service. U moet een DNS-service om u direct op de juiste plek op het web wanneer u typt in een URL. Standaard, zal uw browser gebruiken die wordt geleverd door uw internet-PROVIDER, wat betekent dat het zal volgen wat logging en volgen van het beleid van uw INTERNETPROVIDER wil.

Zoals bij het schakelen van Vpn ‘ s, schakelen DNS-providers is niet onfeilbaar—je bent gewoon je geloof in een ander bedrijf in plaats van uw ISP—maar het is een andere manier van losmaken jezelf van een aantal van de tracking-dat gebeurt. Quad9 wordt uitgevoerd door IBM Security en beloften niet te verzamelen, te bewaren of verkopen van enige informatie in verband met uw het doorbladeren gewoonten.

Eindelijk, we zullen er snel vergeten HTTPs—beveiligde versie van HTTP voor het coderen van gegevens tussen u en een website zoals Facebook of Amazon. Het belangrijkste voordeel is de veiligheid van uw gegevens en verborgen tussen punt A en punt B, maar op het gebied van tracking, het stopt Isp ‘ s bij het verzamelen van zo veel gegevens zijn: Ze kunnen zien dat je op Amazon, bijvoorbeeld, maar niet welke producten u naar op zoek bent.

Afbeelding: Screenshot

Veel sites maken standaard gebruik van HTTPS, in het bijzonder die waar je gaat om het invoeren van gevoelige informatie zoals credit card nummers. De HTTPS everywhere extensie van het EVF zal dwingen je desktop of mobiele browser voor gebruik altijd de HTTPS-versie van een site als de website heeft slechts één beschikbaar.

Proberen volledig te blokkeren gegevens die bedrijven verzamelen op u op het web is heel moeilijk om te doen, korte van stoppen met alle van uw persoonlijke dienstverlening en zijn ongelooflijk voorzichtig over hoe je online gaat, maar de situatie is nog niet hopeloos maar toch. Volg al het bovenstaande, en u zult een goede start.

Dit verhaal werd geproduceerd met de steun van de Mozilla Foundation als onderdeel van haar missie om te informeren van mensen over hun veiligheid en privacy op het internet.

SHARE