Her er Alle Data som Samles inn Fra Deg når Du Surfer på Nettet

63
GIF Bilde Illustrasjon av Elena Scotti/Gizmodo/GMG, bilder via Shutterstock

Med mindre beskytte deg selv, så snart du åpner en nettleser, kan du begynne å legge igjen digitale spor etter deg som nettstedene du besøker, kan bruke til å spore dine aktiviteter og gjenkjenner hvem du er. Vi snakker ikke om noen sprø offentlige data mining drift. Dette er helt lovlig, ovenfor styret sporing gjort av nettstedene og-tjenestene du bruker hver dag. Data som samles inn inkluderer din nåværende posisjon, hvilke lenker du klikker på, enten du er på datamaskinen eller mobiltelefonen. Og det er bare begynnelsen.

Hva nettleseren rapporter

Informasjonen lekkasje starter med nettleseren, som rapporterer ulike biter av grunnleggende data til nettsteder du besøker ved standard. Så snart du dukke opp på nettet, for eksempel, kan du begynne å rapportere en IP-adresse, din spesielle inngangsport til internett, som kan brukes til å anslå posisjonen din.

Din browser også rapporter sitt navn, så nettsteder vite om du er du en Chrome-hengiven eller en Firefox-bruker, samt informasjon om datamaskinen system er det kjører på, inkludert skrivebordet eller den mobile OS, CPU-og GPU-modeller, skjermoppløsning, og selv gjeldende batterinivå, hvis du bruker en bærbar datamaskin, nettbrett eller telefon.

Bilde: Skjermdump

For å se noen av disse dataene for deg selv, åpne opp Webkay stedet og bla ned. Hvis Webkay området kan lese denne informasjonen, så kan andre sider på nettet.

Nettsteder kan også velge å overvåke innganger mye mer sammen. For å se noen av denne sporing i aksjon, hodet til å Klikke, som vil rapportere musebevegelser, museklikk og andre nettleserhandlinger tilbake til deg.

Disse nuggets av data er bare den første som hjelper nettsteder å identifisere hvem du er. Din nettleser for å avsløre at du kjører Microsoft Kanten fra et sted i New York ikke fortelle en nettside mye om deg, men det kan kombineres med andre data poeng å plukke deg ut fra mengden.

Bilde: Skjermdump

Åpne opp Panopticlick test fra Electronic Frontier Foundation, og du kan lære mer om hvordan din nettleser kan kringkaste et unikt fingeravtrykk til web—din egen spesielle blanding av nettleseren, programvare, maskinvare, standard språk, selv skrifter som du har installert, som kan identifisere deg selv uten noen annen informasjon.

Med andre ord, det er lite sannsynlig at noen andre bruker ditt spesielle kombinasjonen av skjermen fargedybde, skjermstørrelse, kombinasjon av nettleser-plugins, og så videre. Selv om du ikke har skrevet inn i en enkelt personlig identifiserbar del av informasjon, en nettside kan gjøre en god gjetning om du er på den samme fyren som svingte seg etter sist tirsdag, og kan markedsføre deg noen relevant reklame i henhold til dette.

Nettleser-rapporterte data er bare begynnelsen. Neste lag er dataene nettsteder kan samles for seg selv.

Hvilke områder kan samle

De fleste nettsteder er svært opptatt av å finne ut så mye om deg som mulig, om å tilpasse sine tjenester til deg eller til å målrette deg med reklame. For å hjelpe logg disse dataene, vil de vanligvis slippe det som kalles en informasjonskapsel på systemet når du slår opp for første gang—disse cookies er små filer som fungerer som markører for å identifisere deg.

Som brødsmuler i en skog, og de forteller om et nettsted som du har vært der før. De kan også holde små biter av data: En cookie kan spare deg bryet med å måtte velge en bestemt by hver gang du besøker en vær nettstedet, fordi området vet hva du løftet forrige gang; en cookie kan også lagring av elementer i din handlekurv, slik at de fortsatt venter på deg når du kommer tilbake dager senere.

Bilde: Skjermdump

Dette er veldig nyttig for nettsteder og brukere alike. Men informasjonskapsler kan gå videre og bidra til å legge til flere og flere stykker til som personlig profil puslespill som først begynte å ta form med data rapportert av din nettleser.

Lesersikkerhet protokollen tilsier at nettsteder kan bare få tilgang til sine egne informasjonskapsler, som er en ganske viktig sikkerhetsnett, men du har også noe som kalles informasjonskapsler fra tredjeparter, som ikke er knyttet til et bestemt sted, men få injisert over flere sider gjennom annonsenettverk og annen sporingsteknologi.

Det er disse cookies som resulterer i at du ser annonser for fiskeutstyr for en hel uke, bare fordi du har åpnet for et fiske nettstedet et par ganger, og det er disse cookies som Apple kjemper hardt mot i den nyeste versjonen av Safari nettleser, til stor irritasjon for annonsører.

