12 Användbara Webb-Verktyg som Du inte Visste Om

52
Bild: Firefox

Google är inte det enda företaget skapa användbara appar för webben. Det finns massor av bra resurser på nätet som inte görs i Mountain view, förutsatt att du vet var du ska leta. Här är 12 av våra favorit online-program och webbplatser som är värda att samla i din webbläsares bokmärken, redo att gå på ett ögonblick, för att konvertera filer, förbättra bilder, göra GIFs, välj färger, överföra dokument och mer.

1) Förbättra låg-res bilder

Låt oss Öka är en smart och gratis webbplats för att förbättra din low-res fotografering. Kantiga buller är automatiskt bort och vissa neurala nätverk smarts tillämpas för att föreställa saknade delarna av bilden och förstora den på ett smidigare sätt. Du måste skapa ett konto för att se slutresultatet, och då får du ett urval av high-res förbättrade varianter att välja mellan.

2) Konvertera filer mellan olika format

Låt oss få konvertera. (Bild: Skärmdump)

Att få en fil i fel format är en av de mest frustrerande upplevelser av moderna datorer liv. Att konvertera dem på din dator kräver ofta skuggiga shareware, så att den bara finns online Zamzar är en trevlig, snabbt alternativ. Samtidigt som det finns gränser på filstorlekar på den fria versionen (du kan betala för att öka gränsen), stödjer webbplatsen 1 200 olika konvertering typer, inklusive ljud, video, bild och dokument, alla hanteras i din webbläsare.

3) Skicka filer över webben

Tjänster som Dropbox och Google Drive gör att dela stora filer över nätet enklare än någonsin, men ibland vill du bara snabbt slänga en fil på någon utan att behöva registrera dig eller logga in, eller något annat. Ange Firefox Skicka (ja, precis som webbläsaren), som låter dig släppa någon fil i en webbläsare och skicka den via en säker, privat och krypterad länk.

4) Kontrollera hela världen tidszoner

När är det möte för? (Bild: Skärmdump)

Du kan leta upp tider i andra delar av världen via Google eller bara stirra på klockan och försöka lista ut dem själv, men om du bokmärke TimeAndDate då du kan ha en rad av världens klockor upp på skärmen när du vill—du kan plocka dina städer, och den ordning, och om du registrerar dig för ett gratis konto kan du komma åt dina klockor från vilken webbläsare som helst.

5) Skanna filer efter virus

Har du något skumma lurar på din hårddisk som du vill checka ut? Anlita Jotti Malware Scan—du enkelt ladda upp en fil via webbgränssnittet, och det sedan blir skannade i moln av en mängd applikationer, inklusive verktyg från Bitdefender och AVG. Det är särskilt användbart för att kontrollera e-post-bifogade filer innan du öppnar dem.

6) Ta reda på var att strömma filmer och program

Kan du spela upp (eller ner) det? Bild: Skärmdump

Om du är sugen på att se en viss film eller visa men är inte säker på var det är (juridiskt) finns, så Kan jag Strömma Det? är en användbar bokmärke för att ha till hands. Skriv in det innehåll som du har plockat och sajten söker igenom Netflix, Amazon Video, Hulu, YouTube, iTunes, och diverse andra plattformar för att se var du kan köpa eller hyra det, som en nedladdning eller en bäck.

7) Kontrollera status för en webbplats

Få inte panik om du inte kan få på Facebook eller Google Docs—åtminstone inte tills du har kontrollerat status på den portal som du försöker använda via För Alla Eller Bara för Mig. Skriv in URL: en, klicka på länken och du kan se om en webbplats är att ha problem eller du är. Du kan leta upp site hosting information och söka efter malware problem här också.

8) Göra en GIF av något

Låt oss få GIFing. Bild: Skärmdump

Alla älskar GIFs, och en av internets bästa GIF resurser har också en skapare komponent som gör att du kan piska upp en snabb animering från en online-video eller en fil lagras på din hårddisk. Håll en GIPHY bokmärke som finns i din webbläsare, och du kommer alltid att kunna skapa en GIF från nästan vad som helst på några sekunder, redo att spara till disk eller dela.

9) Få allvarliga med ditt belopp

Igen, summor är något du kan göra direkt via Google, men Desmos grafräknare är definitivt förtjänar en plats i din webbläsares bokmärken om du har några allvarliga matematik att göra. En mängd funktioner, ekvationer, och data som plottning verktyg stöds, och det kommer att göra enkla summor också. Använd menyn till vänster för att se några snabba exempel grafer.

10) Post snabbt röst memos

Få dina tankar ner i ljud form. (Bild: Skärmdump)

Massor av röstinspelning-appar finns, men Clyp är snabb och enkel, och kan nås direkt genom din webbläsare när du vill skriva ned en aning med din röst, eller skicka ett röstmeddelande till någon annan. Om du vill kunna spara klipp till disk eller hålla dem på nätet för mer än 24 timmar måste du registrera dig för ett gratis Clyp konto.

11) Hitta rätt färg-kombination

Om du arbetar i eller design-och webbutveckling, har du fått en hel del palett plockare att välja mellan, men Paletten Generator är en av de bästa online som vi har stött på. Snarare än att fråga dig att frö eller bläddra genom en mix av färger, det ber dig att ladda upp en serie bilder från din dator—det sedan genererar intressanta färger för att matcha.

12) Hålla betyg

Kolla vinnare och förlorare. Bild: Skärmdump

Scoreboardz är mycket enkel men mycket användbar: Det är en resultattavla som körs i din webbläsare att du kan bokmärka och ringa upp när det är en tävling som händer på kontoret eller i vardagsrummet. Skriv in namn på upp till 12 spelare, välj din resultattavlan bakgrunden, och sedan helt enkelt klicka på för att öka eller minska varje poäng.

SHARE