De 7 Instellingen te Wijzigen zodra U hebt Ingesteld in Uw Nieuwe Telefoon

56
Ga naar de Instellingen-app. (Afbeelding: Gizmodo)

Van harte gefeliciteerd! Heb je zelf een glanzende nieuwe smartphone, dan heb je een weg door de eerste installatie en log-in proces, en je bent klaar om te beginnen met het in alle ernst. Voordat u begint Snapchatting en WhatsApping al, check out enkele van de standaard instellingen van Android en iOS voor u van toepassing is—omdat ze misschien niet precies wat je wilt.

1) Zetten een aantal security

Houd ongewenste bezoekers buiten. (Afbeelding: Screenshot)

Welke vorm van lock bescherming van het scherm van uw telefoon aanbiedingen—Face ID, het scannen van vingerafdrukken, en dus op—zorg ervoor dat deze correct is ingesteld en goed werkt, voordat je het huis verlaat. Het is een essentiële barrière tussen iemand die misschien pick-up van uw telefoon en al je sociale media, banking en e-mail accounts.

Maak je geen zorgen als je met een telefoon die niet een soort van fancy lock screen mechanisme, want een traditionele PIN-code is net zo veilig als iets anders. Op Android -, hoofd Beveiliging & locatie dan het Scherm vergrendelen van Instellingen; op iOS, je nodig hebt om de Instellingen te openen en tik vervolgens op Contact-ID en Wachtwoord of Face ID & Wachtwoord.

2) sluit uw telefoon naar beneden

Zet je telefoon om te slapen zo spoedig mogelijk. (Afbeelding: Screenshot)

Spreken van veiligheid—die we waren, alleen dan—is het een goed idee om te bellen over het scherm omlaag time-out, zodat uw telefoon wordt vergrendeld zodra hij detecteert dat je niet iets te doen met het (als je je in een film of andere video staat, kan deze instelling wordt uitgeschakeld, zodat je bekijken is niet onderbroken).

Op Android, kiest u het Display, vervolgens Geavanceerd, dan Slapen in de Instellingen voor het instellen van de vertraging. Op iOS, het onder het Display En de Helderheid en Auto-Lock in Instellingen. Terwijl je in die menu ‘ s, wilt u misschien ook lager de helderheid van het scherm van de standaard, als uw batterij niveaus zullen u dankbaar zijn.

3) Beslissen wat u doet met uw foto ‘ s

Sorteer je foto ‘ s uit voordat u begint met het nemen van hen. (Afbeelding: Screenshot)

Al te vaak wachten we tot we hebben zes maanden van foto ‘ s voor het verkrijgen van een goede back-up georganiseerd systeem voor onze kostbare beelden; een veel beter idee is om deze gesorteerd, betaald opslag en alle, voor het doen van een breuk.

Gelukkig, de geïntegreerde opties in zowel Android en iOS zijn nu veel makkelijker te begrijpen en te bedienen dan dat ze gebruikt worden, maar je moet nog steeds om te controleren of ze aan het werken bent en het instellen van de manier waarop u dat wilt.

Google Foto ‘s is beschikbaar voor zowel Android en iOS, en wordt het opslaan van een ongelimiteerd aantal foto’ s en video ‘ s als je het niet erg dat ze worden aangepast tot een maximum van 16 megapixels en 1080p respectievelijk. Als alternatief kunt u alles opbergen van volledige grootte en betalen voor cloud-opslag ($1.99 per maand en hoger). Pick Google als je niet wilt betalen, of dat u wilt dat de service die het beste werkt op meerdere platformen.

Apple Foto ‘ s is, zoals je wel kan vermoeden, alleen beschikbaar als een geïntegreerd onderdeel van iOS (macOS). Het doet een fantastisch werk van het synchroniseren van foto ‘ s naar de cloud en uw andere Apple-apparaten, maar Als je verder gaat dan je 5GB cloud opslag te beperken, moet u ten minste $0.99 per maand. Kies Apple-dienst als u wilt de een die het beste werkt met Apple kit, en je zeker weet dat je niet in de verleiding om ooit te verhuizen naar een Android-telefoon.

