Hvordan å Bytte Nettlesere Uten å Miste Alt

92
Bilde: Gizmodo

Imponerte med nye spytte og polske av Firefox Quantum? Eller er klar til å gå tilbake til den varme omfavnelsen av Safari? Vi har nå bærer så mye av våre digitale liv rundt med oss i våre lesere at det å slå er ikke alle som enkel—her er hvordan du kontrollerer at du tar alt med deg når du hoppe fra den ene til den andre.

Vi kommer til å arrangere denne håndboken ved navn nettleseren du bytter til, men til en stor grad, du er begrenset av den nettleseren du bytter fra—noen programmer som gjør mer data tilgjengelig for eksport enn andre.

Å bytte til Google Chrome

Bilde: Skjermdump

Åpne opp for Chrome-Innstillinger-fanen og klikker på Importer bokmerker og innstillinger – koblingen som er tydelig vises, og du kan da velge hvilken nettleser du flytter fra. Hats off til Firefox, som lar deg overføre surfing historie, bokmerker, lagrede passord, søkemotorer, og selv autofyll-data.

Hvis du er (endelig!) å flytte over fra knirkende Internet Explorer, og deretter kan du flytte surfing historie, bokmerker og passord. Så langt som de nyere Microsoft Kanten går om, er alt du kan overføre bokmerker. Safari, som Microsoft Kanten, bare lar bokmerker til å bli flyttet over.

Det er ingen mulighet for Opera-dessverre—hvis du ønsker å bære bokmerkene dine, og det er alt du kan gjøre, du trenger for å velge Meny, Bokmerker, og Eksportere Bokmerker i Opera først, og deretter velger du Bokmerker HTML-Fil i vinduet importer i Chrome.

Bytte til Opera

Bilde: Skjermdump

Finn Importer bokmerker og innstillinger – knappen under Grunnleggende overskriften på Innstillinger-fanen. Igjen, kan du få et valg av nettlesere, med Chrome og Firefox er den mest samarbeidsvillige. De tillater deg å overføre surfing historie, bokmerker, passord, og selv lagrede cookies.

Internett Explorer lar de samme fire typer data som skal flyttes til den nye Opera-nettleseren, men Microsoft Kanten og Safari begrense deg til bare bokmerker. Plukke din nettleser fra drop-down menyen øverst, og velg deretter din data, og klikk deretter på Importer for å bekrefte.

Bytte til Microsoft Kanten

Bilde: Skjermdump

Hvis Microsofts nyeste forsøk på en web browser har fanget øyet, vil du finne dataoverføring valg ved å åpne app-menyen og deretter velge Innstillinger og Import fra en annen nettleser. Du vil bli møtt med tre alternativer, pluss muligheten til å importere (eller eksport) bokmerker som en HTML-fil, hvis du trenger det.

Internet Explorer er den vennligste av andre nettlesere, slik at bokmerker, surfing historie, cookies, passord, form data og innstillinger til å bli importert inn fra Kant bare om alt. Microsoft åpenbart ønsker å gjøre overgangen så enkel som mulig.

For Chrome, som utvalget krymper til bokmerker, surfing historie, cookies, passord, samt innstillinger (ingen form data), selv om du ikke kan velge og vrake, og på Firefox kan du bare flytte over bokmerker. Hvis du bytter fra Opera, må du eksportere bokmerkene dine som en HTML-fil, og deretter importere dem til Kanten—er det alt du kan flytte over.

Bytte til Firefox

Bilde: Skjermdump

Firefox Quantum har mye å gå for det, og hvis du ønsker å flytte over alle dine webby eiendeler til mozillas nettleser må du klikke den nye Bibliotek – knappen på verktøylinjen (det ser ut som en hylle med bøker), så Bokmerker og Vis Alle Bokmerker. På toppen av den nye dialogboksen, velg Importer og Backup, og deretter Importere Data fra en Annen Nettleser.

Deretter kan du gjøre ditt valg av nettlesere. Chrome lar informasjonskapsler, nettleserloggen, lagrede passord og bokmerker til å bli flyttet over, så trenger Internet Explorer og Microsoft Kanten. Vi kunne ikke faktisk få passord og surfing historie å flytte over fra Kanten, tross for at muligheten er der, så det er muligens fortsatt et arbeid på gang…

Igjen, Safari tillater bare bokmerker til å bli flyttet over, og i tilfelle av Opera du at du kan bare gå over bokmerker: du trenger å manuelt eksportere dem som vi beskrev ovenfor, før du velger Importer Bokmerker fra HTML – i Import-og Backup – menyen i Firefox.

Bytte til Safari

Bilde: Skjermdump

Hvis du er på vei tilbake til Safari på macOS, uansett årsak, vil du finne nettleseren data import alternativet ved å gå til Fil, Importer Fra, og velge Chrome eller Firefox fra listen. Begge alternativene lar deg flytte over bokmerker og surfing historie, men med Firefox kan du overføre lagrede passord også.

På samme Import Fra undermenyen det er et Bokmerker HTML-Fil alternativet, som du kan bruke til å importere bokmerker fra Opera eller noen annen nettleser (for eksempel Microsoft Kanten på Windows). Disse importerte favorittene vises i et eget “Importert” – mappen i dine Safari-bokmerker.

Plugging av hull

Bilde: Skjermdump

Hvis den nye nettleseren av valget kan ikke problemfritt å overføre alle data fra den gamle nettleseren, så er ditt valg er veldig mye på den begrensede side. Du kan vel bare å bite i kule og la dine surfing historie eller dine lagret bak passord, hvis de ikke er dekket i de valg vi har nevnt ovenfor.

Du kan ikke få noen utvidelser for å tette hullene, for eksempel—selv når eksportere verktøy som er tilgjengelig, som denne historien eksportør for Chrome, kan du ikke gi ut data på en måte som andre nettlesere deretter kan importere.

Men det finnes verktøy som kan hjelpe deg neste gang du kausjon fra en nettleser til en annen: Hvis du ønsker å future-proof ditt passord mot en hvilken som helst nettleser bytter du ønsker kanskje å gjøre i årene fremover, installere et eget passord manager som 1Password, Keeper Sikkerhet, Dashlane, eller LastPass (vi har dekket disse verktøyene mer i dybden på det her).

Disse programmene fungerer på tvers av flere nettlesere og flere plattformer, slik at passordene er lagret uavhengig av nettleseren, og kan flytte med deg. Slike Dashlane og LastPass kan lagre annen form for data som for eksempel adresser og betalingsinformasjon.

Til slutt, hvis du går all-in med Google, kan du ta med ditt passord og surfing historie med deg fra nettleser til nettleser, til en viss grad: lagrede passord er alltid tilgjengelig på https://passwords.google.com og dine surfing historie er på https://myactivity.google.com/myactivity så lenge du var logget inn på Google når du gjør det du søker.

Disse web apps på Google vil ikke integreres sømløst inn i din nye nettleser, men de kan fungere som en midlertidig inntil ny programvare er ferdig med din Nettadresser og fylle ut brukernavn og passord som du trenger det til.

SHARE