4 Enkle Regler for at Give Din Nye Gadget en Lang Levetid

53
Billede: Alex Cranz/Gizmodo

Hvis du har bare sat ned hundredvis af dollars i bytte for en poleret nye gadget, end du ønsker, at penge til at gå så langt som muligt—hvilket betyder, at sørge for, at din enhed valg har en lang og sund eksistens, før det hoveder fra til genanvendelse mange år ned linjen.

Hvis du følger de fire regler nedenfor, bør du have en bedre chance for at se din pebret gadget vare lidt længere.

1) du skal ikke udskyde opdateringer

Billede: Screenshot

Med nogle undtagelser—mere om dem i et øjeblik—du bør absolut installere opdateringer, så snart de kommer ned i røret, selv hvis du hader at ændre på alle andre områder af dit liv. Software opdateringer til desktop og mobile platforme, plus enkelte app-opdateringer, der omfatter et væld af fejlrettelser, forbedringer af stabiliteten, og optimeringer, samt hele tiden på at forbedre sikkerheden af dine enheder.

I virkeligheden er det nu meget svært at undgå at opdatere din bærbare computer eller telefon, eller endda dit TV, men ikke forsøge at holde ud, uanset grunden. For de enheder, der har mindre hyppige opdateringer—som din router kører en regelmæssig check på producentens hjemmeside for at se, om eventuelle rettelser og nyere versioner er tilgængelige. Instruktionerne for anvendelse af en opdatering skal være let at finde fra den samme kilde.

Det eneste scenario, hvor du måske ikke ønsker at opdatere dine gear, er hvis du har en telefon, der er ældre end tre år—i dette tilfælde er den ekstra vægt af den nyeste software kan forringe snarere end at forbedre din oplevelse. Hvis din telefon er lige på grænsen, alder-klog, for at kvalificere sig til en ny opdatering, skal du vente og se, om eventuelle fejl eller forsinkelser med at få rapporteret, før du går videre og installere den seneste version.

2) Gå let på opladning

Billede: Screenshot

Hvis din gadget har et internt batteri, dette vil ofte være et af de første komponenter til at gå, eller i det mindste begynde at udføre skævt, da enheden bliver ældre. Men ved at ændre nogle af dine opladning vaner, du måske være i stand til at få din hardware, der varer en lille smule længere, før batteriet liv begynder at falde af en klippe af denne periode af tid med ældre enheder, hvor du er næsten konstant opladning dem.

En hurtig søgning på nettet kan slå op nogle tips specielt til din enhed, men visse retningslinjer, som gælder på tværs af enhver form for gadget. Undgå at udsætte det til særligt kolde eller varme temperaturer, når du kan, og hvis du bemærker, at enheden bliver varm, bliver tid til en cooling off periode—overophedning kan hurtigt mindske mængden af tid, som et batteri, vil være nyttigt for.

De fleste producenter og eksperter anbefaler, kort og overfladisk opladning i stedet for at holde en enhed tilsluttet konstant (natten over, for eksempel) eller lade det dryppe hele vejen ned. Hvis du vil være opbevaring af din enhed i en længere periode af tid uden at bruge det, så lad batteriet afløb til omkring 50 procent, før du slår den fra.

3) Spar plads, men du kan

Billede: Screenshot

Mangel af plads på en bærbar computer ‘ s harddisk eller et telefonens interne lager kan forårsage en lang række problemer, som den software, der kæmper for at finde steder at gemme nye data og har til at holde bytte rundt på filerne for at holde din enhed bevæger sig. Lige fra start med din nye gadget, så tænk over, hvordan du vil til at stoppe lagerplads fra at køre ud.

Cloud apps kan være en stor hjælp her—OneDrive på Windows, iCloud på mac os og iOS, Google Drev, Google Billeder, Dropbox, og så videre. Alle disse tjenester omfatter nu muligheder for lagring af filer udelukkende i skyen, og kun hente en lokal kopi, når det er nødvendigt, men for at være sikker bør du holde separate kopier af dine mest vigtige filer et andet sted (på en ekstern harddisk, for eksempel).

De store Styresystemer nu har alle pladsbesparende værktøjer, der er indbygget i dem også. På Windows, åbn Indstillinger, og vælg derefter System, så Opbevaring, og derefter aktivere Opbevaring følelse; på macOS, åbn Apple-menuen og vælge Om Denne Mac, så Opbevaring, og derefter Styre; på Android, skal du vælge Opbevaring derefter frigøre plads fra Indstillinger; og på iOS, vælge din Apple ID fra appen Indstillinger og derefter iCloud og Administrere Storage.

4) Holde den ren og beskyttet

Billede: Apple

Hvis du har brug for rengøring af dine gadgets før, ud over en hurtig stryg på dit ærme, nu er det tid til at begynde at Holde skidt og snavs ud af dine enheder kan være mere effektiv end du måske tror ved at sikre, at de har et langt og sundt liv.

Dette er især sandt i større enheder som bærbare computere, med alle de åbne grill og havne. Ofte en blød, fnugfri klud, alkohol eller destilleret vand (brug ikke vand fra hanen), og en dåse komprimeret luft er alle de værktøjer, du behøver for at give din gadget en smule spyt og polsk. Du kan finde dit gear er mere behagelig at bruge, samt længere levetid, hvis du tager tid til at gøre dette regelmæssigt.

Endelig er der en nøje udvalgt etui eller taske, kan betyde forskellen mellem gadget liv og død i tilfælde af et fald eller en flydende spild. Med så mange valgmuligheder til rådighed for bærbare computere, tablets og telefoner, og på så mange forskellige prisklasser, så du har ingen undskyldning for ikke at give din nye gadget lidt ekstra beskyttelse, i det mindste, når du tager det ud af huset.

SHARE