10 Handige Windows-10 Functies Die U Waarschijnlijk Nooit Gebruiken, Maar Moet

54
Beeld: Alex Cranz/Gizmodo

Windows is kloppen rond in een of andere vorm voor een totaal van 32 jaar en in die tijd is het al een veel functies—niet alleen de nieuwste toeters en bellen, maar lang bestaande functies, bent u misschien vergeten of zelfs nooit ontdekt in de eerste plaats. Hier zijn 10 echt handige trucs die Windows-10 staat dat u misschien niet weet over, maar zeker moet weten over.

1) Virtuele desktops

Windows 10 uiteindelijk luidde virtuele desktops voor het besturingssysteem, waardoor u aparte ruimten voor het regelen van uw programma onder windows werken. Als u op de Taak Weergave knop (rechts van het vak zoeken op de taakbalk), kunt u brengen al uw geopende vensters, en uw virtuele desktops onder—klik op Nieuwe desktop naar een nieuwe ruimte maken.

De taakbalk veranderingen om te laten zien welke apps je hebt geopend op de desktop, maar vastgemaakte app-snelkoppelingen (op de taakbalk) hetzelfde blijven, op alle pc ‘ s. Als u een manier voor het beheren van afzonderlijke gebieden voor surfen op het web, en het werkblad met het maken en bewerken van afbeeldingen, het is ideaal. Klik op het kruisje naast een virtuele desktop miniatuur in een Taak Weergave te sluiten.

2) Video en streaming media

Afbeelding: Screenshot

U kan ook gebruik maken van iets als Plex om video ‘s en muziek vanaf een Windows-naar een ander apparaat, zoals uw grote TV-scherm, maar Microsoft’ s OS komt met zijn eigen ingebouwde video en streaming media protocol in de vorm van DLNA (na de Digital Living Network Alliance). Alles wat je nodig hebt is een compatibel met DLNA-apparaat te streamen naar een Xbox Een S of een Roku.

Voor het inschakelen van het zoeken naar “media streaming” van de taakbalk, klik op de optie die wordt weergegeven en selecteer Turn on media streaming. We zullen het niet een volledige DLNA-gids (zie hier voor Roku instructies), maar uitgaande van de ontvangende apparaat correct zijn geconfigureerd, streaming content is net zo eenvoudig als met de rechtermuisknop te klikken op een bestand en het kiezen van de Cast naar Apparaat.

3) het Plannen van taken

Afbeelding: Screenshot

Taakplanner is een veteraan Windows-hulpprogramma dat is waar gebruikers sinds de tijd van Windows 95, voor de wil van IFTTT op het toneel verscheen. Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u met het plannen van taken in Windows, of u wilt om het afsluiten van uw machine op een bepaalde tijd van de nacht, of een systeem onderhoud app die draait op een regelmatig schema.

Type “taakplanner” in het zoekvak zoeken naar het nut en de interface: Het kan lijken een beetje ontmoedigend op het eerste, maar je zult al snel onder de knie krijgt als u klikt op rond en experimenteren met wat er op bieden. Klik op basistaak Maken of Maak Taak aan de slag, en je zult dan moeten zorgen voor een trigger (een tijd) en een actie die voor elke taak.

4) het verwijderen van Malware

Microsoft heeft omgedraaid en flopte over, waaronder de beveiliging van software in Windows, maar voor het moment, het is: Als je niet wilt betalen voor antivirus bescherming van Windows Defender zal doen een passende baan van het houden van vervelende malware verwijderd van uw systeem, maar u kunt zeker krijgen meer uitgebreide beveiliging te dekken door te kiezen voor een derde alternatief.

Een andere ingebouwde Windows security tool die u wellicht niet kent is het Malicious Software Removal Tool, die wordt op de achtergrond uitgevoerd om er zeker niets wortel op uw systeem. Als u hebt geconfigureerd Windows 10 update zichzelf automatisch uit (het is nu heel moeilijk om dit niet te doen), dan zul je automatisch de nieuwste versie van het PROGRAMMA.

5) neem de verloren schijf ruimte

Afbeelding: Screenshot

Disk Clean-up is nog van de oude school, Windows-hulpprogramma dat is nog steeds sterk, en je kan starten door de naam te typen in de taakbalk vak zoeken en plukken van het eerste resultaat. Het pakt dat de meeste vaste plant van problemen, Windows zwellen, door het opsporen en wissen van al die overbodige bestanden nemen ruimte op uw systeem die u niet echt nodig om te houden.

