Wie is de Eigenaar Eigenlijk Inhoud Wanneer U de Post op het Web

75
Afbeelding: Michael Hession/Gizmodo

Dankzij de wonderen van het web, kunt u uw content up en voor een publiek van miljoenen in seconden—maar dat hoeft niet te betekenen dat u nog steeds zelf de foto van uw hond eenmaal het leven. De ondertekening van de algemene voorwaarden op uw favoriete sociale netwerken kan betekenen dat het ondertekenen van afstand van de rechten op de video van uw kind het verjaardagsfeestje, of die lieve snapshot je op vakantie. Dus is hier wat u moet weten over auteursrecht op het internet, en hoe je het posten op uw favoriete sociale netwerken van invloed is op uw eigendom zijn van wat je aangaat.

Hoe het auteursrecht op het web werkt

Het goede nieuws is dat het auteursrecht is in wezen heel simpel: Als je iets maken, een gedicht, een schilderij, u bezit het auteursrecht op deze automatisch. Er zijn geen formulieren in te vullen en geen vorderingen maken (hoewel als je denkt dat het misschien de moeite waard om miljoenen in de toekomst, is het een goed idee om een soort van bewijs dat jij de oorspronkelijke maker van het werk).

Dat geldt ook voor het web, en dus—algemeen—wanneer je iets online, het behoort aan u, en u kunt nemen stappen als iemand probeert te geven uit je werk als het hunne.

De vraag is van wie is eigenaar van je content is eigenlijk heel simpel: Je doet.

Volgens het US Copyright Office, deze instant copyright is van toepassing op “originele werken van eigendom”, waaronder romans, films, muziek en architectuur. U kunt geen copyright feiten of ideeën, of systemen, maar je kunt soms het auteursrecht van de manier waarop ze worden uitgedrukt. Als je hebt een revolutionaire nieuwe app idee, misschien juridisch advies in te winnen vóór de publicatie van de gegevens op uw Facebook pagina.

Hoe je andere mensen kunt gebruik maken van uw werk is waar het probleem begint een beetje ingewikkelder, omdat een van ‘fair use’: Het laat andere mensen te delen van wat je hebt gedaan, tot een tamelijk vage en niet nader gespecificeerde punt, om commentaar te geven op of ontwikkelen. Het is de reden fragmenten van de song teksten kunnen worden geplaatst in een album recensie.

We zullen niet te ver gaan, down the rabbit hole van fair use, maar hier richten we ons op die eigenaar is van de content die u plaatst op het web, en op het meest elementaire niveau je doet. Wat echter heel belangrijk is, het is ook afhankelijk van het platform dat u gebruikt om te posten wat je aangaat en voor dat je nodig hebt om zorgvuldig te controleren de voorwaarden van de platforms in kwestie.

Termen en voorwaarden

Afbeelding: Screenshot

Heeft u nog steeds eigenaar van het auteursrecht op de vakantie foto ‘ s die je post op Facebook? Ja, u doen. Maar door de overdracht van de Facebook-servers, of zelfs een ander sociaal netwerk of platform, je geeft een licentie voor hergebruik van deze foto ‘ s zijn voor diverse doeleinden, en u zult niet voor een dubbeltje terug.

Voor Facebook is het een “niet-exclusieve, overdraagbare, sublicentieerbare, eeuwigdurende, royalty-vrije, wereldwijde licentie”, voor Twitter is het een “wereldwijde, niet-exclusieve, royalty-vrije licentie (met het recht tot sublicentie)”, en voor Instagram het is een “een niet-exclusieve, volledig betaalde en royaltyvrije, overdraagbare, sublicentieerbare, wereldwijde licentie”. Zoals u kunt zien, de complexe taal die wordt gebruikt, is min of meer hetzelfde over al deze netwerken.

Als deze termen vaag klinken, ze moeten ze in essentie geven de likes van Facebook, Twitter en Instagram juridische ruimte om te werken zoals zij het willen. Dat betekent dat Facebook kan posten van uw foto ‘ s in de news feed, of Twitter kunt laten retweet uw foto, of Instagram kan in het display een van uw berichten in een hashtag zoeken, zonder te betalen, of u inbreuk maakt op uw auteursrecht.

Op geen enkel moment verliest u het copyright op je foto, of video, of poëtische status update. Als iemand trekt je foto uit Facebook en gebruikt het op hun eigen website zonder toestemming, kunt u een juridisch beroep. En de meeste platformen, waaronder de drie die we hebben genoemd, zal een aanvullende privacy-beleid dat zij beloven zich te houden aan—in andere woorden, niemand kan je foto ‘ s of content, tenzij u ze wilt.

