4 Opdateringer til Mozilla ‘ s Overhaling Quantum Firefox

47
Billede: Mozilla

I de ni år, det har eksisteret, Google Chrome ‘ s hastighed og enkelhed overbevist om, at de fleste af os til at skifte, uanset fra hvilken browser vi bruger før (selv om ikke alle er en Chrome-fan). Med en ny eftersyn og nogle strømlining, Firefox håber at kradse tilbage nogle af markedsandele.

En nyligt opdateret version af Mozillas browser, med det fancy navn Quantum—eller Firefox-57—lancerer i dag, og på det øverste niveau, det lover gennemser hastighed, der er dobbelt så hurtigt, alt imens angiveligt, der bruger betydeligt mindre hukommelse end Google Chrome. Vi har brugt beta version af Quantum for et par dage, og har plukket ud af et par vigtige forbedringer, der er værd at fremhæve.

1) Det er hurtigere

Mozilla fortæller browseren er dobbelt så hurtig som tidligere versioner samlet. Billede: Screenshot

Firefox Quantum føles hurtigt: Sider generelt indlæse op i et snuptag, selv når du har fået en masse tabs åbne og kører interaktive online apps som maps og e-mail-klienter. Fra side belastning gange til lydhørhed, du ser, når du skriver en URL i adresselinjen, skal hastigheden øges, er tilsyneladende.

Det er takket være en helt ny web-rendering engine, også kaldet Quantum, der erstatter den Gecko-motor, der tidligere versioner af Firefox løb. Det er optimeret til at fungere bedre på nyere hardware, og for første gang giver mulighed for Firefox til at drage fordel af flere kerner til split behandling pligter.

2) Det ser godt ud

Quantum ‘ s nye slikke af maling ser godt ud. Billede: Screenshot

Ud over forbedringer af ydeevne, design af Firefox får en opgradering med Quantum for: Det er nu enklere og mere moderne udseende end den almindelige Firefox vi er blevet vant til.

Det endelig ser ud som en browser, der hører til i 2017. Kasser og ikoner er blevet tydeligere, og skarpe kanter er blevet slebet væk. Standard-tema tilbyder en flot kontrast mellem den aktive fane og alle de andre, du har åbne, samtidig med at du får lys og mørke alternativer med selve browseren.

De Indstillinger, side får en lille forbedring, også selvom det ligner mest af spit shine her havde der allerede er blevet tilføjet i tidligere versioner af Firefox. De indstillinger, der er lagt ud i et klart, godt fordelt, minimal måde, og de Udvidelser og Temaer sider følger den samme stil.

Der er kun så meget du kan gøre for at ændre udseendet af en browser—det er dybest set bare et vindue på nettet—men Quantum tilføjer polske og enkelhed.

3) Det strømlinede

Quantum får ud af den måde at vise på nettet. Billede: Screenshot

Vi har allerede nævnt at det visuelle forbedringer, der Quantum betjentene i, men den måde det hele browsing oplevelse er blevet strømlinet, så de fortjener en omtale. Du kan for eksempel kombinere adressefeltet og søgefeltet sammen i én.

Op i toppen af browser-interface et nyt Bibliotek knappen holder dine Bogmærker, oversigt, overførselslinks, og andre vigtige komponenter for nem adgang. Alt i alt interface får ud af vejen.

Selv når der er en masse i gang, som med valg af søgemaskiner, når du begynder at skrive søgeord i adresselinjen, Firefox Quantum formår at holde samme minimal og intuitiv æstetiske.

En anden smart detalje er den måde, knapperne og menuerne får endnu større, og chunkier, hvis du bruger dem på en touchscreen, Windows PC.

4) Den kommer med nogle ekstra bonus

Der er et skærmbillede værktøj, der er indbygget i browseren. Billede: Screenshot

Der er utallige små tilføjelser, men langt det fedeste er en ny screenshots værktøj, der er til rådighed direkte fra adresselinjen, hvilket er praktisk, hvis du har brug for at tage udklip af sider. Værktøjet giver dig mulighed for at klippe visse stumper af det websted, du er på, hvis du ikke ønsker at få fat i hele websiden.

SHARE