Klik op een van de items in de lijst om een beschrijving te zien van wat de bestanden zijn en hoeveel ruimte je kan terugvorderen op uw harde schijf door zich te ontdoen van hen (bestanden in de Prullenbak zal een van de opties in de lijst). Zet vinkjes in de selectievakjes naast de bestandstypen waarvan u weet dat u zonder kunt leven, dan kies systeembestanden Opschonen om de zuivering in actie.

6) hulp op Afstand

Als een vriend of familielid worstelt met een computer probleem dan u misschien in de verleiding te bereiken voor iets als Skype of TeamViewer, maar eigenlijk kunt u het uitvoeren van beheerde hulp op afstand-sessies zonder enige extra software. Type “hulp op afstand” in het zoekvak op de taakbalk, en kies de bovenste optie aan de slag te gaan.

De opening van het splash-scherm kunt u kiezen of u wilt hulp krijgen of geven van hulp—dan zult u begeleid bij het proces van ofwel het versturen of accepteren van een uitnodiging. U krijgt de volledige controle over de andere persoon computer, met inbegrip van de muis en het toetsenbord. Als u een Windows 10, vinden de Snelle hulp hulpprogramma voor in de plaats.

7) bestanden Delen rond het huis

Afbeelding: Screenshot

Als je gezin documenten om samen aan te werken, of muziek om te delen, of films die iedereen heeft toegang tot deze bestanden kunnen vervolgens worden gedeeld met iedereen heel eenvoudig, zonder de noodzaak om te knoeien met het delen van links of e-mailbijlagen of iets anders (die zij nodig hebben Windows). Als een toegevoegde bonus, u kunt delen van toegang tot een printer in het hele huishouden.

Om te beginnen, ga naar Netwerk En Internet van Instellingen en klik op Thuisgroep—als de service niet is geïnstalleerd, klik op een thuisgroep Maken en volg de instructies. Windows zal u vragen welke bestanden en apparaten die u wilt delen rond het lokale netwerk, voor het weergeven van een wachtwoord dat andere mensen zullen moeten lid worden van de thuisgroep.

8) Controleer op ontbrekende bestanden en schijf fouten

Naar de opdrachtprompt! Een paar lange tekst commando ‘ s kan nuttig zijn hier in het oplossen van problemen en het oplossen van problemen met uw computer: in de eerste plaats starten van de commando prompt door het intypen van “cmd” in de taakbalk zoekvak, klik met de rechtermuisknop op de Opdrachtprompt te klikken, en te kiezen voor als administrator Uitvoeren van het pop-up menu dat verschijnt.

Voer “sfc /scannow” om de System File Checker, die doorzoekt de harde schijf voor het eventueel ontbreken van Windows-bestanden dat het BESTURINGSSYSTEEM is gebaseerd op goed te laten werken, en vervangt, die moet worden vervangen (zie hier voor meer). U kunt ook proberen “chkdsk /f uit om te controleren de lokale harde schijf problemen, het oplossen van deze fouten als mogelijk langs de weg (meer informatie hier).

9) Afdrukken naar PDF

Afbeelding: Screenshot

Niet onderworpen vrienden en familie te zwaar opgemaakt, eigen bestandstypen die er anders uitzien op elke systeem—stuur ze een mooie schone PDF in plaats daarvan. Dat gaat houden van zijn verschijning op alle apparaten. Gelukkig, Windows 10 voegt native ondersteuning voor PDF-export, dus hoeft u niet te installeren geen andere tools van derden om de klus te klaren.

Het Afdrukken naar PDF optie wordt weergegeven in uw lijst van printers in wat programma dat u probeert om de uitvoer van een bestand uit, dus ga naar die programma ‘ s voor afdrukken de optie, waar het is, en kies Microsoft Afdrukken naar PDF item uit de lijst met printers. Je niet echt veel in de weg van de opties voor het exporteren, maar u kunt kiezen voor de output formaat van het document via de Eigenschappen van de Printer.

10) Record-scherm van de activiteit

We hebben gemarkeerd deze tot voorheen, maar het is de moeite waard te herhalen: Als je ooit nog een soort van screen recording te doen, vervolgens het Windows-10 wordt geleverd met een ingebouwde app voor de job. Genoemd Spel DVR—het is ontworpen om het opnemen in-game footage voor het delen van online, maar kunt u gemakkelijk aanpassen voor het opnemen van tutorials, tips of wat dan ook in de meeste van de apps op Windows-10.

Open eerst de applicatie die u wilt opnemen, dan Als je de Win+G sneltoets op het toetsenbord van de console opent—u zou kunnen hebben om het aankruisen van een vakje om te bevestigen dat u gebruikmaakt van een spel, zelfs als je niet aan. U kunt het vakje aan de onderkant te draaien audio-opname in-of uitschakelen, klik dan op de grote rode knop record om de opname te starten beelden.

SHARE