10 Nyttige Windows 10 Funktioner, Du Sandsynligvis Aldrig Bruger, Men Bør

128
Billede: Alex Cranz/Gizmodo

Windows har været bankede rundt i en eller anden form for et samlet beløb på 32 år nu, og i den tid er det tjent en masse funktioner—ikke bare de nyeste klokker og fløjter, men langvarige funktioner, du måske har glemt eller aldrig selv opdagede i første omgang. Her er 10, som er virkelig nyttige tricks, Windows 10 er i stand til, at du måske ikke kender, men absolut bør vide om.

1) Virtuelle desktops

Windows-10 endelig indledte i virtuelle desktops til operativsystemet, giver dig separate rum til at arrangere dit program windows og arbejde. Hvis du klikker på den Opgave, Se knap (lige til højre for feltet søg på proceslinjen), du kan bringe alle dine åbne vinduer, og din virtuelle desktops under—klik på Ny stationær til at skabe et nyt rum.

Proceslinjen ændres til at vise en hvilken programmer, du har åbne på skrivebordet, selvom der er fastgjort app-genveje (på proceslinjen) er de samme på tværs af alle desktops. Hvis du har brug for en måde til håndtere særskilte områder til web browsing, og regneark, og billedredigering, er det ideelt. Klik på det kryds ikon ud for en virtuel desktop miniature i Task View for at lukke det.

2) Video-og medie-streaming

Billede: Screenshot

Du kan godt bruge noget, som Plex til at komme videoer og musik fra Windows til en anden enhed, som din big-screen TV, men Microsoft ‘ s OS kommer med sin egen indbyggede video og medie-streaming-protokollen i form af DLNA (Digital Living Network Alliance). Alt hvad du behøver, er en DLNA-kompatibel enhed til at streame til, som en Xbox One S eller en Roku.

For at aktivere det, skal du søge efter “media streaming” fra proceslinjen, klikke på den indstilling, der vises, og vælg derefter Slå mediestreaming. Vi vil ikke gøre en fuld DLNA-guide her (se her for Roku instruktioner), men hvis din modtager-enheden er korrekt konfigureret, streaming over indhold er lige så let som at højreklikke på en fil og vælge Støbt til Enheden.

3) Planlægning af opgaver

Billede: Screenshot

Opgavestyring er en veteran Windows-hjælpeprogram, der er blevet betjener brugere siden de dage af Windows 95, før den kan lide af IFTTT dukkede op på scenen. Som navnet antyder, det kan du planlægge opgaver i Windows, om du ønsker at lukke din maskine på et bestemt tidspunkt af natten, eller få et system, vedligeholdelse app, der kører på en regelmæssig tidsplan.

Type “opgavestyring” i søgefeltet for at finde det utility og få interface: Det kan virke lidt skræmmende i starten, men du vil snart få hænge af det, hvis du klikker rundt og eksperimentere med hvad der er på tilbud. Klik på Opret Grundlæggende Opgave eller Opret Opgave at komme i gang, og du vil derefter nødt til at give en udløser (en gang) og en deraf følgende handling for hver enkelt opgave.

4) fjernelse af Malware

Microsoft har vendt og lagt over, herunder sikkerheds-software i Windows, men for det øjeblik, det er i: Hvis du ikke ønsker at betale for antivirus-beskyttelse, da Windows Defender vil gøre en tilstrækkelig job af at holde nasty malware væk fra dit system, men du kan helt sikkert få mere omfattende sikring ved at vælge en tredjepart alternativ.

En anden indbygget Windows-værktøj, du kan ikke vide, om der er Malicious Software Removal Tool, som kører lydløst i baggrunden for at gøre sikker på, at intet slår rod på dit system. Hvis du har konfigureret Windows-10 til at opdatere sig selv automatisk (det er nu meget svært ikke at gøre dette), så vil du automatisk have den nyeste version af MSRT også.

5) Genvinde tabte harddisk plads

Billede: Screenshot

Disk Clean-up er en anden old-school Windows-hjælpeprogram, der er still going strong, og du kan starte det ved at skrive dets navn i proceslinjen søgefeltet og vælge det første resultat. Det omhandler, at de fleste flerårig af problemer, Windows bloat, ved at finde og slette alle de overflødige filer som optager plads på dit system, som du ikke virkelig nødt til at holde.

