10 Nyttige Windows-10 Har Du Sannsynligvis Aldri Bruk, Men Bør

78
Bilde: Alex Cranz/Gizmodo

Windows har blitt banket rundt i en eller annen form for en grand total av 32 år nå, og har i den tiden det er samlet en masse funksjoner—ikke bare den nyeste bjeller og fløyter, men langvarige funksjoner du kanskje har glemt eller aldri selv oppdaget i første omgang. Her er 10 nyttige triks som Windows-10 er i stand til at du kanskje ikke vet om, men bør absolutt vite om.

1) Virtual desktops

Windows-10 til slutt førte til virtuelle skrivebord for operativsystemet, noe som gir deg separate områder for å arrangere din program vinduer og arbeid. Hvis du klikker på Oppgaven Vise knappen (til høyre for søk-boksen på oppgavelinjen), og du kan ta opp alle dine åpne vinduer, og din virtuelle skrivebord under—klikk Ny skrivebordet for å lage en ny plass.

Oppgavelinjen endres til å vise hvilken av appene du har åpne på skrivebordet, selv om festet app snarveier (på oppgavelinjen) være de samme på tvers av alle stasjonære pc-er. Hvis du trenger en måte å håndtere egne områder for surfing, og regneark, og bilderedigering, det er ideelt. Klikk på korset-ikonet ved siden av en virtual desktop miniatyrbilde i Oppgaven Vise for å lukke det.

2) Video og streaming media

Bilde: Skjermdump

Du kan godt bruke noe som Plex til å få videoer og musikk fra Windows til en annen enhet, for eksempel en TV med stor skjerm, men Microsofts OS kommer med sin egen innebygde video og streaming av media-protokollen i form av DLNA (etter Digital Living Network Alliance). Alt du trenger er en DLNA-kompatibel enhet til å strømme til, som en Xbox-En S eller en Roku.

For å aktivere det, søk etter “media streaming” fra oppgavelinjen, klikk på det alternativet som vises, og velg deretter Slå på direkteavspilling av medier. Vi vil ikke gjøre en full DLNA-guide her (se her for Roku instruksjoner), men vi antar at mottakende enheten er riktig konfigurert, streaming over innhold som er like lett som å høyreklikke på en fil og velge Kastet til Enheten.

3) Planlegging oppgaver

Bilde: Skjermdump

Task Scheduler er en veteran Windows-verktøy som er blitt serverer brukere siden dagene av Windows 95, veien før det liker av IFTTT dukket opp på scenen. Som navnet antyder, den lar deg planlegge oppgaver i Windows, enten du ønsker å slå maskinen på en bestemt tid av natten, eller få et system vedlikehold app som kjører på en regelmessig basis.

Skriv inn “oppgaveplanlegging” i søkefeltet for å finne verktøyet og få opp grensesnitt: Det kan virke litt skremmende i begynnelsen, men du vil snart få taket på det hvis du klikker rundt og eksperimentere med hva som er på tilbud. Deretter Opprett Grunnleggende Oppgave eller Opprett Oppgave å komme i gang, og du må deretter å gi en trigger (en gang) og resulterende tiltak for hver enkelt oppgave.

4) Malware fjerning

Microsoft har snudd, og floppet i løpet, inkludert sikkerhet programvare i Windows, men for øyeblikket er det i: Hvis du ikke ønsker å betale for antivirus protection deretter Windows Defender vil gjøre en god jobb med å holde ekle malware bort fra systemet, men du kan sikkert få mer omfattende sikkerhet dekselet ved å velge en tredjepart alternativ.

En annen innebygde Windows-sikkerhet verktøyet du kanskje ikke vet om er Malicious Software Removal Tool, som kjører stille i bakgrunnen for å sørge for at ingenting tar rot på systemet. Hvis du har konfigurert Windows-10 for å oppdatere seg selv automatisk (det er nå svært vanskelig for ikke å gjøre dette), så vil du automatisk få den nyeste versjonen av MSRT også.

5) Gjenvinne tapt diskplass

Bilde: Skjermdump

Disk Clean-up er en annen gammel-skole Windows-verktøy som er still going strong, og du kan starte det ved å skrive sitt navn inn i oppgavelinjen søk-boksen og plukke den første resultatet. Den takler at de fleste staude av problemer, Windows bloat, ved å oppdage og slette alle de overflødige filer tar opp plass på systemet ditt som du ikke egentlig trenger å holde.