Fundamentalt, dette er alt som brukes til å gjenkjenne hvem du er og bedre målrette reklame. Data fra besøk på nettstedet, søk, informasjonskapsler, og nettleseren er satt sammen med noen utdannet gjetting for å prøve å finne ut hvilke annonser du kommer til å være mest interessert i å se.

Bilde: Princeton University

Hva er mer, en fersk studie fra Princeton University fant at cross-site trackere som er innebygd i 482 av de beste 50,000 steder på nettet, var det opptak av nesten alle sine brukere nettleser aktivitet for analyse. Disse opptakene er tilsynelatende for formålet med nettstedet styring og optimalisering, men mens sensitiv informasjon er angivelig skjulte fra dem, det er en annen sak av brukerne måtte sette sin lit til, og deres data, i hendene på tredjeparts selskaper.

Og en annen gruppe av firmaer er å legge til denne haug av data: Våre internett-leverandører, som kan nå tjene penger ved å selge dine surfing historie, og lar annonsører vet hvor du har vært og hva du er interessert i. Ingen av disse dataene fungerer i isolasjon, med markedsføring bedrifter trading detaljer og kombinere informasjon for å sette sammen en svært detaljert profil. Og det blir enda mer detaljert…

Annen informasjon du gir opp

Så langt, det er så mye informasjon, men vi har ennå ikke snakket om de data du gir opp frivillig: søker du kjører mens du er logget inn på Google, arenaer du sjekker inn mens du bruker Facebook, fødselsdato opplysninger du gir til Twitter, og så videre.

Nettstedene har sine egne retningslinjer om hvordan disse dataene kan brukes vanligvis til å målrette deg med reklame, og kanskje for å forbedre den faktiske produkter og tjenester på samme tid—og den vanlige tilbyr du gjør er å sette opp med denne innsamlingen av data hvis du ønsker å bruke tjenestene på spørsmålet.

Bilde: Skjermdump

Så hvis du føler at du må ha en Tumblr-konto, for eksempel, så du er egentlig å gi Tumblr tillatelse til å overvåke alt du gjør på nettverket. Det er delvis bare sunn fornuft, slik at nettsteder kan politiet brukeratferd og fikse feil, men det er ennå mer data å legge på toppen av alt det andre vi har snakket om

Legge til alle disse personlige informasjon sammen med data som allerede er høstet fra deres online-økter, og den største aktører som Google og Facebook kan du lett kjenner deg bedre enn du kjenner deg selv.

Siste året har Google endret sine retningslinjer for personvern slik at data fra DoubleClick ad nettverket kunne bli slått sammen med andre data, for den vet om deg, som navn og din favoritt YouTube-kanaler—for å bygge opp en svært omfattende bilde av deg og din smak. Ikke alle har selskapet nå av Google eller Facebook, men data kan enkelt kjøpes og selges mellom bedrifter som spesialiserer seg på denne type profilering.

På Facebook alene kan du godt være med å avsløre hvem som er din nærmeste venner, steder du ønsker å besøke de fleste, hvor ofte du bestille pizza, og toppen band levende eller døde som du ønsker å sette i drømmen din gig line-up.

Bilde: Skjermdump

Takket være den informasjonen du tilbyr opp til Facebook, og dataene de samler inn, mens du surfer, det vet når du venter en baby, som du har jobbet for i det siste, hvilken vei du sannsynligvis lean politisk, tider på dagen du liker å surfe på internett og mye mer i tillegg—kan du se noen av de opplysninger den mener at den vet om deg, ved å gå til denne siden.

Verdens største sosiale nettverk kan være en outlier i forhold til hvor mye personlig data det kan tappe inn i, men prinsippene er de samme på andre nettsteder, enten det er de du bruker for shopping, eller på reise, eller lese nyheter.

Det er egentlig ned til retningslinjene for personvern for hvert enkelt nettsted med hensyn til hvordan alt dette innsamlede data blir logget og brukt, hvis det i det hele tatt. Og mens disse retningslinjene er vanligvis lett nok å få tilgang til, de er generelt formulert i svært generelle vilkår som gir nettsteder mye spillerom når det kommer til håndtering av profilene de har bygget opp på deg.

Hva kan du gjøre

Datainnsamling i sin kjerne ikke er skadelig. Nettsteder trenger data for å gjøre sine produkter bedre, og til å selge deg s at holde dem flytende. Som sagt, du bør være bevisst på hva du gir opp og til hvem. For mer om dette, se vår følgesvenn guide på hvordan å unngå sporing når du surfer på nettet.

Denne historien ble produsert med støtte fra Mozilla Foundation som en del av sin oppgave å utdanne individer om deres sikkerhet og personvern på internett.

SHARE