Als verveling-inducerende als het zou kunnen worden, is het belangrijk om te controleren of de voorwaarden voor elk platform je post op, plus de voorwaarden voor elk aangesloten apps of services die u gebruikt op de top, die heeft meestal de regels van hun eigen land. In bijna elk geval, u behoudt de auteursrechten, tenzij je het weg te geven door middel van een aantal specifieke licenties zoals de Creative Commons-0.

Hoe kan uw inhoud wennen

Afbeelding: Screenshot

Het auteursrecht, dan, bijna altijd met u. Echter, dat betekent niet dat je altijd controle hebt over hoe je foto ‘s, video’ s, en andere soorten inhoud wennen, dankzij die licenties gaat u ermee akkoord om, wanneer u zich aanmeldt voor een nieuwe dienst.

Over het geheel genomen, Facebook, Twitter, Instagram en andere soortgelijke diensten willen in staat zijn om het gebruik van uw berichten over het platform zonder enige juridische gedoe, maar van cruciaal ze behouden ook het recht tot sublicentie dezelfde deal voor wie ze kiezen.

Soms is dat fijn—u wilt gebruik IFTTT om te kopiëren op uw Facebook foto ‘ s naar Twitter—maar er blijft een grijs gebied waar je niet altijd zeker weet hoe uw content is het verkrijgen van een licentie en onderlicentie worden gegeven op het web. Derden het aansluiten in de API van een sociaal netwerk kan niet zo ethisch als u zou willen dat ze zijn.

Het betekent de grote netwerken kunnen mogelijk de licentie-out van uw inhoud op andere plaatsen, voor gratis? Ja. Zou dat eigenlijk gebeuren? Zeer waarschijnlijk niet. Niet alleen zijn deze platforms verplicht om hun privacy beleid, zoals we eerder vermeld—dus van Facebook niet in sublicentie geven privé-foto ‘ s van uw peuter naar een stock photo service—de gebruiker weerslag die zou vergezellen van een dergelijke stap is niet de moeite waard wat de omzet zou kunnen komen.

Helaas kunnen we geen harde en snelle regels over hoe de grote sociale platformen kon licentie uit uw content, en zelfs als we dat zouden kunnen, zouden ze waarschijnlijk morgen veranderen. Als met het verzamelen van gegevens en de veiligheid van de gebruikers, je bent wezen door hen vertrouwen te geven om jouw inhoud te gebruiken op een verantwoorde manier, zelfs als het auteursrecht en eigendomsrecht blijft altijd bij je.

Het beschermen van uw berichten

Beeld: Facebook

We gaan niet door elk platform en de site die er zijn, maar kijk in de algemene voorwaarden en specifieke aandacht besteed aan de licenties die u bent verlenen en eventuele sublicenties dat is toegestaan. Als je echt wilt om te houden van uw essays, films en foto ‘ s veilig zijn van misbruik, dan is uw beste inzet is om ze offline te bekijken of te laten hosten op uw eigen, betaalde web hosting. U bent niet verlenen van iedereen licenties om iets te doen dan naast het opslaan van de inhoud op de servers en weer te geven in antwoord op een browser verzoek.

U kunt ook een dienst met de algemene voorwaarden, dan bent u blij mee zijn. Bijvoorbeeld Flickr valt onder Yahoo gebruiksvoorwaarden, die uitsluitend gericht zijn op Yahoo ‘s diensten te leveren: Uw foto ‘s worden in licentie”, uitsluitend voor het doel waarvoor deze Inhoud is ingediend of beschikbaar gemaakt” en kan niet in sublicentie worden gegeven.

Als je een schrijver, Medium algemene voorwaarden zijn vrij eenvoudig, en alleen het platform een licentie voor het hosten en de weergave van uw digitale schrijfsels, met inbegrip van “het opslaan, weergeven, opnieuw te formatteren en te verdelen”. Je bent veilig van sublicenties, maar u kunt ervoor kiezen om het publiceren van uw geschriften onder een aantal van de Creative Commons-regels.

De vraag is van wie is eigenaar van je content is eigenlijk heel simpel: Je doet. Wat je nodig hebt om op zijn hoede van zijn de licenties die u bent verlenen aan platforms om het gebruik van uw auteursrechtelijk beschermd materiaal, in lijn met hun privacy beleid en voorwaarden.

SHARE