4 Eenvoudige Regels voor het Geven van Uw Nieuwe Gadget een Lange Levensduur

52
Beeld: Alex Cranz/Gizmodo

Als je net hebt neergezet honderden dollars in ruil voor een gepolijste nieuwe gadget, dan wil je dat geld om zo ver gaan als mogelijk is—dat betekent dat uw toestel naar keuze geniet van een lang en gezond bestaan voordat het hoofd af voor recycling vele jaren langs de lijn.

Als je de vier onderstaande regels moet u een betere kans hebben op het zien van uw dure gadget iets langer duren.

1) laat je niet afschrikken updates

Afbeelding: Screenshot

Met enkele uitzonderingen—meer op mensen die in een moment moet je absoluut installeren van updates zodra ze de pijp, zelfs als je een hekel wijzigen in ieder ander gebied van je leven. Software-updates voor desktop en mobiele platformen, plus individuele app-updates, een host van bug fixes, verbeteringen in de stabiliteit en optimalisaties, alsmede het voortdurend verbeteren van de beveiliging van je apparaten.

In feite is het nu heel moeilijk om te voorkomen dat het bijwerken van uw laptop, telefoon of zelfs uw TV, probeer echter niet uit te houden, ongeacht de reden. Voor apparaten die minder frequent updates—als uw router—het uitvoeren van een regelmatige check op de website van de fabrikant om te zien of alle patches en nieuwere versies beschikbaar zijn. De instructies voor het toepassen van een update moet gemakkelijk te vinden zijn uit dezelfde bron.

Het enige scenario waar je misschien niet wilt bijwerken van je spullen of heb je een telefoon die ouder zijn dan drie jaar—in dit geval het extra gewicht van de nieuwste software kunnen verslechteren dan verbeteren uw ervaring. Als uw telefoon is recht op de limiet, leeftijd-wise, voor de kwalificatie voor een nieuwe update, wachten en zien of fouten of vertragingen gerapporteerd voordat u verder gaat en installeren van de nieuwste versie.

2) Ga gemakkelijk op de batterij

Afbeelding: Screenshot

Als uw gadget heeft een interne batterij is dit vaak een van de eerste onderdelen in te gaan, of op zijn minst beginnen met het uitvoeren van onregelmatig, als het apparaat ouder wordt. Maar door het veranderen van sommige van uw opladen gewoonten, je zou in staat zijn om uw hardware blijvend een beetje langer voordat de levensduur van de batterij begint te vallen van een klif die periode met oudere apparaten waar je bent bijna constant opladen.

Een snelle zoekactie op het web kan zetten een aantal tips speciaal voor uw apparaat, maar bepaalde richtlijnen zijn van toepassing op elke vorm van gadget. Voorkom blootstelling aan koude of warme temperaturen als je kunt, en als u merkt dat het apparaat wordt heet, laat de tijd voor een afkoelingsperiode—oververhitting kan snel verminderen de hoeveelheid tijd die een accu gaat om bruikbaar te zijn.

De meeste fabrikanten en experts raden aan korte en ondiepe laden in plaats van een apparaat aangesloten constant (‘s nachts bijvoorbeeld) of het laten uitlekken van alle de weg naar beneden. Als je gaat worden het opslaan van uw apparaat voor een langere periode van tijd zonder het te gebruiken, laat de batterij afvoer naar ongeveer 50 procent voor het uitschakelen.

3) ruimte te Besparen maar u kunt

Afbeelding: Screenshot

Een tekort aan ruimte op een laptop harde schijf of een telefoon in de interne opslag kan leiden tot een hele reeks van problemen met de software worstelt om te weten te plaatsen voor het opslaan van nieuwe gegevens en het heeft te houden ruilen van bestanden om uw apparaat te verplaatsen. Meteen vanaf het begin met je nieuwe gadget, na te denken over hoe je gaat om te stoppen met de opslag ruimte van het lopen.

Cloud apps kan een grote hulp zijn hier—OneDrive op Windows, iCloud op macOS en iOS, Google Drive, picasa, Dropbox, enzovoort. Al deze diensten nu ook opties voor het opslaan van bestanden alleen in de cloud en alleen het downloaden van lokale kopieën als het nodig is, maar om veilig te zijn moet je gescheiden houden kopieën van uw belangrijkste bestanden ergens anders (op een externe harde schijf, bijvoorbeeld).

De grote Os ‘ en nu hebben alle ruimte-en tijdbesparende tools ingebouwd in hen. Open in Windows-Instellingen en kies vervolgens Systeem, dan is Opslagen activeer vervolgens de Opslag zin; op macOS, open het Apple-menu en kies ‘Over Deze Mac, dan is Opslag, vervolgens Beheren; op Android, kies je de Opslag dan ruimte Vrij te maken in de Instellingen; en op iOS, kies je Apple-ID van de Instellingen van de app dan iCloud en het Beheer van de Storage.

4) Houd het schoon en beschermd

Afbeelding: Apple

Als je nog nooit hebt gezien schoonmaken van uw gadgets voor, dan een snelle swipe op je mouw, nu is het tijd om te beginnen: het Houden van vuil en vet van uw apparaten kunnen meer effectief te zijn dan je zou denken om ervoor te zorgen dat ze een lang en gezond leven.

Dit geldt met name voor de grotere apparaten, zoals laptops, met al die open grills en poorten. Vaak met een pluisvrije doek, alcohol of gedestilleerd water (gebruik geen kraanwater), en perslucht zijn alle tools die u nodig hebt om uw gadget een beetje spuug en pools. U vindt uw gear is prettiger in gebruik en een langere levensduur als je de tijd neemt dit regelmatig te doen.

Tot slot, een zorgvuldig gekozen koffer of tas kan het verschil betekenen tussen gadget leven en dood in het geval van een val of een vloeistof gemorst. Met zo vele opties beschikbaar voor laptops, tablets en telefoons, en op zo veel verschillende prijspunten, je hebt geen excuus voor het niet geven van uw nieuwe gadget van een beetje extra bescherming, wordt ten minste wanneer u het uit het huis.

SHARE