Hur man byter Webbläsare Utan att Förlora Allt

61
Bild: Gizmodo

Imponerad av den nya spotta och polska av Quantum Firefox? Eller är redo att återgå till den varma omfamning av Safari? Vi utför nu så mycket av våra digitala liv runt med oss i våra webbläsare att byta är inte så enkelt—så här gör du för att se till att du tar allt med dig när du hoppar från det ena till det andra.

Vi kommer att ordna denna guide med namnet på den webbläsare du byta till, men i stor utsträckning, du är begränsad av den webbläsare du byter från—vissa program göra mer data tillgängliga för export än andra.

Att byta till Google Chrome

Bild: Skärmdump

Öppna Chrome fliken settings (Inställningar) och klicka på Importera bokmärken och inställningar länk som tydligt visas, och du kan sedan välja vilken webbläsare du flyttar från. Hatten av för Firefox, som låter dig överföra historik, bokmärken, sparade lösenord, sökmotorer, och även för autofyll data.

Om du är (äntligen!) att flytta över från den knarrande Internet Explorer, kan du flytta historik, bokmärken och lösenord. Så långt som de nyare Microsoft Kanten går om, allt du kan överföra är bokmärken. Safari, som Microsoft Kanten, bara gör bokmärken för att flyttas över.

Det finns inget alternativ för Opera tyvärr—om du vill bära dina bokmärken, och det är allt du kan göra, du behöver för att välja Meny, Bokmärken, och Exportera Bokmärken i Opera först och sedan väljer du Bokmärken HTML-Fil i import-fönster i Chrome.

Att byta till Opera

Bild: Skärmdump

Hitta Importera bokmärken och inställningar – knappen under den Grundläggande rubrik på fliken Inställningar. Igen, du får ett val av webbläsare, Chrome och Firefox är den mest samarbetsvilliga. De tillåter dig att överföra historik, bokmärken, lösenord och även lagrade cookies.

Internet Explorer gör samma fyra typer av data för att flyttas till din nya webbläsaren Opera, men Microsoft Kanten och Safari begränsa dig till bara bokmärken. Välj din webbläsare från drop-down menyn högst upp, välj sedan din data, och klicka sedan på Importera för att bekräfta.

Växla till Microsoft Kanten

Bild: Skärmdump

Om Microsofts senaste försök till en webbläsare som har fångat ditt öga, du hittar den överföring av data val genom att öppna app-menyn och därefter välja Inställningar och Import från en annan webbläsare. Du kommer att vara uppfyllda med tre alternativ, plus möjlighet till import eller export) bokmärken som en HTML-fil, om du behöver.

Internet Explorer är den vänligaste av andra webbläsare, vilket gör bokmärken, webbhistorik, cookies, lösenord, form-data och inställningar för att importeras till Kanten—bara om allt då. Microsoft vill naturligtvis att göra övergången så enkel som möjligt.

För Krom, att urvalet krymper till bokmärken, webbhistorik, cookies, lösenord och inställningar (ingen data form), men du kan inte välja och vraka, och på Firefox kan du bara flytta över bokmärken. Om du byter från Opera, du behöver för att exportera din bokmärken som en HTML-fil och sedan importera dem till Kanten—det är allt du kan flytta över.

Att byta till Firefox

Bild: Skärmdump

Quantum Firefox har mycket att gå för det och om du vill flytta över alla dina webby ägodelar till Mozillas webbläsare måste du klicka på den nya Bibliotek – knappen på verktygsfältet (det ser ut som en hylla med böcker), då Bokmärken och Visa Alla Bokmärken. På toppen av den nya dialogrutan, väljer Importera och Säkerhetskopiera, och sedan Importera Data från en Annan Webbläsare.

Du kan sedan göra ditt val av webbläsare. Chrome tillåter cookies, webbläsarhistorik, sparade lösenord och bokmärken för att flyttas över, som gör Internet Explorer och Microsoft Kanten. Vi kunde faktiskt inte få lösenord och webbläsarhistoriken att flytta över från Kanten, trots möjligheten att vara där, så det är möjligen fortfarande ett arbete pågår…

Igen, Safari endast tillåter bokmärken för att flyttas över, och i fall av Opera dig kan du bara flytta över bokmärken: du behöver för att manuellt exportera dem som vi beskrev ovan, innan du väljer Importera Bokmärken från HTML – i de Import-och Backup – menyn i Firefox.

Att byta till Safari

Bild: Skärmdump

Om du är på väg tillbaka till Safari på mac os om du för någon anledning, kommer du att hitta webbläsaren importera data alternativet genom att gå till Arkiv, Importera Från, och välja Chrome eller Firefox från listan. Båda alternativen låter dig flytta över bokmärken och historik, men med Firefox kan du överföra sparade lösenord.

På samma Import Från undermenyn det är en Bokmärken HTML-Fil alternativ som du kan använda för att importera bokmärken från Opera eller någon annan webbläsare (till exempel Microsoft Kanten på Windows). Dessa importerade favoriter visas i deras eget “Importerat” – mappen i din Safari bokmärken.

Att fylla i luckorna

Bild: Skärmdump

Om din nya webbläsare val kan inte direkt överföra alla data från din gamla webbläsare, sedan ditt val är mycket begränsade sida. Du kan väl bara att bita i det sura äpplet och lämna din webbhistorik eller de sparade lösenorden bakom, om de inte omfattas i de alternativ som vi har nämnt ovan.

Du kan inte få någon webbläsare för att fylla luckorna, till exempel—även när export verktyg finns tillgängliga, som denna historia exportör för Chrome, du är inte utskrift av data på ett sätt som andra webbläsare kan sedan importera.

Men det finns verktyg som kan hjälpa dig nästa gång du hoppar från en webbläsare till en annan: Om du vill framtidssäkra ditt lösenord mot alla webbläsare byter du kanske vill göra i framtiden att installera en särskild password manager som 1Password, Keeper Säkerhet, Dashlane, eller LastPass (vi har täckt dessa verktyg i en mer ingående här).

Dessa appar fungerar i flera webbläsare och på olika plattformar, så att ditt lösenord ska sparas oberoende av din webbläsare, och du kan flytta med dig. Gillar Dashlane och LastPass kan lagra andra data form också, som adresser och information om betalning.

Slutligen, om du går all-in med Google, kan du ta ditt lösenord och webbläsarhistoriken med dig från webbläsare till webbläsare, till viss del: Dina sparade lösenord finns alltid tillgängliga vid https://passwords.google.com och din webbhistorik är på https://myactivity.google.com/myactivity så länge som du var inloggad på Google när man gör en sökning.

Dessa web apps Google kommer inte att integreras sömlöst i din nya webbläsare, men de kan fungera som en övergångslösning tills din nya programvara är att fylla i dina Webbadresser och fylla i dina inloggningsuppgifter som du behöver det.

SHARE