4 Oppdateringer til Mozilla-prosjektet er Overhalt Quantum Firefox

31
Bilde: Mozilla

I de ni årene som det har vært rundt, Google Chrome, hastighet og enkelhet overbevist om at de fleste av oss til å gjøre overgangen fra hvilken nettleser vi brukte før (selv om ikke alle er en Chrome-vifte). Med en ny overhaling og noen effektivisering, Firefox håper å klore tilbake noe av den del av markedet.

En nylig oppdatert versjon av Mozilla nettleser, med fancy navn Quantum—eller Firefox 57—starter i dag, og på øverste nivå, det lover surfing hastighet som er to ganger så raskt, samtidig som angivelig bruker vesentlig mindre minne enn Google Chrome. Vi har vært ved hjelp av beta versjon av Quantum for et par dager, og har plukket ut noen viktige forbedringer verdt å fremheve.

1) Det er raskere

Mozilla sier nettleseren er dobbelt så rask som tidligere versjoner samlet. Bilde: Skjermdump

Firefox Quantum føles rask: Sidene generelt lastes opp i en smekk, selv når du har en haug med faner åpne og kjører interaktive online apper som google maps og e-post klienter. Fra side lasting til responsen du se når du skriver ut en URL-adresse i adressefeltet, hastigheten øker er tydelig.

Det er takket være en helt ny web-rendering motoren, også kalt Quantum, skifte Gecko-motoren som tidligere versjoner av Firefox kjørte på. Det er optimalisert for å fungere bedre på nyere maskinvare, og for første gang gjør Firefox til å dra nytte av flere kjerner for å split behandling plikter.

2) Det ser bra ut

Quantum er nytt slikke av maling ser bra ut. Bilde: Skjermdump

Utover ytelse, design av Firefox får en oppgradering med Quantum også: Det er renere og mer moderne utseende enn den vanlige Firefox vi har vokst vant til.

Det endelig ser ut som en nettleser som hører hjemme i 2017. Bokser og ikoner har blitt gjort klarere og grove kanter har blitt pusset av. Standard tema tilbyr en fin kontrast mellom den aktive kategorien og alle de andre du har åpne, mens du også får lys og mørke alternativer med selve nettleseren.

Alternativer-siden blir en liten forbedring også, men det ser ut som de fleste av spytte skinne her hadde allerede blitt lagt i tidligere versjoner av Firefox. Innstillingene er lagt ut i et klart, godt fordelt, minimal måte, og de Utvidelser og Temaer sider følger de samme stil.

Det er bare så mye du kan gjøre for å endre utseendet til en nettleser—det er i utgangspunktet bare et vindu på web—men Quantum legger til polsk og enkelhet.

3) Det er strømlinjeformet

Quantum får ut av veien for å vise frem nettet. Bilde: Skjermdump

Vi har allerede nevnt den visuelle forbedringer som Quantum byr på, men måten det hele brukeropplevelsen har blitt strømlinjeformet fortjener en omtale. Du kan i det siste, for eksempel kombinere adresselinje og søk-boksen sammen i ett.

Opp på toppen av den nettleser-grensesnitt et nytt Bibliotek holder dine Bokmerker, Historikk, Nedlastinger, og andre viktige komponenter for enkel tilgang. Totalt sett grensesnitt får ut av veien.

Selv når det er mye å gå på, som med valg av søkemotorer når du begynner å skrive inn søkeord i adresselinjen i Firefox Quantum klarer å holde samme minimal og intuitiv estetisk.

En annen pen touch, er måten den knappene og menyene på kontrollpanelet få enda større og chunkier hvis du bruker dem på en berøringsskjerm Windows-PC.

4) Det kommer med litt ekstramateriale

Det er et skjermbilde verktøyet er innebygd i nettleseren. Bilde: Skjermdump

Det finnes utallige lite tillegg, men langt de kuleste er en ny skjermbilder verktøy som er tilgjengelig rett fra adresselinjen, som er hendig hvis du har behov for å ta utklipp av sidene. Verktøyet gir deg muligheten til å klippet visse deler av nettstedet du er på, hvis du ikke ønsker å ta hele nettsiden.

SHARE