4) Verander de manier waarop uw telefoon kunt u volgen

Uw telefoon wil uw locatie. (Afbeelding: Screenshot)

U kan perfect gelukkig is met uw telefoon nummer van je bewegingen, zodat kan het aanbevelen van nieuwe plaatsen, afhankelijk van waar je al bent geweest, of zo u kunt uw locatie delen met uw vrienden wanneer je probeert te rendez-vous in het centrum van de stad.

Als dat niet echt goed met u—of wilt u gewoon om vertrouwd te raken met uw telefoon privacy-optie—hoofd Beveiliging & locatie dan de Locatie in de Android Instellingen of Privacy en Locatie Diensten in de iOS-Instellingen.

U kunt schakelen locatie-tracking uitschakelen en leven met de gevolgen (als geen turn-by-turn aanwijzingen in de auto), of het uitschakelen van het bijhouden van een app-voor-app basis. Als u meer apps toevoegen aan uw nieuwe telefoon, hebben ze specifiek te verzoeken om toestemming tot het gebruik van de locatie van uw telefoon voor enig doel.

5) het Instellen van uw snelkoppelingen

Controle van het Control Center. (Afbeelding: Screenshot)

Zowel Android (via de Snelle Instellingen venster) en iOS (via het Control Center) geeft je toegang tot een scala van instellingen snelkoppelingen voor eenvoudige toegang. Op Android -, veeg je met twee vingers omlaag vanaf de bovenkant; op iOS, je veegt u omhoog vanaf de onderkant met een vinger (of veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek op een iPhone-X).

U kunt configureren dat deze beide vensters om naar de snelkoppelingen die u wilt—voor Android, die u nodig hebt om het deelvenster te openen, tikt u op het Bewerken (potlood) pictogram en sleep rond de sneltoetsen als dat nodig is. Op iOS, Instellingen, ga dan naar het Control Center en kies Aanpassen Besturingselementen om uw keuze te maken.

6) een beroep doen op uw apparaat overal

Vriendelijk met Google Assistent Siri. (Afbeelding: Screenshot)

Uw Android-of iOS telefoon gaat, komt met een digital assistant app ingebouwd, maar het zal niet noodzakelijk worden geconfigureerd voor het beantwoorden van elke vraag wanneer je voor het eerst gaat gebruiken. Als u wilt in staat zijn om te roepen “hey Siri” of “OK ” Google”, zelfs wanneer uw telefoon is vergrendeld, moet u ervoor zorgen dat deze is ingeschakeld in de instellingen.

Op telefoons door Google ‘ s OS, je eigenlijk nodig hebt om het openstellen van de Google-app en tik vervolgens op de Menu – toets (drie horizontale lijnen), dan halen Stem en ‘OK ‘ Google’ – detectie (indien de optie niet wordt weergegeven, is niet beschikbaar op uw telefoon). Op iPhones, open Instellingen, tik op Siri En Zoeken, en schakelen tussen het Luisteren naar “Hey Siri” – schakelaar Op.

7) Zorg ervoor dat je kunt vinden (en herstellen) van uw telefoon

Volg het spoor van uw telefoon vanaf elke locatie. (Afbeelding: Screenshot)

In deze hyper-connected dagen waarin wij leven, je wilt niet te worden zonder de telefoon te lang—en als het wordt gejat, je wilt hebben een manier van het wissen van uw laptop. Om dit in te stellen, ga naar Beveiliging & locatie en Vind Mijn Toestel in de Android Instellingen, of tik op uw Apple-ID naam, dan is uw iPhone, dan is het inschakelen van Zoek Mijn iPhone in de iOS-Instellingen.

De tools die door zowel Google en Apple werken in een zeer vergelijkbare manier. U kunt bijhouden van de locatie van uw apparaat op een kaart in een web browser (klik hier voor Android en hier voor iOS), voor de telefoon ring (in het geval dat het verloren achter de bank), en vergrendelen of deze op afstand wissen als het gestolen of verloren zijn.

Als u om uw apparaat te wissen, je gaat te willen om een back-up beschikbaar is, en ook dit is iets wat je moet zorg van zodra u hebt uw apparaat up-and-running. In de Android Instellingen, ga naar Systeem dan Back-up, en in de iOS-Instellingen, tik op uw Apple-ID en tik vervolgens op de naam van uw apparaat, dan kies je optie back-up een kopie te bewaren van uw gegevens in iTunes of iCloud.

SHARE