Hvordan til at Skifte Browsere, Uden at Miste Alt

90
Billede: Gizmodo

Imponeret over den nye spit og polske af Firefox Quantum? Eller er klar til at vende tilbage til den varme omfavnelse af Safari? Vi har nu bære så meget af vores digitale liv rundt med os i vores browsere, at et skift er ikke så ligetil—sådan sørg for at tage alt med dig, når du hoppe fra den ene til den anden.

Vi kommer til at arrangere denne vejledning ved navnet på den browser, du skifter til, men i stor udstrækning, du er begrænset af den browser, du skifte fra—nogle programmer gøre mere data til rådighed for eksport end andre.

Ved at skifte til Google Chrome

Billede: Screenshot

Åbne Chrome-Indstillinger-fanen, og klik på Importér bogmærker og indstillinger link, der er fremtrædende plads, og derefter kan du vælge, hvilken browser du flytter fra. Hatten af for Firefox, som giver dig mulighed for at overføre browsing-historik, bogmærker, gemte adgangskoder, søgemaskiner, og selv autofyld-data.

Hvis du er (endelig!) flytning over fra den knirkende Internet Explorer, så du kan flytte browsing-historik, bogmærker og adgangskoder. For så vidt som de nyere Microsoft Kant går om, at du kan overføre er bogmærker. Safari, som Microsoft Kant, der kun tillader bogmærker til at blive flyttet over.

Der er ingen mulighed for Opera-desværre—hvis du ønsker at bære dine bogmærker over, og det er alt, hvad du kan gøre, er du nødt til at vælge en Menu, Bogmærker, og Eksportere Bogmærker i første Opera, og vælg derefter Bogmærker HTML-Fil i vinduet import i Chrome.

Skift til Opera

Billede: Screenshot

Find Importér bogmærker og indstillinger – knappen under den Grundlæggende tekst under fanen Indstillinger. Igen, du får et valg af browsere, med Chrome og Firefox er den mest samarbejdsvillige. De giver dig mulighed for at overføre browsing-historik, bogmærker, adgangskoder, og endda gemt cookies.

Internet Explorer giver mulighed for de samme fire typer af data til at blive flyttet til din nye Opera browser, men Microsoft Kant og Safari begrænse dig til kun bogmærker. Vælg din browser fra drop-down menuen øverst, og vælg derefter dine data, og klik derefter på Importer for at bekræfte.

Skift til Microsoft Kant

Billede: Screenshot

Hvis Microsoft ‘ s seneste forsøg på en web-browser har fanget dit øje, du vil finde data overførsel indstillinger ved at åbne app-menuen og derefter vælge Indstillinger og Importer fra et andet browser. Du vil blive mødt med tre valgmuligheder, plus mulighed for at import eller eksport) bogmærker som en HTML-fil, hvis du har brug for.

Internet Explorer er den hyggeligste af de andre browsere, så bogmærker, browserhistorik, cookies, adgangskoder, form, data og indstillinger, der skal importeres til Kant—næsten alt derefter. Microsoft naturligvis ønsker at gøre overgangen så let som muligt.

For Chrome, at valg af krymper til bogmærker, browserhistorik, cookies, adgangskoder og indstillinger (ingen data), selvom du ikke kan vælge og vrage, og på Firefox kan du kun flytte over bogmærker. Hvis du skifter fra Opera, du har brug for at eksportere dine bogmærker som en HTML-fil, og importer dem derefter til Kant—det er alt, du kan flytte over.

At skifte til Firefox

Billede: Screenshot

Firefox Quantum har meget går for det og hvis du ønsker at flytte over alle dine webby ejendele til Mozillas browser, så er du nødt til at klikke på det nye Bibliotek – knappen på værktøjslinjen (det ligner en hylde med bøger), så Bogmærker og Vis Alle Bogmærker. På toppen af den nye dialogboks, skal du vælge Importer og Backup, og derefter Importere Data fra en Anden Browser.

Du kan derefter foretage din pick af browsere. Chrome tillader, cookies, historik, gemte adgangskoder og bogmærker til at blive flyttet over på den, som gør Internet Explorer og Microsoft Kant. Vi kunne faktisk ikke få adgangskoder og browseroversigten at bevæge sig på tværs fra Kanten, trods mulighed for at være der, så det er muligvis stadig et arbejde i gang…

Igen, Safari tillader kun bogmærker til at blive flyttet over, og i tilfælde af Opera, kan du kun flytte over bogmærker: du er nødt til manuelt at eksportere dem som vi har beskrevet ovenfor, før du vælger Importere Bogmærker fra et HTML – i Import-og Backup – menuen i Firefox.

Skifte til Safari

Billede: Screenshot

Hvis du er på vej tilbage til Safari på mac os, uanset årsagen, vil du finde den browser data import indstilling ved at gå til en Fil, Import Fra, og valg af Chrome eller Firefox fra listen. Begge muligheder lad dig bevæge sig over bogmærker og historik, men med Firefox kan du overføre gemte adgangskoder.

På samme Import Fra undermenuen er der et Bogmærker HTML-Fil mulighed, som du kan bruge til at importere bogmærker fra Opera eller anden browser (som Microsoft Kant på Windows). Disse importerede favoritter vises i deres egen “Importeret” mappen i din Safari-bogmærker.

Lukke hullerne

Billede: Screenshot

Hvis din nye browser-valg kan ikke indbygget overføre alle data fra din gamle browser, så dine muligheder er meget begrænsede side. Du kan vel bare nødt til at bide i det sure æble og lade din browserhistorik eller dine gemte adgangskoder bag, hvis de ikke er dækket af de muligheder, vi har nævnt ovenfor.

Du kan ikke få nogen udvidelser til webbrowseren til at lukke hullerne, for eksempel—selv når eksport værktøjer til rådighed, som denne historie eksportør for Chrome, du ikke udlæser data på en måde, som andre browsere kan derefter importere.

Der findes dog værktøjer, der kan hjælpe dig næste gang du springer fra een browser til en anden: Hvis du ønsker at fremtidssikre dine adgangskoder mod enhver browser skifter du måske ønsker at gøre det i de kommende år, skal du installere en dedikeret password manager som 1adgangskode, Keeper Sikkerhed, Dashlane, eller LastPass (vi har dækket disse værktøjer i dybden her).

Disse apps, arbejde på tværs af flere browsere og på flere platforme, så dine adgangskoder er gemt uafhængigt af din browser, og kan flytte med dig. De kan lide af Dashlane og LastPass kan gemme andre form-data for, ligesom adresser og information om betaling.

Endelig, hvis du går all-in med Google, kan du tage dine adgangskoder og browseroversigten med dig fra browser til browser, til en vis grad: Dine gemte adgangskoder er altid tilgængelig på https://passwords.google.com og din browsing historie er på https://myactivity.google.com/myactivity så længe, du var logget ind på Google, når du laver en søgning.

Disse web apps i Google ‘ s ikke vil integreres problemfrit i din browser, men de kan fungere som en midlertidig løsning, indtil din nye software, er at udfylde dine Webadresser og udfylde dine login-detaljer, som du har brug for det.

SHARE