4 Enkle Regler for å Gi Din Nye Gadget et Langt Liv

41
Bilde: Alex Cranz/Gizmodo

Hvis du akkurat har lagt ned hundrevis av dollar i bytte for en polert ny gadget, enn du ønsker at pengene skal gå så langt som mulig—noe som betyr at du kan lage din enhet av valget har et langt og sunt eksistens før den hodene av for resirkulering mange år ned linjen.

Hvis du følger de fire reglene nedenfor, bør du ha en bedre sjanse til å se din kostbar gadget til å vare litt lenger.

1) ikke satt av oppdateringer

Bilde: Skjermdump

Med noen unntak—mer på dem i et øyeblikk—du bør absolutt installere oppdateringer så snart de kommer ned i røret, selv om du hater endring i ethvert annet område av ditt liv. Oppdateringer av programvare for stasjonære og mobile plattformer, pluss individuell app oppdateringer, inkluderer en rekke feilrettinger og stabilitet forbedringer og optimaliseringer, samt stadig bedre sikkerheten for enheten.

Faktisk er det nå svært vanskelig å unngå å oppdatere den bærbare datamaskinen eller telefonen eller TV-en, men ikke prøv å hold ut for uansett grunn. For de enheter som har mindre hyppige oppdateringer—som ruteren—kjør en vanlig sjekk på produsentens webområde for å se om noen oppdateringer og nye versjoner er tilgjengelige. Instruksjonene for å søke en oppdatering bør være lett å finne fra den samme kilden.

Det eneste scenariet der du kanskje ikke ønsker å oppdatere utstyret er hvis du har en telefon som er eldre enn tre år—i dette tilfellet den ekstra vekten av den nyeste programvaren kan redusere snarere enn å forbedre din opplevelse. Hvis telefonen din er helt på grensen, alder-messig, for å kvalifisere seg for en ny oppdatering, vente og se om eventuelle feil eller forsinkelser få rapportert før du går videre og installere den nyeste versjonen.

2) Gå lett på lading

Bilde: Skjermdump

Hvis din gadget har et innebygd batteri dette vil ofte være en av de første komponentene til å gå, eller i det minste begynne å utføre uberegnelig, som enheten blir eldre. Men ved å endre noen av dine lading vaner, du kan være i stand til å få din maskinvare som varer litt lenger, før levetiden til batteriet begynner å falle av en klippe, som tid med eldre enheter hvor du er nesten konstant lading dem.

En rask internett-søk kan slå opp noen tips som er spesielt for enheten din, men visse retningslinjer som gjelder på tvers av alle slags gadget. Unngå å utsette det for spesielt kalde eller varme temperaturer når du kan, og hvis du legger merke til enheten blir for varm, la tid for en avkjølingsperiode—overoppheting kan raskt minske mengden av tid som et batteri er kommer til å være nyttig for.

De fleste produsenter og eksperter anbefaler korte og overfladiske lading snarere enn å holde en enhet som er koblet på hele tiden (over natten, for eksempel) eller la det renne hele veien ned. Hvis du kommer til å oppbevare enheten for en lengre periode uten å bruke det, la batteriet tappes til om lag 50 prosent før du slår den av.

3) Spare plass, men du kan

Bilde: Skjermdump

En mangel på rommet på en bærbar pc ‘ s harddisk eller en telefonens interne lagring kan føre til en hel rekke problemer som programvaren sliter med å finne steder å lagre nye data, og har for å holde bytte filer rundt for å holde enheten i bevegelse. Helt fra starten av med din nye gadget, tenk på hvordan du kommer til å stoppe lagringsplass fra å kjøre ut.

Cloud apps kan være en stor hjelp her—OneDrive på Windows, iCloud på mac os og iOS, Google Drive, Google Bilder, Dropbox, og så videre. Alle disse tjenestene nå inkluderer alternativer for lagring av filer utelukkende i skyen og bare laste ned lokale kopier når det er nødvendig, men for å være sikker bør du holde egne kopier av dine viktigste filer til et annet sted (på en ekstern harddisk, for eksempel).

Den store Operativsystemer nå har alle plassbesparende verktøy innebygd i dem også. På Windows, åpner du Innstillinger og deretter velge System, trykk deretter Lagring, deretter aktivere Lagring forstand; på macOS, åpne Apple-menyen og velge Om Denne maskinen, og deretter Lagring, deretter Administrere; på Android, velg Lagringsplass deretter frigjøre plass fra Innstillinger, og på iOS, velg din Apple-ID fra appen Innstillinger og deretter iCloud og Administrere Lagringsplass.

4) Hold det rent og beskyttet

Bilde: Apple

Hvis du har aldri vurdert rengjøring gadgets før, utover en rask sveip på ermet, nå er det på tide å begynne: å Holde smuss og skitt ut av enhetene dine kan være mer effektivt enn du kanskje tror ved å sikre at de har et langt og sunt liv.

Dette er spesielt sant for større enheter som bærbare datamaskiner, med alle de åpne griller og porter. Ofte en lofri klut, alkohol eller destillert vann (ikke bruk vann fra springen), og en kan av komprimert luft er alle verktøyene du trenger for å gi din gadget litt av spytt og polsk. Du vil finne at utstyret ditt er mer behagelige å bruke, så vel som varer lenger hvis du tar deg tid til å gjøre dette regelmessig.

Til slutt, en nøye utvalgt sak eller veske, kan bety forskjellen mellom gadget liv og død i tilfelle av et fall eller en flytende søl. Med så mange valg tilgjengelig for bærbare pc-er, nettbrett og telefoner, og på så mange forskjellige pris-poeng, har du ingen unnskyldning for ikke å gi den nye gadget en liten bit av ekstra beskyttelse, i hvert fall når du tar den ut av huset.

SHARE