Klik på nogen af de poster på listen for at se en beskrivelse af, hvad filerne er, og hvor meget plads du kan gøre krav på din harddisk ved at slippe af med dem (filer i Papirkurven vil være en af de muligheder, der er anført). Sæt kryds i felterne ud for de filtyper, du ved, du kan leve uden, og vælg derefter ryd op i systemfiler til at sætte opgøret i aktion.

6) fjernsupport

Hvis en ven eller et familiemedlem, der kæmper med en computer problem, så skal du måske være fristet til at nå frem til noget som Skype eller TeamViewer, men Windows faktisk kan du køre lykkedes fjernsupport session uden ekstra software. Type “fjernsupport” i søgefeltet på proceslinjen, og derefter vælge den øverste mulighed for at komme i gang.

Åbningen splash skærm lader dig vælge, om du ønsker at få hjælp eller give hjælp—du vil så blive guidet igennem processen til enten at sende eller accept af en invitation. Du får fuld kontrol over den anden persons computer, herunder mus og tastatur. Hvis du er på Windows 10, finder de Hurtigt Hjælpe nytte i stedet.

7) Dele filer rundt omkring i huset

Billede: Screenshot

Hvis din familie har dokumenter at arbejde sammen, eller musik til at dele, eller hjemmevideoer, at alle skal have adgang til, så disse filer kan deles med alle, der er meget enkelt, med ingen grund til at rode rundt med deling af links eller e-mail-vedhæftede filer eller noget andet (de bliver nødt Windows). Som en tilføjet bonus, kan du dele adgang til en printer, der er omkring hele husstanden samt.

For at komme i gang, skal du gå til Netværk & Internet fra Indstillinger, og klik på Hjemmegruppe—hvis service ikke allerede er oprettet, skal du klikke på Opret en hjemmegruppe , og følg vejledningen. Windows vil bede dig om, hvilke typer af filer og enheder, du vil dele omkring det lokale netværk, før der vises en adgangskode, som andre mennesker har brug for at deltage i hjemmegruppe.

8) Check for manglende filer og disk fejl

Til kommandoprompten! Et par af lang tids sms-kommandoer, der kan være nyttige her i fejlfinding og løse problemer med din computer: for det Første, skal du starte kommandoprompten ved at skrive “cmd” i proceslinjen søgefeltet, højreklikke på kommandoprompt link, og vælge Kør som administrator fra den pop-up-menu, der vises.

Indtast “sfc /scannow” til at køre Kontrolprogram til systemfiler, som gennemsøger harddisken for enhver manglende Windows-filer, som OS, der er afhængig af at arbejde korrekt, og erstatter enhver, der skal udskiftes (se her for mere). Du kan også prøve at “chkdsk /f” for at kontrollere den lokale harddisk for problemer, fastsættelse af disse fejl, hvis det er muligt undervejs (mere information findes her).

9) Print til PDF

Billede: Screenshot

Ikke omfattet af venner og familie til dårligt formateret, proprietær filtyper, der ser anderledes på hver system—send dem en dejlig ren PDF i stedet. Der kommer til at holde sit udseende på tværs af alle enheder. Heldigvis, Windows 10 tilføjer understøttelse for PDF-eksport, så du behøver ikke at installere andre tredjeparts værktøjer til at få arbejdet gjort.

Udskriv til PDF-indstilling vises på listen over printere i lige præcis det program, du forsøger at udskrive en fil fra, så hovedet til, at programmet udskriftsfunktion, hvor det er, og vælg Microsoft Udskriv til PDF-post fra listen over printere. Du behøver ikke virkelig få meget i vejen for eksport-muligheder, men du kan vælge output-dokument størrelse via Egenskaber for Printer.

10) Optage skærmen aktivitet

Vi har markeret denne ene op før, men det er værd at gentage: Hvis du har nogensinde fået nogen form for tv-optagelse til at gøre, så er Windows 10 kommer med en indbygget app til jobbet. Kaldes Spillet DVR—det er designet til at optage in-game optagelser for at dele online, men du kan nemt tilpasse det til post tutorials og tips eller hvad der ellers i de fleste af de apps på Windows 10.

Først skal du åbne det program, du ønsker at gøre nogle optagelse fra, så, Hvis du rammer Win+G tastaturgenvej, konsol åbner op—du har måske at sætte kryds i en boks, der bekræfter, at du kører et spil, selv hvis du ikke er. Du kan bruge afkrydsningsfeltet nederst til gengæld optagelse af lyd til eller fra, og klik derefter på den store røde optage-knappen for at starte optagelsen optagelser.

SHARE