Klikk på en av oppføringene i listen for å se en beskrivelse av hva filene er, og hvor mye plass du kan gjenvinne på harddisken ved å bli kvitt dem (filer i papirkurven vil være ett av alternativene). Sette haker i avmerkingsboksene ved siden av filtyper du vet du kan leve uten, og deretter velger du Rydd opp i systemfiler til å sette purge til handling.

6) fjernhjelp

Hvis en venn eller familiemedlem som sliter med et problem på maskinen da du kan bli fristet til å strekke seg etter noe som Skype eller TeamViewer, men Windows faktisk lar deg kjøre klarte fjernhjelp økter uten noen ekstra programvare. Skriv inn “fjernhjelp” i søkefeltet på oppgavelinjen, og velg deretter det øverste alternativet for å komme i gang.

Åpningen splash skjermen kan du velge om du ønsker å få hjelp eller gi hjelp—du vil da bli veiledet gjennom prosessen med å enten sende eller ta imot invitasjon. Du får full kontroll over den andre personens datamaskin, herunder mus og tastatur. Hvis du er på Windows-10, finn Hurtig Bistå verktøy i stedet.

7) Dele filer rundt huset

Bilde: Skjermdump

Hvis din familie har dokumenter å jobbe på sammen, eller musikk for å dele, eller filmer som alle trenger tilgang til, så disse filene kan deles med alle veldig enkelt, uten at du trenger å rote rundt med deling av koblinger eller e-postvedlegg eller noe annet (de trenger for Windows). Som en ekstra bonus, kan du dele tilgang til en skriver rundt hele husstanden som godt.

For å komme i gang, kan du gå til Nettverk & Internett fra Innstillinger, og klikk Hjemmegruppe—hvis tjenesten ikke allerede er konfigurert, klikker du på Opprett en hjemmegruppe , og følg instruksjonene. Windows vil be deg om hvilke typer filer og enhetene du vil dele rundt det lokale nettverket, før visning av et passord som andre mennesker trenger for å bli med i hjemmegruppen.

8) Kontroller for manglende filer og disk feil

Til ledeteksten! Et par av langvarige tekst-kommandoer som kan være nyttig her i feilsøking og reparasjon av problemer med datamaskinen: for det Første, kan du starte ledeteksten ved å skrive inn “cmd” i oppgavelinjen søk-boksen, høyreklikk på Ledetekst link, og velge Kjør som administrator fra pop-up menyen som vises.

Skriv inn “sfc /scannow” for å kjøre systemfilkontroll, som graver seg harddisken for noen mangler Windows-filer som OS-et er avhengig av for å fungere korrekt, og erstatter alle som må byttes (se her for mer informasjon). Du kan også prøve å “chkdsk /f” for å sjekke lokale harddisk for problemer, fikse disse feilene hvis mulig langs veien (mer informasjon er tilgjengelig her).

9) skriv Ut til PDF

Bilde: Skjermdump

Ikke gjenstand venner og familie til dårlig formatert, proprietær filtyper som ser annerledes på hvert system—send dem en fin ren PDF i stedet. Det kommer til å beholde sitt utseende på tvers av alle enheter. Heldigvis, Windows 10 gir innebygd støtte for PDF-eksport, så du trenger ikke å installere noen andre tredjeparts verktøy for å få jobben gjort.

Skriv til PDF-alternativet vises i listen over skrivere i det programmet du prøver å overføre en fil fra, så hodet til som programmet er utskriftsalternativet, uansett hvor den er, og velge Microsoft Skrive ut til PDF oppføring fra listen over skrivere. Du trenger egentlig ikke få mye i veien for eksport alternativer, men du kan velge output-dokument størrelse via Skriverens Egenskaper.

10) Registrere skjermen aktivitet

Vi har flagget dette opp før, men det er verdt å gjenta: Hvis du har noen gang fikk noen form for skjermen innspillingen å gjøre, deretter Windows 10 kommer med en innebygd app for jobben. Kalles Spillet DVR—det er designet for å spille inn i spillet opptakene for deling på internett, men du kan enkelt tilpasse den til å spille inn eller tutorials, tips eller hva som helst annet i de fleste apper på Windows-10.

Første gang du åpner programmet du ønsker å gjøre noen opptak fra, så Hvis du treffer Win+G hurtigtaster, – konsollen åpnes, kan det hende du har til å krysse av i en boks som bekrefter at du kjører et spill, selv om du ikke er. Du kan bruke boksen nederst for å slå lydopptak på eller av, og deretter klikker du på den store røde knappen spill inn for å starte innspillingen av filmen.

SHARE