4 Situaties Waar een Speciale Camera Rookt Nog steeds een Smartphone

74
Foto: Mario Aguilar/Gizmodo

Smartphones hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we foto ‘ s nemen en ons leven—het is moeilijk om te onthouden, een tijd waarin we niet altijd een camera bij ons. Voor al hun gemak, en alle smartphone-camera verbeteringen die we hebben gezien in de laatste paar jaar, de camera is nog niet dood.

En het is niet alleen professionals die moet nadenken over de vraag of het de moeite waard te investeren in (of houden van de buurt) een goede digitale camera naar een aanvulling op hun mobiele telefoon. We zeggen niet dat iedereen moet dragen van een camera en een telefoon met zich mee, dat het overwegen waard.

Voor het krijgen van in nauwe

Beeld: Adam Clark Estes/Gizmodo

Als er een beperking in het bijzonder dat de slanke vorm factoren van de huidige smartphones op een camera, het is met de optische zoom—er is gewoon geen ruimte voor uitbreiding van de lens. Pick-up een Plus-model iPhone van dit jaar of de laatste, of een Galaxy Note 8, en kunt u zelf een 2x optische zoom, zodat je twee keer zo dicht mogelijk bij de actie als je van tevoren waren. Zelfs de goedkoopste point-and-shoots hebben tien keer de zoom-mogelijkheden. Dat gaat het verschil maken als je aan het fotograferen bent dat uw kind voetbal spel, of wanneer u probeert om te snap de vogels in het park.

Dit is eigenlijk vrijwel de enige functie die compacte point-and-shoots op het budget segment van de markt nog steeds in hun voordeel meer dan smartphones.

Voor het werken bij weinig licht

De huidige top-end smartphone camera ‘s hebben een lange weg als het gaat om prestaties bij weinig licht, maar ze kan nog steeds niet overeenkomen met de grootte van de sensoren in speciale digitale camera’ s. Grotere sensoren betekent meer licht, zelfs in de donkerste omstandigheden.

Het is ook het vermelden waard flash, omdat het op een smartphone zelfs de beste flash-systemen kunnen niet concurreren met de gelijkmatigheid en de diepte van een flits op een volledig aanbevolen DSLR of zelfs een goede compact camera. Het kan helpen om een schot in de zwaarste omstandigheden.

Voor het fotograferen van snel bewegende actie

Beeld: Sam Rutherford/Gizmodo

Smartphones zijn achterstand snel in als het gaat om het vastleggen van snel bewegende objecten bij een snelle sluitertijd en snelle autofocus echt tellen. Je zou het misschien niet veel notitie van camera verbeteringen zoals de Focus Pixels technologie geïntroduceerd met de iPhone 6, maar ze zijn het dichten van de kloof te Dslr ‘ s.

Dus waarom zijn speciale camera ‘ s nog beter op snel bewegende actie? Nou, de waarheid is dat sommige van de top-end telefoons kunnen overeenkomen met camera ‘ s in sommige situaties (d.w.z. zeer goed verlichte situaties), maar voor de flexibiliteit en de goede resultaten elke keer, een goede camera nog steeds wint.

Het is mogelijk voor een toestel als de iPhone 8 overeenkomen met een DSLR in de sluitertijd van de afdeling verhuur van licht in een fractie van een seconde voor het vastleggen van een snel bewegend doel bevroren in de tijd—maar als je bij weinig licht of in de schaduw van de resultaten zijn van plan om minder indrukwekkend. Natuurlijk, als je geen gebruik van de beste iPhone-camera, dan is de kwaliteit daalt verder.

En wanneer u maar wilt om creatief te zijn, zoals het bijhouden van een onderwerp scherp in beeld terwijl het vervagen van de achtergrond, je gewoon niet de flexibiliteit van een dedicated camera op een telefoon, in termen van instellingen.

Denk dus goed na over die sport dag bij uw kind de school, of dat wildlife foto, of misschien die foto die je wilt nemen van een rijdende trein. Voor de meeste van dit soort situaties, je gaat meer kans aan de slag te krijgen moet je met een goede camera, zo lang als je weet hoe om het te gebruiken.

Voor het nemen van meer controle

Afbeelding: Evan Wise/Unsplash

Nogmaals, de beste smartphones zijn een inhaalslag hier, en veel van de apps nu laat je tweaken instellingen zoals ISO en de witbalans op een telefoon terwijl u het inlijsten van uw foto. Echter, je bent nog steeds te veel, veel meer flexibiliteit op een high-end camera, niet in het minst omdat je kunt wisselen van lenzen.

Een instelling kunt u niet wijzigen, maar op de meeste smartphones is het diafragma, de grootte van de lensopening die bepaalt hoeveel licht wordt in de lens. Hiermee kunt u creatief aan de slag met de diepte van het veld en andere effecten, en hoewel de telefoon camera ‘ s worden steeds beter in navolging van de resultaten, ze zijn nog steeds een achterstand.

Sluitertijd, diafragma, en ISO-werken allemaal samen om de controle van de hoeveelheid licht die wordt laat in uw camera-sensor, en terwijl u de opties op een smartphone, heb je meer opties en een groter bereik van de instellingen om uit te kiezen op een juiste camera—meer opties voor het afstellen van kleuren, ophelderen van schaduwen, enzovoort. Heb je meer te werken.

En natuurlijk moet je ook het voordeel van een fysieke knoppen om snel veeg tussen de modi en instellingen, in plaats van te tikken weg binnen de menu ‘ s en kostbare seconden instellen van een schot op uw telefoon.

SHARE