Allt Tömma Din Smartphone Batteri och Hur man kan Stoppa Det

62
Bild: Gizmodo

Batteriets livslängd—arch-nemesis av alla smartphone-användare. Du har förmodligen redan insett att hetsätning sessioner på Netflix eller eftermiddagar på mobila Minecraft är inte särskilt snäll mot din återstående batteriladdning, men det finns fler drar på telefonens juice än du kanske tror. Här hittar du allt för att titta ut.

Ojämn signal

Om telefonen inte kan få ett bra lås på en cell nätverk eller Wi-Fi-nätverk, det har att jobba hårdare och drar mer batteri livet för att bibehålla en signal, så att du kan hålla kontakten. Detta är fallet med både områden med svag signal och överbelastade områden, såsom om det finns femton vänner och släktingar som försöker att komma på ditt hemnätverk.

Bortsett från att kanske flytta till en del av landet med bättre LTE-signal, eller kanske att starta upp alla andra utanför ditt hem Wi-Fi, det är inte en enorm mängd du kan göra åt detta. Det bästa alternativet är att sätta telefonen i flygplansläge när du vet att du kommer att få en ojämn signal. Det är inte en perfekt lösning, men oftast kan du fortfarande ansluta till Wi-Fi (förutsatt att det inte trångt med andra användare) så att du inte är helt avskurna.

Extrema temperaturer

Bild: Alex Cranz/Gizmodo

Litium-jon-batterier som inte gillar att bli för varm eller för kallt—en av anledningarna till varför en telefon som blir för varm när laddningen är ett red flag—så försök att hålla dina enheter från ett kallt fönster ledge eller ramarna för en sluten bil på en varm sommardag. I värsta fall kan din telefon kommer bara att stänga ner och sluta arbeta, för att inte tala minskar batteriets livslängd.

Medan effekterna av kalla temperaturer på batteriet bör endast vara tillfällig, regelbundet överhettning telefonen kan orsaka en permanent nedgång i batteriets prestanda. Eftersom kemikalier i telefonens batteri är känsliga för temperatur förändringar, det påverkar den energi som finns till telefonen, vilket innebär att du behöver ladda mer ofta.

Plats spårning

Så vet du om du någonsin använt Strava eller något liknande, plats spårning gör din telefon till att arbeta hårdare och drar mer batteri om detta. Den goda nyheten är att mobiltelefonerna blir allt bättre på att spåra GPS-mer effektivt, och Android-och iOS har både varit att förbättra det sätt som appar som är tillåtna att ping för en plats uppdatering i bakgrunden.

Trots dessa förbättringar, det är fortfarande ett problem, så att avaktivera plats spårning eller att begränsa antalet program som kan använda det är ett sätt att klösa tillbaka några batteritid. Bege dig till Inställningar, Security & location, Location och App-nivå behörighet på Android, eller Inställningar, Sekretess och Tjänster Plats på iOS för att göra ändringar på en app-med-app basis.

Upprepad laddning

Bild: Alex Cranz/Gizmodo

Detta är ett annat område där moderna telefoner är mycket bättre än telefoner från förr—när det var bäst att tömma en telefon så mycket som möjligt mellan laddningarna. Nu grunt utsläpp är bättre för långsiktig hälsa batteriet för att ladda det hela vägen till den högsta sedan låta det fullt ansvarsfrihet varje gång. Helst vill du att köra på en nivå med 40-80 procent batteriet så mycket som möjligt.

Det är naturligtvis inte riktigt praktisk om du inte är alltid inom räckhåll för ett eluttag och har tid att ständigt övervaka batteriet nivå på telefonen, men det är något att tänka på om du vill förlänga den tid du får med telefonen innan batteriet liv faller från en klippa. Och om du inte använder telefonen på ett tag, stänga av den på 50 procent.

Stora skärmar

Efter den effekt som förbrukas av miniatyriserade kommunikationsutrustning i telefonen, skärmen är den näst största hotet mot en frisk batteritid nivå—och som de visar få större, med mindre ramar och fler pixlar, de behöver mer ström för att köra. Om du kan byta ditt skärmen mer ofta, eller kontrollera telefonens mindre ofta, det gör skillnad.

Ingen tvekan om du har hört att ljusreglering telefonens ljusstyrka sparar på batteritiden, men besparingarna är större än du kanske inser, så ge det ett försök på din egen telefon. Du bör också minska den tid det tar för skärmen att stänga av. Alla dessa inställningar kan hanteras enligt Display eller Display & Ljusstyrka menyer i din telefon och appen inställningar.

Högt ljud

Bild: Sam Rutherford/Gizmodo

Detta är antingen kommer att vara självklart för dig eller något du aldrig ens övervägt att: Högre ljud drar mer ström från telefonens batteri, även om skillnaderna inte är vanligtvis stora, beroende på att dra av mobilens högtalare. Slå på mute-knappen eller investera i ett par hörlurar är ett annat sätt att förlänga telefonens batteritid.

Det är inte bara musik-appar som du behöver tänka på när det kommer till ljud—det är ljudet som går längs saker du titta på Netflix och YouTube, och alla de autoplaying videor som dyker upp på Facebook, Snapchat, Instagram. Över alla dina appar, ljuduppspelning är en av de viktigaste batteri-dränering användning typer som iOS ser ut för.

Appen använder

Slutligen, har du förmodligen inte behöver oss för att tala om för dig att dina program är att slå på batteriet så snart du öppnar dem. Du kan ta reda på vem de värsta skadegörarna är: öppna Batteri – menyn i Inställningar på antingen Android eller iOS för att se en lista. Om en viss app som verkligen sticker ut, kanske försöka räkna ut varför, eller se om det finns en uppdaterad version finns tillgänglig.

Som vi nämnde ovan, både för Android och iOS nu har mycket kompetent battery management verktyg, att begränsa vad tomgång apps kan göra i bakgrunden och blir ännu hårdare när batteriet nivåerna är låga. Du kan alltid få tillgång till dessa och aktivera dem manuellt om du behöver genom batteriet skärmar av de viktigaste Inställningar i appar.

SHARE