1 Galna Sätt Min Mamma Kan Dela Foton Med Mig, Hennes Dotter

63
Nej verkligen, som är lika stor som bilden kan få. (Bild: Gizmodo)

E-kommit i min personliga inkorg, mystiskt och dåligt med titeln: “Heidi ‘s dop.” Jag var inte säker på vem som var Heidi, men efter att det kom från min mor sällan används e-postadress, jag antog att det var en fråga jag hade hört nämns i veckovisa telefonsamtal. Jag klickade och det var en enda bild om storleken av en stämpel med en bildtext att notera några mormödrar var inblandade.

Bara att jag inte kunde se sa mormor eftersom bilden var stor som ett frimärke och suddiga som fan.

En andra e-post, med rubriken “Mer Heidi döpt foton,” följt med ännu fler bilder av små, suddiga figurer som kanske eller kanske inte har varit i familjens medlemmar vid dop av barn.

Detta var inte första gången min mor gick inte att skicka mig ett foto. Oftast är hennes bilder som tagits med sin smartphone, vilket ger henne en god chans för att skicka sms till mig i ett lättläst format. Men om hon skickar mig bilder som skannats från gamla diabilder, negativ, eller fotografier, jag kan garantera dig att jag inte vet vad innehållet i dessa Jpeg-filer är tills jag nästa besök Texas. Kvinnan, välsigna sitt hjärta, inte förstår filstorlek. Så hon kommer att antingen ladda upp en 10GB RÅ att ingen e-post server någonsin skulle försöka leverera, eller kommer hon att skicka mig det minsta möjliga bild hennes dator kan nedgradera den ursprungliga bilden.

Försöker följa henne genom ett enkelt sätt att e-posta en bild är ett Sisyfos övning i misär. Ber henne att använda bilden programvara hennes Macbook kom med är ännu värre. Det tog två år att få henne att uppgradera från iPhoto till Apple Bilder, och även nu är hon rasar på att det inte kan samla alla sina bilder i en fil i Finder än hon kan sedan dra och släppa in sin e-post.

Inte be henne att bara gå med i Dropbox, iCloud, Instagram eller Facebook för att dela med sig av dessa bilder heller. Hon ger inte hennes riktiga namn på Whataburger, du tror att hon kommer att lägga någon del av sitt privatliv på nätet?

Om du är inför en förälder som envist vägrar att anamma moderna metoder för delning av bilder, här är ett tips.

Berätta för dem att blåsa bild upp på sin dator, som biiiiiiig som de kan göra det. Berätta för dem att ta en bild av att en bild med sin smartphone. Berätta för dem att bara text som bild till dig.

Det kommer inte att vara redo för galleriet, men åtminstone att du ska kunna avgöra vilken person barnet och som person är mormor på Heidi ‘ s dop.

SHARE