Wat Doet de AI Chips in Nieuwe Smartphones Eigenlijk Doen?

56
Afbeelding: Huawei

Kunstmatige intelligentie is die naar uw telefoon. De iPhone-X heeft een Neurale Motor als onderdeel van de A11 Bionic-chip; de Huawei Kiri 970 chip heeft wat heet een Neurale Processing Unit of NPU op; en de Pixel 2 heeft een geheim AI-aangedreven imaging chip die net geactiveerd. Dus wat zijn precies deze next-gen chips ontworpen om te doen?

Als mobiele chipsets zijn gegroeid kleiner en geavanceerder worden, kan ze aan de slag om op meer jobs en meer verschillende soorten banen. Case in point, geïntegreerde graphics Gpu ‘s zitten nu naast de Cpu’ s in het hart van de high-end smartphones, de afhandeling van al het zware werk voor de visuals, zodat de processor kan even een adempauze of met iets anders bezig.

Het nieuwe ras van de AI-chips zijn zeer vergelijkbaar, alleen dit keer is de aangewezen taken zijn het herkennen van foto ‘ s van uw huisdieren, eerder dan het renderen van foto-realistische FPS achtergronden.

What we talk about when we talk about AI

AI, of kunstmatige intelligentie, betekent alleen dat. De reikwijdte van het begrip heeft de neiging te verschuiven en te evolueren in de tijd, maar in het algemeen is iets waar een machine kan laten zien van mens-stijl van denken en redeneren.

Een persoon verborgen achter een scherm bedieningshendels op een mechanische robot is de kunstmatige intelligentie in de ruimste zin—van de cursus wordt vandaag de AI is veel verder dan dat, maar het hebben van een programmeur code reacties in een computer systeem is slechts een meer geavanceerde versie van het verkrijgen van hetzelfde resultaat (een robot die werkt als een mens).

Google, toon mij een aantal honden. Afbeelding: Screenshot

Als voor de wetenschap van de computer en de smartphone in je broekzak, hier AI heeft de neiging om meer nauwkeurig bepaald worden. In het bijzonder het gaat meestal machine learning, de mogelijkheid voor een systeem om te leren buiten de oorspronkelijke programmering, en diep leren, dat is een soort van machine learning die probeert na te bootsen in het menselijk brein, met vele lagen van de berekening. Deze lagen zijn zogenaamde neurale netwerken, gebaseerd op de neurale netwerken in ons hoofd.

Zo ‘machine learning’ zou in staat zijn om ter plaatse een spam-bericht in uw postvak in op basis van spam het is gezien, zelfs als de kenmerken van de binnenkomende e-mail niet oorspronkelijk is gecodeerd in de filter—het is geleerd wat spam is e-mail.

Diep leren is zeer vergelijkbaar zijn, maar meer geavanceerde en genuanceerd, en beter bij bepaalde taken, in het bijzonder in computer vision—de “diepe” bits betekent dat een heel veel meer data, meer lagen, en slimmer weging. Het meest bekende voorbeeld is in staat om te herkennen hoe een hond eruit ziet vanuit een miljoen foto ‘ s van honden.

Gewoon oude machine learning hetzelfde kon doen image recognition taak, maar het zou langer duren, behoefte aan meer handmatige codering, en niet zo nauwkeurig, met name als de verscheidenheid van beelden toegenomen. Met de hulp van de huidige superkrachtige hardware, diep leren (voor een bepaalde aanpak om de machine te leren, onthouden), is veel beter op de baan.

Apple introduceert de Neurale Motor. Afbeelding: Apple

Om het op een andere manier, een machine learning systeem zou moeten worden verteld dat katten hebben snorharen om te herkennen of katten. Een diep leren systeem uit te werken dat katten hebben snorharen op zijn eigen.

Houd in gedachten dat een AI-deskundige zou kunnen schrijven een volume van boeken op de concepten die we zojuist hebben behandeld in een paar alinea ‘ s, dus we hebben het te vereenvoudigen, maar dat zijn de ideeën die u nodig hebt om te weten.

AI chips op smartphones

Zoals we al zeiden in het begin, in essentie, AI chips doet precies wat de GPU-chips doen, alleen voor kunstmatige intelligentie, in plaats van grafische afbeeldingen, met een aparte ruimte waar de berekeningen in het bijzonder belangrijk voor machine learning en diep leren kan worden uitgevoerd. Als met Gpu ‘ s en 3D-graphics, AI chips geven de CPU-tijd om zich te concentreren op andere taken, en vermindert accu trekken op hetzelfde moment. Ook dit betekent dat uw gegevens beter te beveiligen, omdat er minder van te worden gestuurd naar de cloud is voor de verwerking.

Wat betekent dit in de echte wereld? Het betekent beeldherkenning en verwerking zou een stuk sneller. Bijvoorbeeld, Huawei beweert dat de NPU kunt u de afbeelding erkenning op 2.000 foto ‘ s per seconde, waarvan het bedrijf claimt ook dat is 20 keer sneller dan het zou duren met een standaard CPU.

De Huawei Kirin 970 heeft een speciale AI-component. Afbeelding: Huawei

Meer specifiek, het kunnen uitvoeren van 1.92 teraflops, of een biljoen floating point operations per second, bij het werken met 16-bit floating point getallen. In tegenstelling tot gehele getallen of gehele getallen, getallen met drijvende komma—met decimale punten zijn van cruciaal belang voor de berekeningen uitgevoerd door het neurale netwerken die betrokken zijn met diep leren.

Apple noemt het AI-chip, een deel van de A11 Bionic chip, de Neurale Motor. Nogmaals, het is gewijd aan de machine learning en diep leren taken—het herkennen van je gezicht, het herkennen van je stem, de opname animojis, en het herkennen van wat je probeert te framen in de camera. Het kan omgaan met zo ‘ n 600 miljard bewerkingen per seconde, Apple beweert.

App-ontwikkelaars kunnen maken van deze door Kern ML, en een makkelijke plug-and-play manier van het opnemen van beeldherkenning en andere AI-algoritmen. Kern ML niet vereist dat de iPhone X uit te voeren, maar de Neurale Motor omgaat met dit soort taken sneller. Met de Huawei chip, de tijd die het ontlasten van al deze gegevens verwerken naar de cloud moeten sterk worden verminderd, theoretisch is het verbeteren van de prestaties en opnieuw het verminderen van de druk op de levensduur van de batterij.

AI chips, het herkennen van gezichten nu, en nog veel meer binnenkort. Afbeelding: Apple

En dat is wat deze chips zijn over: Omgaan met de specifieke vormen van de programmering van taken die machine learning, diep leren, en neurale netwerken zijn gebaseerd op de telefoon, sneller dan de CPU of GPU kan beheren. Wanneer Face ID werkt in een handomdraai, je hebt waarschijnlijk kreeg de Neurale Motor te danken.

Is dit de toekomst? Zal alle smartphone onvermijdelijk komen met speciale AI-chips in de toekomst? Als de rol van de kunstmatige intelligentie op onze toestellen groeit, het antwoord is waarschijnlijk ja. Qualcomm-chips kunnen al gebruik maken van specifieke onderdelen van de CPU voor specifieke AI taken en aparte AI chips is de volgende stap. Nu deze chips worden alleen gebruikt wordt voor een klein gedeelte van de taken, maar hun belang zal alleen maar groeien.

SHARE